Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2323.89
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Elektriğe zam mı geliyor ?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte geldiği Kayseri'de, elektriğe zam yapılacağı yönündeki haberleri değerlendirdi.
Elektriğe zam mı geliyor ?
05 Eylül 2014 14:02:00
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte geldiği Kayseri'de, elektriğe zam yapılacağı yönündeki haberleri değerlendirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte Kayseri Valiliğini ziyaret etti. Ziyarette, barajlardaki su seviyelerinin yüzde 20 oranında düşmesi sonrasında elektriğe zam yapılacağı yönündeki haberin sorulması üzerine Bakan Taner Yıldız, "Dün basın toplantısında son derece açık ve net ifadeler kullandım. Yalnızca iki tane gazetenin yaptığı yorumların yanına bakan fotoğrafı yapıştırmakla habercilik olmaz. Ne söylediğini anlatabilen kişi deriz her birimiz. Su seviyeleri, yağmur seviyeleri düştü 2014 yılında su seviyesinin düşük olması bir gerçek. Sudan HES'lerden elde edilen elektrik oranlarının düştüğü de bir gerçek. Ama bunun diğer konuya atlayacak şekilde yapılmasını doğru bulmam. Bunun bir mekanizması var. Her ay doğal gaz ile alakalı, her 3 ayda bir de elektrik ile alakalı otururuz, hesaplarımızı, kitaplarımızı çıkarırız, maliyetlerimizi çıkarırız, bunu hazine ile paylaşırız ve sonunda kamuoyuyla bunu deklare ederiz. Şu ana kadar da yaptığımız bu. Buradan vatandaşımızı sıkıntıya sokacak tarzda bir haber yapma isteğini ben farklı bir gerekçeye bağlıyorum. O yüzden lütfen o iki tane gazetede buna dikkat etmesi lazım diye düşünüyorum. Onlar kendilerini çok iyi biliyorlar. Aynı sözden 15 tane gazete aynı anlamı çıkartıp da iki tane gazete farklı anlam çıkarıyorsa burada farklı bir şey var demektir. O yüzden ne anlattığımızı nasıl anlaşıldığını kamuoyu ile birlikte paylaşıyoruz. O yüzden çok doğru bulmuyorum bu tür yorumları" diye cevapladı.

AB DELEGASYONUNUN AÇIKLAMASI

AB delegasyonundan bir yetkilinin, Ukrayna'da çıkan olaylar sonrasında enerji transferinin Türkiye üzerinden yapılabileceği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Bakan Taner Yıldız, "Başından beri söylediğimiz bu. Türkiye coğrafyasından kaynaklanan avantajlarını gerek ülkesi için gerekse AB üyesi ülkeler için kullanıyor. AB'ni do ğalgazdaki arz güvenliği ile alakalı probleminin çözümünün bir parçası olmakla ilgili olarak bir çok proje geliştirdik TANAP bunlardan bir tanesi inşallah ayın 20'sinde Sayın Başbakanımız ile birlikte orada gidip temel atmasını yapacağız. Güney Kafkasya boru hatları ile alakalı proje için. TANAP'ın temelini de nasipse 2015 yılının Mart ayında atacağız geniş bir katılım ile birlikte. Türkiye Akdeniz'deki, İran'daki, Türkmenistan'daki Azerbaycan'daki, Rusya'daki gelişebilecek her kaynağın projesini uygulamak için bütün girişimlerini yapmış bulunmaktadır. Teknik kapasitemiz hamd olsun yeterlidir. Bilgi birikimimiz yeterlidir. Tekrar söylüyorum TANAP'ın borularının tedariki ile alakalı önümüzdeki hafta inşallah yönetim kurulu kararını kamuoyu ile paylaşacağız. Orada da yerli üreticilerimizin ciddi bir fedakarlık göstererek ihalelere önemli ölçüde kazanacağını inanıyorum. Bu açık şeffaf bir ihaledir. Uluslar arası bir ihaledir. Ama yerli boru üreticilerimizin de bu manada ciddi katkılar koyacağına inanıyorum Türkiye ekonomisi için" diye konuştu.

Kaynak: İHA

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan