Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2324.30
BIST 100
9104.69
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

DÜNYA SENİNLE

Taksim Gezi Parkı olayları ile yabancı basın ve hükümetlerin tavrına tepki gösteren binlerce kişi; son iki günde ABD, Avrupa ülkeleri, Malezya, Makedonya ve Bosna'da gösteriler düzenledi. Gösterilerde Türkiye'nin istikrarına ve birliğine yönelik müdahalelere dikkat çeken gruplar, hükümete destek verdi
DÜNYA SENİNLE
17 Haziran 2013 00:00:00
Taksim Gezi Parkı olayları ile yabancı basın ve hükümetlerin tavrına tepki gösteren binlerce kişi; son iki günde ABD, Avrupa ülkeleri, Malezya, Makedonya ve Bosna'da gösteriler düzenledi. Gösterilerde Türkiye'nin istikrarına ve birliğine yönelik müdahalelere dikkat çeken gruplar, hükümete destek verdi

Amerika'daki Türk toplumu mensupları, New York'ta "Her Şey Türkiye İçin" adlı bir miting düzenledi. "Her şey Türkiye İçin Platformu" Koordinatörü Halil İbrahim Danışmaz, Taksim meydanında, çevre duyarlılığı adına başlayan masum gösterilerin, gün geçtikte amacından uzaklaştığını ve yasadışı örgütlerin gençleri provoke ettiği bir mecraya dönüştüğünü söyledi. Danışmaz, "Gösterileri amacından saptırarak, kaos oluşturma çabasına soyunanların" Türkiye'nin ekonomik büyümesinden rahatsız olan uluslararası bir komplonun uzantısı oldukları izlenimini verdiklerini belirtti.

HOLLANDA: Batılı siyasiler sorumlu bir tavır almalı

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Hollanda şubesi, Batı medyası ve siyasetçilerinin Gezi Parkı olayı ve sonrasında yaşanan gelişmeler konusunda takındığı tavrın rahatsızlık verici olduğunu bildirdi. UETD Hollanda Şubesi, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelerle ilgili başkent Amsterdam'da, Dam Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı.Açıklamada; "İktidarlardan memnuniyetsizlik meşru yollarla ifade edilir, gerekirse sandıkta cezalandırılır. Bu 50 yıldır hep böyle olmuştur. Ne askeri, ne de sivil darbelerin seçmenin iradesine ipotek koyması mümkün olmamıştır ve olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

FRANSA: Son 10 yılda kurulan istikrar muhafaza edilmeli

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin Fransa'nın başkenti Paris'te yaptığı basın açıklamasında, Gezi Parkı olaylarını takiben yaşanan olayların toplumsal barış ve huzuru bozan bir hal aldığı belirtilerek, "Refahın artarak devam etmesinin temel mantığı istikrarın korunmasıdır. Türkiye istikrarını korumalı, demokrasisini güçlendirmeye devam etmelidir" denildi.

Demokrasiye ve istikrara kasteden, toplumsal huzuru bozan ve taleplerini şiddete başvurarak dile getiren marjinal gruplara yönelik hiçbir surette müsamaha gösterilmemesi istendi.

MACARİSTAN: büyümeyi engellemek istiyorlar

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de basın açıklaması yapan Türk-Macar İşadamları Derneği'nden bir grup, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelerde, Türkiye'nin ekonomik büyümesini engellemek isteyen dış güçlerin de payı olduğunu ifade etti. Açıklamada, elde edilen başarılarla gurur duyulduğu ifade edildi.

Almanya: Milletin iradesi sandıkta tecelli eder

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Hessen Teşkilatı, Frankfurt kentindeki Hauptwache Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada; "Demokrasilerde gösteri yapma hakkı vardır. Fakat toplumsal barış ve huzuru bozan, hukuk düzenine aykırı gösteriler, bu hakkın suistimali demektir" denildi.

Türkiye'de barış dünyada barış

Bosna Hersek, Makedonya ve Malezya'da önceki gün düzenlenen mitinglerde Başbakan Erdoğan ve Türkiye'nin demokratik tutumuna destek verildi. Bosna Hersek'in Zenitsa kentinde, bazı sivil toplum kuruluşlarınca Aliya İzzetbegoviç Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan Bosnalılar, "Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetinin yanındayız" sloganları attı. Mitingte, ellerindeki Türkiye ve Bosna Hersek bayrakları ile yer alan katılımcılar, "Türkiye'de barış, dünyada barış", "İstikrarlı Türkiye İstikrarlı Avrupa", "Türkiye ve Bosna Hersek, Sonsuza Dek" ve "Türk Ulusunun Kardeşliği Sonsuza Dek Yaşasın" yazılı dövizler taşıdı.

Makedonya: Kardeşlik Adına Seninleyiz

Makedonya'nın Gostivar ve Üsküp kentlerinde, bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından, Kosova, Bulgaristan ve Arnavutluk vatandaşlarının da katılımıyla destek mitingi düzenlendi. Üsküp'te de çok sayıda kişi, Erdoğan lehine sloganlar atıp, dövizler taşıyarak, "Kardeşlik Adına Türkiye Seninleyiz" mesajı verdi. Cuma namazının ardından Üsküp Yahya Paşa Camii önünde toplanan Türk, Arnavut ve Boşnak sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yüzlerce kişi, Türk Çarşısı'na kadar yürüdü.

Malezya: Suriye'yi Kurtar Türkiye'yi Destekle

Malezya'da Uluslararası Malezya Müslüman Gençlik Hareketi (ABIM) tarafından Cuma günü başkent Kuala Lumpur'da, "Suriye'yi Kurtar Türkiye'yi Destekle" mitingi düzenlendi. Grup, mitingin ardından bir heyet, Türk Büyükelçiliği'ne mektup teslim etti. Mektupta, Türkiye'nin özellikle İslam coğrafyasında insani kriz yaşanan bölgelere yaptığı yardımların övüldüğü, verilen destek için teşekkür edildiği ve Başbakan Erdoğan'a duyulan sempatinin ifade edildiği öğrenildi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan