Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İlahi yardım için zikredilen El Ahir Esmaül Hüsnasının faziletleri

En güzel isimler manasına gelen Esmaül Hüsna Allah''ın 99 adet ismi bulunmaktadır. Esmaül Hüsna içerisinde büyük faziletler barındırır. Her ismin ayrı fazileti vardır.Sizin için Esmaül Hüsnada yer alan El Ahir isminin faziletlerini araştırdık. El Ahir isminin anlamı nedir? El Ahir isminin faziletleri nelerdir? El Ahir isminin ebcde değeri nedir, zikir saati ne zamandır? Bu yazımızda El Ahir Esmaül Hüsnası hakkında her şeyi bulabilrisiniz bulabilirsiniz.
İlahi yardım için zikredilen El Ahir Esmaül Hüsnasının faziletleri
08 Nisan 2019 11:10:00
En güzel isimler manasına gelen Esmaül Hüsna Allah''ın 99 adet ismi bulunmaktadır. Esmaül Hüsna içerisinde büyük faziletler barındırır. Her ismin ayrı fazileti vardır.Sizin için Esmaül Hüsnada yer alan El Ahir isminin faziletlerini araştırdık. El Ahir isminin anlamı nedir? El Ahir isminin faziletleri nelerdir? El Ahir isminin ebcde değeri nedir, zikir saati ne zamandır? Bu yazımızda El Ahir Esmaül Hüsnası hakkında her şeyi bulabilrisiniz bulabilirsiniz.

En güzel isimler manasına gelen Esmaül Hüsna Allah'ın 99 adet ismi bulunmaktadır. Esmaül Hüsna içerisinde büyük faziletler barındırır. Her ismin ayrı fazileti vardır.Sizin için Esmaül Hüsnada yer alan El Ahir isminin faziletlerini araştırdık. El Ahir isminin anlamı nedir? El Ahir isminin faziletleri nelerdir? El Ahir isminin ebcde değeri nedir, zikir saati ne zamandır? Bu yazımızda El Ahir Esmaül Hüsnası hakkında her şeyi bulabilrisiniz bulabilirsiniz.

El-Âhir : الآخر Yâ Âhir : يَٓا اٰخِرُ

Cenab-ı Hak buyuruyor:

“O Evvel’dir, Ahir’dir, Zâhir’dir, Bâtın’dır. O, her şeyi bilendir.” (Hadid, 3)

Hiç bir şey yok iken Allah vardı ve her şey yok olduktan sonra Allah yine var olacaktır.

“O’nun zâtından başka her şey helak olacaktır…” (Kasas,88),

“Yer yüzünde bulunan her canlı yok olacak, ancak azamet ve ikram sahibi Rabbinin zâtı bâki kalacak.” (Rahmân, 26,27)

Ayetlerinin ifade ettikleri mânâya göre varlıkların hepsi helak ve fenâya gider ve gidebilir, ancak O, kalır. Bütün yaratıkların, varlık sebepleri ortadan kalkınca esasen helak edilirler ve yok olurlar. Sonra bütün işler ona döndürülür. O, hepsinden evvel olduğu gibi, hepsinin gayesi ve varlığın sonudur. O’nun için ne yalnız Evvel ve de yalnız Ahir diye hükmetmemeli, “Evvel ve Ahir” demelidir.

Allah Teâlâ, sonu olmayan Âhir’dir. O, her şeyden sonraki Âhir’dir. O, hidayete ve başarıya erdirmede Âhir’dir. Son olarak dönüş yine O’nadır.

El-Ahir Esması

Allah’ın Âhir olduğunu bilmek, insana sebeplere fazla önem vermemeyi, onlara bel bağlayıp güvenmemeyi, üzerinde fazla durmamayı öğretir. Bu sebeplerin sonuçta mutlaka yok olacağını ve son bulacağını, sadece Âhir olan Allah’ın bâki kalacağını bilmesini sağlar. Geçici varlıklara bağlanmak, yokluğa bağlanmaktır. Halbuki Âhir olan Allah’a bağlanmak, kesinlikle yok olmayacak ve ebediyen varolacak olana bağlanmaktır. O’na bağlanan yok olmayacak ve varlığı bir kesintiye uğramayacaktır. Oysa yok olacak geçici şeylere bağlanmak böyle değildir. Fani şeylererin yok olmasıyla, onlara bağlananlar da yok olacaktır. Allah’ı bu şekilde tanıyan daha bir samimiyetle O”na ibadet etmeye çalışır. O’ndan başka hiçbir şeye güvenip bel bağlamaz. Sadece Allah’a yönelmenin ve O’na dayanıp güvenmenin bir zorunluluk olduğunu anla. Her şeyin O’na döneceğini hatırından çıkarma. O’na kulluk et ki, kulluğun O’nun katında geçerli olsun.

El Ahir Ebced değeri ve zikir saati:El-Ahir isminini zikri(801) adettir.Zikir saati Merih, günü Salı’dır.Bir hesaba göre de zikir saati Zühre ,günü Cuma’dır.

El-Ahir Esmasının Havas ve Esrarı

El-Ahir ism-i şerifi, İlahi yardım görmek ve düşmanların helakı için, “Ya Ahir Celle Celalühü” diyerek 801 kere okunur.

Hergün sabah ve akşam El-Ahir ism-i şerifi, 100 kere “Ya Ahir Celle Celalühü” diyerek okunursa kalb safileşir ve kalbten masivaullah çıkar.

5 vakit namazdan sonra 801 kere ” Ya Evvel, Ya Âhir celle celâlühû ” zikrine devam eden dünya ve ahiret saadetine kavuşur.

Konuşmakta güçlük çeken, her gün bir bardak suya 801 kere ” Ya Evvel, Ya Âhir celle celâlühû”ism-i şeriflerini okuyup içerse bu derdinden kurtulur.

El-Âhir (c.c.) esmasının manası : Her şey yok olduktan sonra baki olan, varlığının başlangıcı olmayan, varlığı ezeli ve ebedi olan, her şeyden sonra olan demektir.

El-Âhir : الآخر Yâ Âhir : يَٓا اٰخِرُ

El Ahir Esmaül Hüsnasının Fazileti ve Faydaları : * 5 vakit namazdan sonra 801 kere ” Ya Evvel, Ya Âhir celle celâlühû ” zikrine devam eden dünya ve ahiret saadetine kavuşur. * Her gün 100 kere ” Ya Âhir celle celâlühû ” ismi şerifini okuyanın kalbinde yalnız Allah (c.c.) sevgisi olur. * Konuşmakta güçlük çeken, her gün bir bardak suya 801 kere ” Ya Evvel, Ya Âhir celle celâlühû ism-i şeriflerini okuyup içerse bu derdinden kurtulur. * Hergün 100 defa okuyanın kalbinde yalnız Allahü Teala’nın sevgi ve muhabbeti bulunur. * Ya Evvel Ya Ahir isimlerini birlikte günde 838 defa zikreden dünya ve ahirette üstün makamlara ulaşır. * Ya Ahir ismini zikredenin düşmanları helak olur. * Yâ âhıru” ismini günde (100) defa okumaya devam edenlerin kalbinden Hakk’tan başkası çıkar. * Yatsı namazlarının sonunda “Yâ âhıru celle celâlühû” diye (100)’er defa okuyanın ömrünün sonu hayırla nihayete erer. * Düşmanları tarafından sıkıştırılan, bu ismi şerifi okumaya devam ederse, artık ona karşı düşmanlık yapamazlar. * Allah (c.c.) düşmanlarına karşı kendisine güç ve kuvvet ihsan eder. *Günde 100 defa okuyan, kalbini temizler. * Günde 800 defa okuyanın düşmanı hezimete uğrar. *Günde 1000 defa okuyanın kalbi Allah sevgisi ile dolar. *Cuma günleri lOOO’er defa okuyanın rızkı artar.”Yâ âhıru celle celâlühû” ismi celilini okumayı sürdürenlere düşmanlık edenler, helak olurlar.

El-Âhir esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati : Ebced değeri ve zikir sayısı ; 801 Zikir günü ; Salı (diğer bir görüşe göre Cuma) Zikir saati ; Salı görüşüne göre : Merih (Öğleden 2 saat önce ve akşamdan 1 saat önce. Gece okumalarında tam gece yarısı.) Cuma görüşüne göre : Zühre (Güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında yatsı namazına doğru ve tam gece yarısı.) Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Sağ ayak diz altı. Gezegeni : Uranüs.

İçinde el Ahir İsm-i şerifi geçen Kur’an ayetleri

1-) Hadid suresi 3. ayet

هُوَ الْأَوَّلُ وَالْآخِرُ وَالظَّاهِرُ وَالْبَاطِنُ وَهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ

Okunuşu : Huvel evvelu vel âhiru vez zâhiru vel bâtın(bâtınu), ve huve bi kulli şey’in alîm(alîmun).

Anlamı :O, evveldir (ilktir) ve ahirdir (sondur), zahirdir (alâmetleri tüm varlıklarda görünendir) ve bâtındır (gizli olandır). Ve O, her şeyi en iyi bilendir.

2-) Necm suresi 25. ayet

فَلِلَّهِ الْآخِرَةُ وَالْأُولَى

Okunuşu :Fe lillâhil âhiratu vel ûlâ.

Anlamı :Fakat evvel de, ahir de Allah’ındır (dünya da, ahiret de Allah’ındır).

60 Kulak ağırlığının izalesi için Ve es’elüke biesmâike Yâ Evvel Yâ Âhir Yâ Zahir Yâ Bâtın Yâ Halik Yâ Râzik Yâ Sâdık Yâ Sabık Yâ Saik Yâ Fâlik سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ اَجِرْنَا مِنَ النَّارِ Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l-emâ-ne’l-emâne ecirnâ mine’n-nâr.

Allah’ım Senden şu isimlerinin hakkı için istiyor ve yalvarıyorum. Ey her şeyden önce olan evvel, Ey her şeyden sonra olan Ahir, Ey varlığı apaçık görünen Zahir Ey her şeyin içyüzünden haberdar olan Batın, Ey her şeyi yoktan yaratan Halik, Ey her şeyi münasip bir sekilde riziklandiran Razik, Ey her işi doğru olan ve sözünü yerine getiren Sadik, Ey varlığı her şeyden önce olan Sabik, Ey her şeyi mukadder hedefine sevk eden Saik, Ey tohum ve çekirdekleri yarıp sünbüllendiren Falik, Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin, Senden başka ilah yok ki bize imdat etsin. Eman ver bize, Eman diliyoruz. Bizi cehennemden kurtar.

Kötü birini uzaklaştırılması için zikredilen El Muahhir Esmaül Hüsnasının faziletleri nelerdir?

Çocuk sahibi olmak için zikredilen El Evvel Esmaül Hüsnasının faziletleri nelerdir?