Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.65
Gram Altın
2522.61
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Engelliler için özel otobüs

Bedensel engelliler için özel olarak hazırlanan otobüs, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete sunuldu.
Engelliler için özel otobüs
24 Nisan 2013 18:33:00
Bedensel engelliler için özel olarak hazırlanan otobüs, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete sunuldu.

İETT tarafından Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'ne (BEDD) bağışlanan ve Otokar firmasının desteğiyle bedensel engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirilen otobüsün hizmete alınması dolayısıyla tören düzenlendi.

Maltepe'deki dernek binasında düzenlenen törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, engelli vatandaşlara bu otobüsü kazandıran ve emeği geçenlere teşekkür ederek, "Elbette ki bir tek çiçekle bahar olmaz. Elbette bir tek araçla engellilerin ulaşım sorunu çözülemez. Ancak bugün gerçekleştirdiğimiz törenin bir mesaj olmasını, bir çare olmasını, İstanbul sokaklarında bu araçlardan çok daha fazla görmemize bir vesile olmasını gönülden arzu ediyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, hukuk ve adaletin önemine değinerek, şöyle devam etti:

"Hukuk ve adalet, çoğunluğun azınlığa, güçlünün zayıfa avantajlının dezavantajlıya hükmetmesini engellemek için tesis edilmiştir. Hukuk ve adaletin temel hedefi hiçbir ayrım yapmaksızın eşitliği sağlamak, hiçbir ayrım gözetmeksizin hakkı teslim etmektir."

Yerel yönetimlerin şehirleri engelliler için de imar etmesi gerektiğini anlatan Erdoğan, bu konuda güzel adımların atıldığını söyledi.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD) Başkanı Kemal Demirel de Emine Erdoğan'a teşekkür ederek, plaket verdi.

Emine Erdoğan, kurdele kesiminin ardından otobüsü gezerek, bilgi aldı.

Engelli vatandaşlarla ve aileleriyle de sohbet eden Emine Erdoğan, sorunlarını dinledi.

Törene, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın eşi Nurten Çapkın ile İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı da katıldı.