Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2326.20
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ekonomimiz rayına dönecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye’ye ekonomi cephesinden başlatılan saldırıya karşı Türk halkının büyük dirayet gösterdiğini belirterek, “Süreç sağ salim normal seyrine dönecek” dedi.
Ekonomimiz rayına dönecek
06 Eylül 2018 13:48:00
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye’ye ekonomi cephesinden başlatılan saldırıya karşı Türk halkının büyük dirayet gösterdiğini belirterek, “Süreç sağ salim normal seyrine dönecek” dedi.

Bayram ZilanAnkara

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığına getirilen eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ankara Temsilcimiz Bayram Zilan’a önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin son dönemde ekonomik saldırı altında olduğunu belirten Sarıeroğlu, hükümetin bu süreci doğru hamlelerle soğukkanlı bir şekilde yürüttüğünü dile getirdi. Bu saldırıya ilişkin Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yastık altındaki döviz ve altınları bozdurun" çağrısına Türk halkının büyük destek verdiğini söyleyen Sarıeroğlu, milletvekili olduğu Adana’da 3 günde 1,5 ton altın bozdurulduğunu dile getirdi.

Saldırılar bertaraf edildi

“Milletimiz en önemli gücümüzdür” diyen Sarıeroğlu, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ekonomi alanında alınan hızlı, yerinde tedbirler ve vatandaşlarımızın desteğiyle saldırı göğüslendi. Şu anda reel sektör açısından rakamlarımızda en ufak bir negatif durum söz konusu değil. İstihdamda artış eğilimi var. İşsizlikte bir azalma söz konusu. Bu sene turizmde rekor kırıldı. Bu dalgalı sürecin kısa sürede atılan adımlarla normalleşme seyrine gireceğine inanıyorum. Yine düzgün işleyen bir piyasa içerisinde yatırımlarımıza, çalışmalarımıza, üretmeye rekabet gücümüzü artırmaya yönelik hamlelerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ekonomi normale dönecek

AK Parti’nin hayata geçirdiği reformlar sayesinde şu an reel piyasaların ekonomi anlamında pozitif seyrettiğini dile getiren Sarıeroğlu, “Mali piyasalar yönünde de güçlü adımlar atılıyor. Fakat şu anda sürekli olarak saldırıya maruz kalıyoruz. Bu saldırılar güçlü bir şekilde bertaraf ediliyor. Bundan sonrada edilecektir. Süreç sağ salim normal seyrine dönecektir” ifadelerini kullandı.

Halkın sorunları dinlenecek

Yoğun bir çalışma dönemi planladıklarını kaydeden Sarıeroğlu, AK Parti’nin ilgili tüm birimleriyle istişarelerde bulanacaklarını ve ortak akıl çerçevesinde hareket edeceklerini dile getirdi. Sarıeroğlu, şunları kaydetti: “Hemşeri dernekleri, göçmen dernekleri, alevi dernekleri, dini gruplar, meslek örgütleri, sendikalar, kadın örgütleri, gençlik örgütleri, engelli dernekleri ile görüşmeler yapacağız. Her kesimin görüşünü alarak, sorunları, önerileri, eleştirileri dinleyeceğiz. AK Parti İletişim Merkezi’nde (AKİM) yeniden bir yapılanma planlıyoruz. Vatandaşlarımızla iletişim ağımızı güçlendirecek, geleceğe yönelik, sonuç alabileceğimiz çalışmaları hayata geçireceğiz.”

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan