Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2308.42
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Düşler Hapishanesi'nden okuyucuya mesaj var!

Roman, öykü, şiir ve deneme kitapları yazarı Yusuf Samet Çakır'ın son kitabı 'Düşler Hapishanesi' okuyucularıyla buluştu.
'Düşler Hapishanesi'nden okuyucuya mesaj var!
06 Ekim 2020 13:27:24
Roman, öykü, şiir ve deneme kitapları yazarı Yusuf Samet Çakır'ın son kitabı 'Düşler Hapishanesi' okuyucularıyla buluştu.
Yazar Yusuf Samet Çakır’ın kaleme aldığı ‘Düşler Hapishanesi’ kitabevi raflarında yerini aldı. Deneme tarzında yazılan kitapta birçok konuyu ele alan Çakır, toplumun duygusal boşluğunu ele alarak, kalp ile beyin arasındaki yolculuğa değiniyor. “Aşk ile oku” sloganıyla tanınan Yusuf Samet Çakır, her kitabında yarım kalan, eskin kalan hikayeleri, yaraları anlatıyor. Bu kitabın öyküsü ise “Sabır ve teslimiyet” çerçevesinde gelişiyor. Yazar, ‘Düşler Hapishanesi’nde, “Her durağın aslında asıl durağa ulaşmak için bir araç olduğu”nu örneklerle betimliyor.
WhatsApp Image 2020-10-06 at 13.19.44
Düşler Hapishane’sinden satırlar...
“Yıkık evlerle dolu bir sokakta her bir bina bir kelimeyi temsil eder. Bu kelimeler gönül kelimeleridir. İnsan hangi kapıdan geçerse o kelimenin sınavı ile imtihan edilir. Sabrını çekmediği çilenin sahibi olamaz!”
WhatsApp Image 2020-10-06 at 13.19.45
Yusuf Samet Çakır Kimdir?
1989 yılında Gümüşhane’de dünyaya gelen Yusuf Samet Çakır, Üniversite eğitiminin ilk adımını Erzincan Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünü bitirerek attı. Sonrasında ise Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Nişantaşı Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler bölümü üzerine Yüksek Lisansını tamamladı. “Yazmak nefes almaktır” mottosuyla yola çıkan Çakır, Mürekkep Kokan Eller Kurucu Başkanlığı olmak üzere birçok sivil inisiyatif kuruluşunda görev aldı. Toplum sorunlarına çözüm odaklı projeler hayata geçirdi. “Uyuşmayan beyinler, sağlıklı nesiller” projesiyle bağımlılık alanında uyuşturucu karşıtı projelere imza attı. Kitap okuma alışkanlığına farkındalık oluşturmak için 2015 yılında 13 programla “İKRA, Kitap Bizden Okuması Sizden” projesini hayata geçirdi. Çakır, halen ulusal dergi ve gazetelerde köşe yazarlığı yapmakta olan Çakır, “Engelsiz Hayat" projesiyle engellilere yönelik çeşitli farkındalık projeleri hayata geçirdi. ‘Mürekkep Kokan 33 El’ sosyal sorumluluk projesiyle 12 profesyonel, 21 amatör yazarla Edebiyata hizmet eden 33 Türk yazarımızın hayatını anlatan proje kitap çalışmasını hayata geçirdi. Üç yıl boyunca Kurucu Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Nüktedan Dergisi’yle edebiyat dünyasına yeni bir soluk getiren Çakır, 2017 yılından beri Payidar Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmenliğini yapmaktadır.
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan