Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2490.29
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

El Clasico'nun galibi Barcelona

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 10. haftasında Barcelona sahasında Real Madrid'i 2-1 yendi.
El Clasico'nun galibi Barcelona
27 Ekim 2013 10:55:00
İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 10. haftasında Barcelona sahasında Real Madrid'i 2-1 yendi.

Futbol dünyasının merakla beklediği, ''El Clasico'' diye adlandırılan maçın başında Barcelonalı taraftarlar, Nou Camp tribünlerinde yaptıkları ''Haydi Tito'' yazılı koreografi ile geçen sezon takımı çalıştıran ve hastalıkla mücadele eden teknik direktör Tito Vilanova'ya destek verdi.

Otuz ülkeden, 146 basın kuruluşunun akretide olduğu El Clasico, her iki takımın teknik direktörleri Gerardo Martino ve Carlo Ancelotti ile yeni transferler Neymar ve Bale için ilk olması açısından önemliydi. Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti, Bale ile sakatlıktan yeni çıkan Varane'yi ilk 11'de sahaya sürerken, savunmaya yönelik bir kadro oluşturması dikkati çekti.

Her iki takımın da kontrollü başladığı maçta, kişisel yeteneğini gösteren Neymar, 19. dakikada attığı golle Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi. Heyecanı düşük ve pozisyonu az olan ilk yarı, Barça'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. İlk yarıda Barça 5, Real Madrid 3 kez rakip kaleye şut çekerken, yüzde 61'lik oran ile topa en fazla sahip taraf, Katalan takımı oldu.

İkinci yarıda takımlar oyuncu değişikliği yapmadan sahaya çıktı. İlk yarıdaki gibi Barça, oyunu kontrolü altında tutarken, Real Madrid de yıldız futbolcularıyla beraberliği bulmaya çalıştı. 71. dakikada Barcelona ceza sahasında düşürülen Ronaldo, penaltı olduğu gerekçesiyle hakeme yaptığı ısrarlı itirazlardan dolayı sarı kart gördü. 72. dakikada ise Benzema'nın direğe çarpan şutu da Real Madrid adına önemli dakikalar oldu.

Maçın en güzel anı ise oyuna girdikten sadece 8 dakika sonra Alexis'in attığı gol idi. Şilili futbolcu, kimsenin beklemediği bir anda Real Madrid defansını şaşırtarak, kaleci Diego Lopez'in üzerinden aşırttığı topla güzel bir gole imza attı. Skoru 2-0'a getiren Barcelona, son 10 dakikaya daha da rahat girdi. Uzatma dakikalarında Ronaldo'nun asistiyle topu ağlarak gönderen Jese, skoru 2-1'e getirdi. Real Madrid, son iki dakikada aradığı beraberliği bulamayınca maç, 2-1 Barcelona'nın lehine sona erdi.

Geçmiş yıllardaki El Clasico'lara göre daha sönük geçen maçta, Barcelona rakibine karşı üstünlük kursa da her zamanki göze hoş gelen futbolunu gösteremedi. Real Madrid ise özellikle hücumda agresiflikten uzak kaldı.

Aldığı galibiyetle La Liga'da liderliğini sürdüren Barcelona, Real Madrid ile puan farkını da 6'ya çıkardı. Barcelona'nın 28, Real Madrid'in 22 puanı bulunuyor.