Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.45
Gram Altın
2487.06
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ekrem Dumanlı'dan şeriat geliyor yazısı

Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı yobazlaşma üzerine bir yazı kaleme aldı. Dumanlı bu yazısında 'radikal İslam geliyor' dedi.
Ekrem Dumanlı'dan şeriat geliyor yazısı
23 Mart 2015 16:19:00
Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı yobazlaşma üzerine bir yazı kaleme aldı. Dumanlı bu yazısında 'radikal İslam geliyor' dedi.

Yıllarca "yobazlık, gericilik ve şeriatçılık" suçlamalarına maruz kalan dindarların içinde Cemaat de vardı. Ne zaman ki AK Parti ile amansız bir savaşa girdiler, işte o andan itibaren cemaatçiler misyonlarını bile unutup Türkiye'deki dindarlara saldırmaya başladılar. Bunun son örneği ise Ekrem Dumanlı'nın yazısı oldu.

ŞERİAT GELİYOR YAZISI

Ekrem Dumanlı bugünkü köşe yazısında özetle "Şeriat geliyor, radikal İslam Türkiye'de yer ediniyor" dedi.

RADİKAL İSLAM MEVZİ KAZANIYOR

İşte yazıdaki o bölümler:

"Dünyanın dört bir yanında kanlı eylem gerçekleştirip 'global emperyalizme karşı cihat' yaptığını söyleyenler Türkiye'yi de etkiliyor maalesef. Türkiye'de radikalizm derinden derine mevzi kazanıyor. Öteden beri fanatik gruplar Türkiye'ye nüfuz etmek istemiş; ama diledikleri çapta başarılı olamamıştı. Bu konuda pek çok faktör rol oynadı. Türkiye'nin ta Osmanlı'dan başlayan parlamenter sistem tecrübeleri, Anadolu topraklarında yaşayagelen farklı kültürlerin devam etmesi, aşırı eğilimlerin ortalama vatandaş indinde rağbet görmemesiu2026 Ayrıca kökü yüzyıllar öncesine dayanan sufi geleneği, tarikat ocakları ve cemaat dayanışması da radikal İslam'ın bu toprakları işgal etmesine engel olmuştu. Şimdi o tabii mecralar ya devlet kontrolüne alınarak siyasi amaca alet ediliyor ya da tabi olmadığı için yok edilmek isteniyoru2026"