Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2484.93
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dolar tepetaklak! Dakikalar içinde...

Fed`in erken faiz artışı konusundaki endişelerini dile getirmesiyle dolar/TL 2,44`ün altına geriledi.
Dolar tepetaklak! Dakikalar içinde...
19 Şubat 2015 12:09:00
Fed`in erken faiz artışı konusundaki endişelerini dile getirmesiyle dolar/TL 2,44`ün altına geriledi.
ABD Merkez Bankası'nın dün akşam açıkladığı tutanaklarında erken bir faiz artışının ülke ekonomisindeki toparlanma sürecine olumsuz etkileri konusundaki endişelerini dile getirmesiyle gelişmekte olan para birimlerine paralel dolar/TL de yönünü aşağı çevirdi.
Yunanistan'ın dün akşam kredi anlaşmasında süre uzatımı için bugün başvuru yapılacağını açıklamasıyla akşam saatlerinde 2,4550 civarına gerileyen dolar/TL, bu sabah ise güne 2,4425'ten başladı. Dolar/TL, 6 Şubat'tan beri en düşük olan 2,4375'e kadar geriledi.
Fed'in dün açıklanan toplantı tutanaklarının ardından yatırımcılar, ABD'de faiz artışlarının daha geç başlayacağını ve daha düşük hızda olacağını öngörüyorlar. ABD Hazine tahvil faizleri buna bağlı olarak sert düşüş kaydetti, dolar ise ılımlı kayıplarını telafi etmeye çalışıyor.
Barclays Ekonomisti Michael Gapen, "Tutanaklarda gördüğümüz temel unsur, enflasyon üzerindeki aşağı yönlü riskler hakkındaki endişelerin artmış olması ve faiz artışının Haziran'da başlama eşiğinin bir önceki Fed toplantısına kıyasla daha yüksek olduğu" dedi.
Dolar/TL, geçen hafta test ettiği 2.5155 seviyesinden küresel iyimserlik ve siyasilerin bir süredir TCMB'ye yönelik eleştiride bulunmamasının desteğiyle 2.45'li seviyelere geriledi ve bu seviye etrafında dalgalandı.