Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ermeni ordusu iyice kaşınıyor

Varılan ateşkes mutabakatına rağmen Ermenistan sözünde durmuyor. Son 24 saatte ateşkesi 120'den fazla ihlal eden Ermenistan ordusu, dün de Azerbaycan mevzi ve yerleşim birimlerini ateşe tuttu, bir askeri ambulansa da ateş açtı. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığı, ambulansta ise ciddi maddi hasar oluştuğu bildirildi.
Ermeni ordusu iyice kaşınıyor
08 Nisan 2016 09:40:00
Varılan ateşkes mutabakatına rağmen Ermenistan sözünde durmuyor. Son 24 saatte ateşkesi 120'den fazla ihlal eden Ermenistan ordusu, dün de Azerbaycan mevzi ve yerleşim birimlerini ateşe tuttu, bir askeri ambulansa da ateş açtı. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığı, ambulansta ise ciddi maddi hasar oluştuğu bildirildi.

İşgalci Ermenistan devleti, ateşkese rağmen, dün de Azerbaycan mevzi ve yerleşim birimlerini ateşe tuttu. Ölen ve yaralanan olmadığı saldırılarda askeri bir ambulans hasar gördü.Ermenistan ordusunun son 24 saatte 120'den fazla ateşkesi ihlal ettiğini belirten Azerbaycan Savunma Bakanlığı özcüsü Albay Vaqif Dergahli, "Eğer Ermeniler bize karşı provokasyonlarına yine de devam ederse ve işgal ettiği toprakları terk etmezse, onları çok 'sürprizler' bekleyecek" dedi. ASKERİ AMBULANSA ATEŞ AÇTILARDün yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi veren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, cephe hattında Azerbaycan ordusuna ait askeri ambulansa, Ermeni ordusunca ateş açıldığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, temas hattında operasyonların durdurulmasına dair elde edilen mutabakata rağmen, Ermenistan ordusunun farklı yönlerde Azerbaycan mevzi ve yerleşim birimlerini ateşe tuttuğu belirtildi. Ermeni askerlerinin cephe hattının, Ağdere-Goranboy yönünde bir ambulansa ateş açtığı, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı, araçta ciddi maddi hasar oluştuğu ifade edildi. Ambulansın Ermenistan ordusunun ateşkes ihlali sonucu yaralanan sivilleri tahliye ettiği sırada ateşe maruz kaldığı bildirildi. Saldırının, Bakanlık tarafından "uluslararası insan haklarının kabaca ihlali" şeklinde değerlendirildiği kaydedildi.ERMENİSTAN, NAHÇIVAN'A da ATEŞ AÇTIAzerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, önceki gece Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında operasyonların durdurulması yönünde tarafların mutabakata varmasının ardından, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Ordubat, Şahbuz ve Babek illerindeki Azerbaycan mevzilerinin ateşe maruz kaldığı bildirildi. Ermenistan'ın Mehri, Sisian ve Cermuk illerinden büyük çaplı silahlar ve havan toplarından açılan ateşin dün saat 12.56'ya kadar devam ettiği kaydedildi. Azerbaycan ordusunun Ermenistan'ın saldırısına cevap verdiği ve karşı tarafın atış noktası ve mevzisini tahrip ettiği belirtildi.BAKÜ'DE üçlü TOPLANTIAzerbaycan'ın başkenti Bakü'de Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'un katılımıyla üçlü toplantı gerçekleştirildi. Bakanlar, görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi. Dağlık Karabağ sorununun ve Ermenistan-Azerbaycan çatışmasının bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Memmedyarov, iki taraftan da can kayıpları yaşandığını, savaşın tüm taraflara zarar verdiğini belirtti. Önlerinde bazı önerilerin bulunduğunu ve bunları müzakere edeceklerini bildiren Memmedyarov, önce Ermeni ordusunun işgal altındaki toprakları terk etmesi gerektiğini vurguladı. Zarif de Dağlık Karabağ sorununun uluslararası hukuk kuralları ve BM ilkeleri çerçevesinde çözülmesi gerektiğini kaydetti. Rusya'nın hem Azerbaycan hem de Ermenistan ile iyi ilişkiler içerisinde olduğunu öne süren Lavrov ise, tarafların ateşkes mutabakatına uymasını ümit ettiklerini belirtti.

Kaynak:Y.akit