Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2280.79
BIST 100
8996.81
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan Afrika ziyareti öncesi konuştu

Kılıçdaroğlu'nun bürokratları tehdit etmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bir tehdit, siyasi garabet ve açıkça suçtur. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin. CHP'nin özlemini çektiği vesayet günleri artık geride kaldı" dedi.
Erdoğan Afrika ziyareti öncesi konuştu
17 Ekim 2021 12:10:31
Kılıçdaroğlu'nun bürokratları tehdit etmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bir tehdit, siyasi garabet ve açıkça suçtur. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin. CHP'nin özlemini çektiği vesayet günleri artık geride kaldı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üç ülkeyi kapsayan ve 4 gün sürecek Afrika ziyareti bugün başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola, Togo ve Nijerya'yı ziyaret edecek. Afrika'ya hareketi öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemdeki başlıklara ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

Angola ve Togo'ya Türkiye'den Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk seyahatler olduğu için bu ziyaretler ayrıca önem taşıyor. Türkiye ve Afrika'yı yakınlaştırmaya devam ediyoruz. Türkiye Afrika ülkeleri için stratejik ortak olarak öne çıkıyor.

Afrika'ya çıkar odaklı ve kısa vadeli bakmıyoruz. Sömürge düzenini devam ettirmeye çalışanlardan değiliz. Nijerya ile askeri, savunma sanayii ve terörle mücadele anlamında gelişmiş ilkelere sahibiz.

KILIÇDAROĞLU'NUN BÜROKRATLARI TEHDİDİ

Bu açıklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun itirafıdır. Vesayet çağrısından başka bir şey değildir. Hukuk dışı çağrı kamu düzenine tehdittir.

CHP'nin özlemini çektiği vesayet günleri artık geride kaldı. Boş heves. Türkiye hukuk devletidir. Bunu hatırlatıyorum. Bay Kemal'in adeta oyun oynadığı alan değildir.

Bu bir tehdit, siyasi garabet ve açıkça suçtur. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin. Yeri geliyor öğretmenleri, polisleri tehdit ediyor. Sen kimsin ya? Pek çok kamu görevlilerine tehditler savurdu.

Hadi bakalım göreceğiz. Ne yapacağını göreceğiz. Bu ülkede memurunun polisinin hakiminin öğretmeninin haklarını savunan bir hükümet vardır.

Türkiye darbe zihniyetini gömeli çok oldu. Alışması zaman alacak. O zaman da 'elveda siyaset' diyecektir. Koronavirüse çare bulan bilim dünyasının bu zatın acınası haline de bir çözüm geliştireceğine inanıyorum.

KILIÇDAROĞLU’NUN TCMB ZİYARETİ

Merkez Bankasının bağımsızlığını tartışıyorsun Eğer bağımsız olmasaydı sana aynı gün randevu vermeyebilirdi. Yalan yanlış açıklamalarla ziyaretten sonra hala medyayı ve halkı kandırmaya kalkışıyorsun.

SEÇİM ANKETLERİ

Özellikle son dönemde ortaya atılan anketlerin kimler tarafından ne amaçla yapıldığı ortada. Manipülasyonlardan bıktık. Gerçekçi anketler bunların manipülasyonlarını ayaklar altına alacaktır. Millete operasyon çekmeye çalışmalarına alışkınız. Benim güvenim kalmadığını daha önce de açıklamıştım. Son seçimlerde yakın tahminlerde bulunan şirket bile çıkmadı.

F-16 AÇIKLAMASI

F-35'ler için yatığımız ödeme söz konusu. Bunun karşısında Amerika'nın böyle bir teklifi söz konusu oldu. Biz ülkemizin savunma ihtiyacını gidermemiz gerekiyorsa bu adamları atalım dedik. Bugünün devamlığı için savaş filomuzu genişletmek için çabalıyoruz. Yeni F-16'lar alarak filomuzu genişletmek istiyoruz.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan