Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2301.56
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Esmaül Hüsna''dan El Vahid ismi şerifinin anlamı ve faziletleri

Allah''ın güzel isimleri manasına gelen Esmaül Hüsna''nın içinde yer alan ve Allah''ın güzel isimlerinden biri olan El Vahid ismine dair merak edilenleri sizler için araştırdık. Esmaül Hüsna''dan El Vahid nedir, ne anlama gelir? El Vahid esmasının fazilet, faydaları ve daha fazlası için yazımıza bakabilirsiniz... (Esmaül Hüsna)
Esmaül Hüsna''dan El Vahid ismi şerifinin anlamı ve faziletleri
05 Ocak 2019 10:12:00
Allah''ın güzel isimleri manasına gelen Esmaül Hüsna''nın içinde yer alan ve Allah''ın güzel isimlerinden biri olan El Vahid ismine dair merak edilenleri sizler için araştırdık. Esmaül Hüsna''dan El Vahid nedir, ne anlama gelir? El Vahid esmasının fazilet, faydaları ve daha fazlası için yazımıza bakabilirsiniz... (Esmaül Hüsna)

Allah'ın güzel isimleri manasına gelen Esmaül Hüsna'nın içinde yer alan ve Allah'ın güzel isimlerinden biri olan El Vahid ismine dair merak edilenleri sizler için araştırdık. Esmaül Hüsna'dan El Vahid nedir, ne anlama gelir? El Vahid esmasının fazilet, faydaları ve daha fazlası için yazımıza bakabilirsiniz... (Esmaül Hüsna)

NAZARDAN KORUNMA DUASI

ESMAÜL HÜSNA

TÜKETİCİ ŞİKÂYETİ

İSMİ AZAM DUASI

FETİH SURESİ

Vâhid İsminin Özellikleri Kökeni: Arapça

Arapça Yazılışı: الواحد

Vâhid İsminin Anlamları Eşi ve benzeri olmayan, zâtında tek olan. Vâhid; kendisinden başka olmamak, zâtında, sıfatlarında, işlerinde ve hükümlerinde, fiillerinde aslâ ortağı, dengi ve benzeri bulunmayan demektir. Sayılabilirlik, yâni iki değil, bir olmak demek değildir. Çünkü Allah sonsuzdur, ucu bucağı yoktur. Dolayısıyla bir sayıyla eşlemek imkânsızdır. İsimlerinde sıfatlarında ve fiillerinde ortağı olmayan. Zat, sıfat ve fiillerinde benzeri ve ortağı olmayan, tek olan. Tek, bir olmak, Allah ikincisi olmayan tek birdir. Zatında, sıfatlarında, işlerinde ve hükümlerinde asla ortağı-dengi ve benzeri bulunmayandır.

El-Vâhid esmasının manası : Tek olan, zatında, sıfatlarında, işlerinde, mübarek isimlerinde, hükümlerinde asla ortağı, benzeri, dengi bulunmayan, zatında, isim ve sıfatlarında eşi ve benzeri olmayan. İsim, sıfat ve fiillerinde ortağı olmayan. El-Vâhid الواحد Birliğin kendisi.

Fazileti ve faydaları :

* 5 vakit namazdan sonra 63 kere ” Ya Vâhid celle celâlühû ” zikrine devam edenin kalbi nurla dolar, rızkı artar ve herkes tarafından sevilir. * Her gün 1000 kere ” Ya Vâhid celle celâlühû ” ism-i şerifini okuyan her türlü murat ve isteğine kavuşur.

* Kalabalık yerlerde haram işlerde vaktini geçiren için 3669 kere ” Ya Vâhid celle celâlühû okunur sonra da dua edilirse o kişi adı geçen şeylerden nefret eder. * Her gün 66 kere İhlas suresini ve ardından 101 kere ” Ya Vâhid celle celâlühû ” ism-i şerifini okumaya devam eden hiç ummadığı nimetlere kavuşur. * Ya Vahid ismini Günde 1000 defa okuyanın İstediği olur, kalbi uyanır yorgunluktan ve bütün kötü düşüncelerden uzaklaşır, aklı nur dolar. Mahlukatın şerrinden emin olur.

* Günde 4000 defa okuyanın kalbindeki tüm istek ve arzuları gerçekleşir. * Yöneticisinden korkan bir kimse öğle namazından sonra (500) defa okursa şerrinden emin olur. Sıkıntısı feraha inkılab eder. Düşmanlarının düşmanlığı dostluğa inkılab eder.

* Bu ismi celili çokça okumayı sürdüren kimseler yalnız yaşamayı ihtiyat edinir. Kalabalıklardan sakınır. Allah Teala o kimseye sebepsiz, vasıtasız olarak ihsanda bulunur. Kulunu şeytani bütün kötü düşüncelerden korur. * Zalim bir kimsenin şerrinden korkan kimse öğle namazından sonra (500) defa okursa şerrinden emin olur.

Allah Teala sıkıntısını feraha çevirir. * el-Vâhıd, el-Ehad” bu iki ism-i şerif pazar günü saat birde abdestli olarak kıbleye karşı oturulup bir kağıt üzerine yazılır. (101) defa da okunduktan sonra bu kağıt bir muşambaya sarılır, baş üzerinde taşınırsa Cenabı Hakk vakar, heybet ve azamet ihsan buyurur. * Bu ismi şerif ile zikreden kimsenin ahlakı güzelleşir. Gönlünden korku ve vehm zail olur. * Bu ismi celil ile Cenabı Hakk’ı (4000)’er defa zikreden kimsenin kalbindeki dileklerini Allah Teala ihsan eder. * Her gün 66 kere İhlas Sûresini ve ardında da 101 kere “Yâ Vâhid celle celalühü” okumaya devam eden hiç ummadığı nimetlere kavuşur.

Vâhid İsminin Kuran’da Geçtiği Ayetler Kuran’da geçen bazı ayetleri aşağıda sıraladık;

(2:163) Herhâlde hepinizin ilâhı, bir tek ilâhtır. Ondan başka ilâh yoktur. O Rahmân ve Rahîm’dir. (5:73) “Allah, üçün üçüncüsüdür” diyenler elbette kâfir olmuşlardır. Oysa tek ilâhtan başka ilâh yoktur. Eğer söylediklerinden vazgeçmezlerse, elbette onlardan inkâr edenlere acı bir azap dokunacaktır. (9:31) Onlar, Allah’dan başka bilginlerini ve rahiplerini de kendilerine Rab edindiler, Meryem oğlu Mesih’i de. Oysa onlar bir olan Allah’a ibadet etmekle emrolunmuşlardı. Allah’dan başka hiçbir ilâh yoktur. O, müşriklerin ortak koştuğu şeylerden de münezzehtir. (18:110) De ki: “Ben de sizin gibi ancak bir beşerim. Ne var ki, bana ilâhınızın sadece bir ilâh olduğu vahyolunuyor. O’nun için her kim Rabbine kavuşmayı arzu ederse iyi amel işlesin ve Rabbine yaptığı ibadete hiç kimseyi ortak etmesin.” (37:4) Ki sizin ilâhınız tektir. Allah’ın Vâhid İsminin Faziletleri ve Zikri Günde Zikir Sayısı : 3669

İstediği olur, kalbi uyanır, aklı nurlanır.

Ya Vahid ismini günde 1000 defa okuyanın kalbi; yorgunluktan ve bütün kötü düşüncelerden uzaklaşır. Mahlukatın şerrinden emin olur. Kalbi ve ruhu kuvvetlenir. Günde 4000 defa okuyanın kalbindeki tüm istek ve arzuları gerçekleşi

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan