Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.62
Gram Altın
2487.58
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Edebiyat olmazsa olmaz

Okumanın yaşı yoktur. Günümüzde üniversite eğitimi alanlar sadece gençler değil. 50'li yaşlarını aşmış olan Fikret Oduncu Türk Dili Ve Edebiyatı diploması aldı.
Edebiyat olmazsa olmaz
15 Haziran 2022 19:23:06
Okumanın yaşı yoktur. Günümüzde üniversite eğitimi alanlar sadece gençler değil. 50'li yaşlarını aşmış olan Fikret Oduncu Türk Dili Ve Edebiyatı diploması aldı.

Artık üniversitelerde sadece gençler değil, yetişkinler de eğitim ve diploma alıyor. 50’li yaşlarının ortasında Türk Dili ve edebiyatı diploması alan Fikret Oduncu, “Okumanın önemi ve insanın yetişmesi noktasında edebiyatın olmazsa olmaz olduğunu anladım” dedi.

‘Okumanın yaşı yoktur’ sözünün doğruluğunu 54 yaşındaki Fikret Oduncu adlı vatandaş bir kere daha kanıtladı. 2018 yılında girdiği Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı’ndan 2022 yılında mezun olan Oduncu diplomasını Dr. Yeliz Yasak Peran’dan aldı. Oduncu, “Okumanın önemini ve insanın yetişmesi noktasında edebiyatın olmazsa olmaz olduğunu anladım. Divan Edebiyatı’nın günümüze yansımasını görmemiz lazım” dedi.

Kişinin mimarı kendi çabasıdır

Bir hayalin peşinden hayati kararlar alabilecek kadar duygu insanı olduğunu belirten Fikret Oduncu, “İnsanın insana tutunamadığı zamanda edebiyata, şiirlere, kitaplara tutunmak istedim. Kişiyi kendi mimarı haline getiren şey çabalarıdır. Hayata ne kattığı, çevresine ne kadar faydalı olduğudur. Bu nedenle okumak ve eğitim almak istedim” diye konuştu.

İnsanın idraki ufku kadardır

İnsanın idrakinin ancak ufku kadar olduğuna dikkat çeken Oduncu, “Okuyarak, dinleyerek, sınırlı, sığ ve yüzeysel nazarı, geniş ve derin bir bakış açısında devşirmemiz gerekiyor. Bu da okumakla, eğitimle olur. Kitap okuyan insanlarla tanışmak, hayatı ancak böyle insanlarla bir araya geliyorsan yaşanmaya değer hale getiriyor” ifadelerini kullandı.