Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2438.32
BIST 100
9773.18
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

El Zahir ne demek? Esmaül Hüsnadan El Zahir zikri manası ve faziletleri

​El Zahir ismi Yüce Yaradanımız Allah'ın isimlerindendir. El Zahir Esmaül Hüsnada yer alıyor. El Zahir El Zahir varlığının ve birliği aşikar olan manasına geliyor. zikrinin pek çok faziletleri vardır. İşte El Zahir ismi şerifinin mana, fazilet ve sırları...
El Zahir ne demek? Esmaül Hüsnadan El Zahir zikri manası ve faziletleri
04 Şubat 2021 18:06:44
​El Zahir ismi Yüce Yaradanımız Allah'ın isimlerindendir. El Zahir Esmaül Hüsnada yer alıyor. El Zahir El Zahir varlığının ve birliği aşikar olan manasına geliyor. zikrinin pek çok faziletleri vardır. İşte El Zahir ismi şerifinin mana, fazilet ve sırları...

El Zahir ismi Yüce Yaradanımız Allah'ın isimlerindendir. El Zahir Esmaül Hüsnada yer alıyor. El Zahir El Zahir varlığının ve birliği aşikar olan manasına geliyor. zikrinin pek çok faziletleri vardır. İşte El Zahir ismi şerifinin mana, fazilet ve sırları...

Ez-Zâhir Esması Anlamı Nedir?

Ez-Zâhir: Varlığı ve birliği açık ve âşikârdır.

Ez-Zâhir: Yaratmış olduğu varlıklar ile varlığı açıkca görünen.

Ez-Zâhir: Varlığı açık olan O'dur.

Esmaül Hüsna’nın içerisinde bulunan faziletlerden birisi de Ez-Zâhir isminin faziletleridir. Ez-Zâhir zahir isminin anlamı ise görünen, varlığı aşikar olan anlamına gelmektedir. Diğer bir anlamı ise aşikar olan ve kati delillerle bilinen anlamına gelmektedir.

Ez-Zâhir Esmasının Ebced Değeri ve Zikir Saati

Zikir Adedi: 1106

Zikir Günü: Cumartesi

Zikir Saati: Zuhal

Sabah gündoğarken, İkindi namazı sonrası, Ve… Tam gece yarısında; Bu esma-i zikir zikir adedince, zikir gününde, zikir saatleri olan vakitlerde ve diğer her vakitte de, 'Ez-Zâhir' - 'Ya Zâhir' diyerek zikredilir.

Ez-Zâhir Esmasının Faziletleri Nedir?

Kalbin nurlanması için, bu esma-i zikir günde 1106 defa 'Ez-Zâhir' diyerek bu ismi şerif okunur.

Her meselenin zuhuru için, bu esma-i zikri günde 1106 defa 'Ez-Zâhir' diyerek zikredilir.

Bu ismi şerifi günlük 33 defa 'Ya Zâhir' diyerek okumaya ve zikretmeye devam edilirse ilahi sırlara vakıf bir kimse olur.

Rüyada dileği kişiyi görmek için, yatmadan önce 2 rekat namaz kılınır. Sonrasında 1106 defa 'Ya Zâhir' ismi şerifi okuduktan sonra yatar uyursa murad ettiğini görür.

Vesveseden kurtulmak için, günlük bu ismi şerifi 100 defa 'Ya Zâhir Ya Bâtın' diyerek okunur.

Kalbinde velilik nuru belirmesi için, bu esma-i zikir günde 100 defa 'Ya Zâhir' diyerek zikredilmeye devam edilir.

Kalbin nurlanması için, gaflet uykusundan uyanmak için, kuşluk vakti 500 defa 'Ya Zâhir' diyerek zikredilmeye devam edilir.

Hasta olanlar bu ismi şerifin ilk harfi olan Ez-Zâhir - الظَّاهِرُ zı harfini Cuma gecesinde 910 defa yazarsa ve bunu hasta olan kişi üstünde devamlı taşırsa hastalığından şifaya kavuşur.

Gizki saklı gömülü olan şeyleri bulmak için, bu ismi şerif 'Ya Zâhir' diyerek okunur ve faydası görülür.

Hızır a.s rastlamak için, bu ismi şerif günlük 41defa'YaEvvel Ya Âhir Ya Zâhir Ya Bâtın' diyerek zikredilir.

Ez-Zâhir isminin birçok fazileti bulunmaktadır. Ez-Zâhir'in faziletleri aşağıda açıklanmaktadır.

- Ez-Zâhir ism-i şerifi gizliliklerin ve sırların kişilere bildirilmesi için 1106 kere '' Yaz Zahir Celle Celalühü'' diye okunmalıdır.

- İşrak vakti geldiği zaman ve bu zamanda okunulur ise kalb velayet nurları ile nurlanarak gizli olan şeyler saklanmaz, aşikar olur.

- Kişilerin kötü alışkanlıklarından kurtulabilmesi için Ez-Zâhir ismi usulüne göre zikredilmeli ve niyetle üzerine okunması gerekmektedir.

- Ez-Zâhir ismini hergün 1106 kere zikredilir ise bütün gizli işlerin esasları ortaya çıkar ve bildirilir.

- Kişiler işlerin tüm gizli taraflarını görebilmek için 5 vakit namazdan sonra 1106 kere ''Ya Zahir Celle Celâlühû'' zikrine devam edilmelidir.

- Cuma Namazından sonra ''Yâ Zâhir'' ismi 15 kere okunur ise batını iç alemi münevver olur ve nurlanır.

Ez Zahir isminin zikri 1106 adetten oluşmaktadır. Ayrıca bu zikrin saati ise Zülal günüdür. Zülal günü cumartesi gününe denk gelmektedir.