Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

EBSO, Tayvan Yolcusu

Ege Bölgesi Sanayi Odası, ticari ve ekonomik işbirliği imkanlarının geliştirilmesi ve üyelerinin dış pazar paylarında artış sağlanması amacıyla 4-11 Ekim 2013 tarihleri arasında Tayvan'a bir iş gezisi düzenliyor.
EBSO, Tayvan Yolcusu
03 Ekim 2013 00:00:00
Ege Bölgesi Sanayi Odası, ticari ve ekonomik işbirliği imkanlarının geliştirilmesi ve üyelerinin dış pazar paylarında artış sağlanması amacıyla 4-11 Ekim 2013 tarihleri arasında Tayvan'a bir iş gezisi düzenliyor.

SELAMİ ÇELEBİ / İZMİR

Tayvan'ın başkenti Taipei'de 39'ncu defa kapılarını dünyaya açacak olan TAITRONICS Taipei Uluslararası Elektronik Fuarı'nı da kapsayan iş gezisine EBSO üyesi elektrik-elektronik sektör grubu temsilcilerinden 10 kişi katılıyor.

İzmirli sanayicilerin yeni pazarları keşfetmesi için öncülük yapacaklarını belirten EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Gündüz, bu amaçla 2014 yılında birçok sektörel iş gezisi gerçekleştirmesinin planlandığını söyledi. Gündüz, 2013 yılının ikinci sektörel iş gezisini gerçekleştirecekleri Tayvan'da, başkent Taipei'de bölgenin işadamları ile bir araya geleceklerini belirterek program hakkında şu bilgileri verdi:

"Ziyaretimizin ilk günü Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi-TAITRA'yı ve Çin Uluslararası Ekonomik İşbirliği Kurumu CIECA'yı ziyaret ederek karşılıklı işbirliğimizi geliştirmek üzere toplantılar düzenleyeceğiz. İkinci gün TAITRONICS 39. Taipei Uluslararası Elektronik Fuarı'na katılan firmalar ile bir araya geleceğiz. Üçüncü gün, fuar alanındaki toplantı salonunda Tayvan firmaları ile iş görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Son gün ise firma ziyaretlerinde bulunacağız."

Türkiye ile Tayvan arasında karşılıklı ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla 14 Aralık 1993 tarihinde Taipei'de, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Çin Uluslararası Ekonomi İşbirliği Kurumu (CIECA) arasında "Türk-Tayvan İş Konseyi" kurulduğunu hatırlatan Gündüz, "Bu bağlamda, İstanbul ve İzmir'i ziyaret eden CIECA heyetini 23 Mayıs 2013 tarihinde Odamızda ağırladık. Bu organizasyonun ardından 16 Ağustos 2013 tarihinde Odamızı ziyaret eden TAITRA İstanbul Ofisi Müdürü Patty Yen ile 39. TAITRONICS Fuarı'na katılımı kapsayacak bir heyet organizasyonu düzenlenmesi konusunda prensipte anlaşmaya vardık"

EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Gündüz, Tayvan'ın dünya elektronik sektörünün yüzde 98'ini elinde bulundurduğuna dikkat çekerken, "Bölgedeki birçok firmanın global ölçekte ciddi ticaret hacmi var. Taipei Uluslararası Elektronik Fuarı vesilesiyle gerçekleştireceğimiz iş gezisinde önemli bağlantılara imza atılacağına inanıyorum" dedi.