Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

El Musavvir zikrinin faziletleri, Esmaül Hüsna

"Varlılara şekil veren" anlamına gelen El Musavvir Esmaül Hüsnası''nın faziletleri nedir? El Müsavvir Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere El Musavvir ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları...
El Musavvir zikrinin faziletleri, Esmaül Hüsna
18 Eylül 2020 05:00:00
"Varlılara şekil veren" anlamına gelen El Musavvir Esmaül Hüsnası''nın faziletleri nedir? El Müsavvir Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere El Musavvir ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları...

"Varlılara şekil veren" anlamına gelen El Musavvir Esmaül Hüsnası'nın faziletleri nedir? El Müsavvir Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere El Musavvir ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları...

Musavvir: ﻣُﺼَﻮِّ ِّﺭ

El- Musavvir: المصور

Ya Musavvir: يا ﻣُﺼَﻮِّ ِّﺭُ

El-Musavvir İsminin Anlamı ve Manası

El-Musavvir: Tasvir eden her şeye ayrı bir biçim ve özellik veren, yaratmış olduğu varlıklara suret vererek birbirinden ayrı bir biçimde yaratan odur, anlamlarına gelir.

El-Musavvir: Tasvir eden; her şeye bir suret ve şekil veren, her şekli şemali başkasından ayrı yaratan, mahlukatını dilediği sıfat ve seçmiş olduğu bir surette yaratan Musavvirdir.

El-Musavvir: Bu esma tasarımlayan şekil veren, istediğini istediği sûrette yaratacağı anlamına geliyor.

El- Musavvir: Allah’ın sıfatlarından birisi olan Musavvir ismi yaratmış olduğu bütün varlıklara şekil ve suret veren manasına geliyor.

El-Musavvir İsmininin ebced değeri ve zikir saati

Zikir adedi: 336

Zikir günü: Pazartesi

Zikir saati: Kameri

Güneş doğduğundaki ilk vakitte

İkindi namazı sonrası güneş tepe noktasında…

Gece zikrinde ise gece yarısından sonraki bir vakitde

Bu esma-ı zikir zikir saatleri olan ve diğer vakitte El-Musavvir-Ya Musavvir diyerek zikredilir.

Bu esma-i zikir genel olarak zikir olarak ‘Ya Musavvir’ diye okunup çekilir.

El-Musavvir İsminin Faziletleri,

Havas ve Esrarı

Tıbben çocuğu olmayan kimseler 7 gün oruç tutup, orucunu açmasının hemen akabinde akşam namazı kılıp sonrasında da bu ism-i şerifi 21 defa ‘Ya Musavvir‘ ismini zikrederse Rabbimi inayeti ile hayırlı bir evlada sahip olması Allah’u Teâla’dan umulur. Hergün bir insan akşam namazını kıldıktan sonra bu esma-ı zikri 21 defa ‘Ya Musavvir‘ diye zikrettiği takdirde Rabbimden istek ve dilekleri gerçekleşen murada nail olan kullardan olur. Yatmadan önce güzel bir abdest aldıktan sonra hiç kimseyle konuşmadan bu esmay-ı zikri 1000 defa ‘Ya Musavvir‘ diye çeken kimse rüyasında kimi görmek istiyorsa o kimseyi ona Cenab-ı Zül Celâl rüyasında görmeyi nasip eder. Sevdiğin bir kişinin rüyasına girmek için ‘Ya Musavvir‘ 336 defa bu esma zikri kamer vaktinde okuyup zikredilirse o kişinin rüyasına girmeye nail olur. Evlenmek isteyenler de bu ism-i şerifi ‘Ya Musavvir‘ ismini günlük 336 defa sabah seher vakti okuyup zikretsinler. Bu ismi şerifi 336 defa yatmadan ‘Ya Musavvir‘ diye çekmeye devam eden kimseye ruhani varlıklar görünür. Bu esma-ı zikir günlük 336 defa ‘El-Musavvir’ ismiyle zikreden bir kimse, maddi ve manevi her anlamda yüce mertebelere ulaşır.

Musavvir İsminin Kuran’da Geçtiği Ayetler

(3:3) O, sizi rahimlerde dilediği gibi şekillendirendir. Ondan başka ilâh yoktur. O, mutlak güç, hüküm ve hikmet sâhibidir.

(59:24) O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah’tır. Güzel isimler O’nundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey O’nu tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.