Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2296.20
BIST 100
9057.24
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dileklerin kabulü için zikredilen El Kadir Esmaül Hüsnasının faziletleri nelerdir?

Allah''ın güzel isimleri manasına gelen Esmaül Hüsna''dan El Kadir zikri Dilediğini dilediği kadar yaratmaya muktedir olan'' manasına gelmektedir. El Kadir Esması hangi durumlarda okunur? El Kadir Esmaül Hüsnasını ebced değeri ve zikir vakti ne zamandır? Sizler için El Kadir Esmaül Hüsnasını araştırdık. İşte El Kadir Esmaül Hüsnası hakkında bilmeniz gerekenler...Esmaül Hüsna   
Dileklerin kabulü için zikredilen El Kadir Esmaül Hüsnasının faziletleri nelerdir?
02 Nisan 2019 10:26:00
Allah''ın güzel isimleri manasına gelen Esmaül Hüsna''dan El Kadir zikri Dilediğini dilediği kadar yaratmaya muktedir olan'' manasına gelmektedir. El Kadir Esması hangi durumlarda okunur? El Kadir Esmaül Hüsnasını ebced değeri ve zikir vakti ne zamandır? Sizler için El Kadir Esmaül Hüsnasını araştırdık. İşte El Kadir Esmaül Hüsnası hakkında bilmeniz gerekenler...Esmaül Hüsna   

Allah'ın güzel isimleri manasına gelen Esmaül Hüsna'dan El Kadir zikri Dilediğini dilediği kadar yaratmaya muktedir olan' manasına gelmektedir. El Kadir Esması hangi durumlarda okunur? El Kadir Esmaül Hüsnasını ebced değeri ve zikir vakti ne zamandır? Sizler için El Kadir Esmaül Hüsnasını araştırdık. İşte El Kadir Esmaül Hüsnası hakkında bilmeniz gerekenler...Esmaül Hüsna

En güzel isimler manasına gelen Esmaül Hüsna Allah'ın 99 adet ismi bulunmaktadır. Esmaül Hüsna içerisinde büyük faziletler barındırır. Her ismin ayrı fazileti vardır.Bu yazımızda El Kadir Esmasının faziletlerini bulabilirsiniz. EL-KADİR: Sonsuz güç ve kudret sahibi olan. Her istediğini, istediği gibi, sonsuz güç ve kudretiyle yapan. Dilediği gibi yapmaya gücü yeten, Dilerse yapan, dilemezse yapmayan.

El-Kadir esmasının ebced değeri, zikir sayısı :

Ebced değeri ve zikir sayısı ; 305

Zikir saati ; Güneş

Zikir günü ; Pazar sabah güneş doğarken ve ikindi sonrası.

El-Kadir esmasının Anlamı : Her şeye gücü yeten, her istediğini, istediği gibi sonsuz bir güç ve kudretle yapan, sonsuz kudret sahibi olan demektir.

El-Kadir : القادر Yâ Kadîr : يَا قَد۪يرُ

İstediğini, istediği gibi yapmaya gücü yeten

EL-KADİR isminin zikri (305) adettir. Zikrin saati Güneş, günü Pazardır. (pazar sabah)

El-Kadir isminin Özellikleri, Faziletleri ve Faydaları:

Her gün 305 kere “Ya Kadir celle celâlühû” ism-i şerifini okuyan düşmanlarından korunur, anlayışı artar, mesleğinde ilerler.

Abdest esnasında her azanın yıkanması sırasında ve abdest aldıktan sonra ”Ya Kadir celle celâlühû” esmasını okumaya devam eden kimse, düşman şerrinde korunur, dilek ve muradına nail olur.

Her türlü dileklerin kabulü için her gün 100 kere “Ya Kadir” esması okunur.

“Ya Kadir” ism-i şerifinin zikrini belirtilen ölçü ve saatte yerine getiren kimse, her türlü giriştiği işte ve mücadelede, alım-satımda, daha önce bilmediği bir iş ve sanatta bile olsa başarıya ulaşır.

“Ya kadir ya Allah, ya Rahman ya Allah, ya Rahim ya Allah, ya Kerim Ya Allah” zikrini her gün bilhassa gece 100 defa okuyan maksat ve amacına, dilek ve muradına nail olur.

“Ya Kadir” esmasını okumayı adet haline getirenler hayatındaki mucizelerle müşerref olur. Çünkü Allah her şeye ”Kadir’‘dir.

Yarım kalmış bütün işleriniz, arzularınız ve “Ya Kadir” esmasının güçlü tecellisiyle tamamlanır.

Ya Kadir” ism-i şerifini okuyan kimse seferde, Hac ve diğer yolculuklarda, karada ve denizde başarılı olur.

Sanat ve bilimle uğraş veren insanların “Ya Kadir” esmasını devamlı okurlarsa ilham almasına vesile olur.

Güç ve iktidar talebinde bulunanlar her daim “Ya Kadir” ism-i şerifini okumalıdır.

“Ya Kadir” ism-i şerifi okuyan kimse düşmanlarının şerrinden korunmasını sağlar.

“Ya Kadir” esması mevki olarak yükselmenize vesile olur, sizin o mevkide düşmemenizi ve devamlılığını sağlar.

Arzu ettiğiniz, gücünüzün yetmediği işlerde muvaffak olabilmek için “Ya Kadir” esması vird edinerek her gün okunmalıdır.

İnsanları tesir altına almak ve hastalıklardan korunmak için “Ya Kadir” ism-i şerifi her gün okunmalıdır.

“Ya Kadir” esmasını okuyan güvende olur.

“Ya Kadir” ismi bütün zorluklara karşı bir kalkan gibidir. Ama zorluklardan kurtulmak isterseniz Ya Basit, o zorlukların üstüne yürümek isterseniz ise Ya Fettah ismini okumanız gerekecektir.

“Ya Kadir” esması kudret sahibi olmanızı sağlar.

“Ya Kadir” esmasını okuyan bütün eksik ve aciz kalınan işlerden ve olaylardan kurtarır ve yükseltir.

ALLAH HER ŞEYE KADİRDİR…

El-Kadir Esmasının içinde Geçtiği Kur’an ayetleri

Fussilet Sûresi 39. Ayet : Ve onun âyetlerindendir ki, arzı gerçekten kurumuş görürsün. Onun üzerine su indirdiğimiz zaman hareketlenir ve kabarır. Muhakkak ki ona (arza) hayat veren (Allah), elbette ölülere de hayat verendir. Muhakkak ki O, her şeye “Kadîr”dir.

Bakara Suresi 20. Ayet : Şimşek neredeyse onların gözlerini kamaştırır. Onları her aydınlatmasında onun (ışığında) yürürler. Ve onların üzerlerine karanlık çökünce de dikilip kalırlar. Ve eğer Allah dileseydi, onların duymalarını da görmelerini de elbette giderirdi. Muhakkak ki Allah, herşeye Kadîr’dir (herşeye gücü yeter).

Hacc Suresi 74. Ayet : Allah’ın kadrini de (kudretini de) hakkıyla takdir edemediler. Muhakkak ki Allah, mutlaka Kaviyy’dir (kuvvetlidir), Azîz’dir (yücedir).

Isra Suresi 99. Ayet: Ve onlar; Allah’ın, semaları ve yeryüzünü yarattığını ve onların bir mislini daha yaratmaya kâdir (muktedir) olduğunu görmüyorlar mı? Onlar için, onda (hakkında) şüphe olmayan bir ecel kıldı (belli bir süre takdir etti). Buna rağmen zulmedenler, sadece inkâr ederek direndiler.

Kıyame Suresi 4. Ayet: Evet bizim, onun parmak uçlarını bile düzenlemeye gücümüz yeter.

Murselat Suresi 23. Ayet: Sonra da ona ölçülü bir biçim verdik. Biz ne güzel biçim verenleriz!

Maide Suresi 40. Ayet: Göklerin ve yerin mülkünün Allah’ın olduğunu bilmiyor musun? Dilediğine azap eder ve dilediğini mağfiret eder. Ve Allah herşeye Kâdir’dir.

Ya Samed Esmaül Hüsnasının faziletleri
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan