Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2433.61
BIST 100
9797.12
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

EMNİYET KEMERİ NEDİR, NE İŞE YARAR?

Emniyet kemeri nedir ne işe yarar sorusu yeni araç kullanıcıları tarafından merak edilen bir konudur. Emniyet kemeri, ani durumlardan kaynaklı olarak meydana gelebilecek zararlı olaylardan sürücü ve yolcuları koruyan sisteme verilen isimdir.
EMNİYET KEMERİ NEDİR, NE İŞE YARAR?
23 Ocak 2023 14:52:53
Emniyet kemeri nedir ne işe yarar sorusu yeni araç kullanıcıları tarafından merak edilen bir konudur. Emniyet kemeri, ani durumlardan kaynaklı olarak meydana gelebilecek zararlı olaylardan sürücü ve yolcuları koruyan sisteme verilen isimdir.

Emniyet kemeri nedir, ne işe yarar sorusu yeni araç kullanıcıları tarafından merak edilen bir konudur. Emniyet kemeri, ani durumlardan kaynaklı olarak meydana gelebilecek zararlı olaylardan sürücü ve yolcuları koruyan sisteme verilen isimdir.

Araç içerisinde sayısız parça yer alır. Her parça ayrı görevler için tasarlanmış olmakla birlikte sürüş kalitesini en iyi şekilde tutmaya yardımcı olmak için vardır. Araç için önem arz eden parçalardan biri de emniyet kemeridir. Herhangi bir durumda yüksek koruma sağlayan emniyet kemerinin kullanımı son derece önemlidir.

EMNİYET KEMERİ NE İŞE YARAR?

Araç kullanmaya başlayan bireylerin çoğu emniyet kemeri ne işe yarar sorusunu merak ediyor. Emniyet kemerinin kullanımı bazı kişilerce gereksiz görülebilir. Ancak emniyet kemeri araçta güvenlik sağlayan en önemli parçaların başında gelir. Sürücü ve yayaların ani bir durumda zarar görememesi için tasarlanan emniyet kemeri araç içinde bireylerin güvenliğini sağlamayı hedefler. Emniyet kemeri aracın kaza yapması durumunda çarpışmadan kaynaklı meydana gelebilecek sarsıntıyı en aza indirgemeye yardımcı olur. Böylece emniyet kemeri takılı olan bireyler daha az ya da hiç hasar almadan kazayı atlatabilir. Emniyet kemeri kaza durumunda kişinin araçtan fırlamasını önlemeye yardımcı olur. Takılı olmayan emniyet kemeri kazaların cay kaybı ile sonuçlanmasına neden olabilir. Hızla hareket halinde olan araç aniden durduğunda araç içinde olan yolcular aracın iç kısımlarına doğru hareket ederek çarpışma sonucu ciddi yaralanmalara maruz kalabilir. Emniyet kemeri kişinin sabit kalmasını sağlayarak ani frenlerden yolcuların etkilenmemesini sağlar.

emniyet kemeri nedir_56f9e83d088417aacde56041c8b64df8.jpg

EMNİYET KEMERİNDE MEYDANA GELEBİLECEK HASARLAR NELERDİR?

Emniyet kemerinde meydana gelebilecek hasarlar nelerdir sorusunun birden fazla yanıtı vardır. Emniyet kemeri arızası çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelir. Emniyet kemerinde oluşabilecek arızlardan bazıları şöyle sıralanabilir;

  • Emniyet kemerinde aşınmalar meydana gelmesi ya da emniyet kemerinin herhangi bir bölgeden yırtılmış olması,
  • Emniyet kemeri tüpünde meydana gelen arıza sonucu tüpün bozulması,
  • Emniyet kemerinin çalışmaması ya da kemerde tutukluk meydana geliyor olması,
  • Emniyet kemerinde kopmalar oluşması.