Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Esed'in imdadına İsrail yetişti

AK Parti Grup Toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Banyas'taki manzara en az Kerbela'daki kadar acıdır. Katiller de en az Yezid kadar alçaktır'' dedi. Erdoğan İsrail'in saldırılarıyla ilgili de şöyle konuştu: ''Bu saldırılar Esed'in eline altın tepsi üzerinde sunulan kozlardır. Esed, İsrail saldırısını bahane ederek Banyas'taki soykırımın üstünü örtme gayreti içindedir."
Esed'in imdadına İsrail yetişti
08 May 2013 00:00:00
AK Parti Grup Toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Banyas'taki manzara en az Kerbela'daki kadar acıdır. Katiller de en az Yezid kadar alçaktır'' dedi. Erdoğan İsrail'in saldırılarıyla ilgili de şöyle konuştu: ''Bu saldırılar Esed'in eline altın tepsi üzerinde sunulan kozlardır. Esed, İsrail saldırısını bahane ederek Banyas'taki soykırımın üstünü örtme gayreti içindedir."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan olaylara değinirken, bu ülkede son derece trajik boyut alan durumun, en son Banyas'taki soykırım girişimiyle tahammül edilemez seviyeye ulaştığını söyledi. Erdoğan, ''Golan tepeleri için bırakın bir damla kanı, bir damla ter dökmeyen Esed'i, İsrail'in bu operasyonları dahi kurtaramaz. Önceki gün de ifade etim; Banyas'taki çocukların arşı inleten feryadı, inşallah Esed'in sonu olacak'' dedi.

''Her kim alınırsa alınsın. Hangi CHP'li yönetici, hangi ülke alınırsa alınsın şunu açık açık ifade edeceğim; Kalbinde zerre kadar merhamet olan bir insan böyle bir katliam yapamaz. öyle vahşete ortak olamaz'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Hele, altını çizerek ifade ediyorum; Kerbela acısından yüreğinde zerre miskal taşıyan, kalbinde zerre miskal Ehlibeyt sevgisi olan biri böyle bir vahşet sergilemeyemez. Banyas'taki manzara en az Kerbela'daki kadar acıdır. Katiller de en az Yezid kadar alçaktır. Hasan'a, Hüseyin'e, sevgili Peygamberimizin o güzel torunlarına ölümü layık görenleri Yezid ilan edenler, burada onların izinden giden, o Müslümanlara, o yavruları şehit edenleri niçin Yezid ilan etmiyorlar. Onlar da birer Yezid'tir. Suriye'nin gayrimeşru rejimine destek veren örgütler, Suriye'nin gayrimeşru rejimine arka çıkan devletler, özellikle BM ve Güvenlik Konseyi, bu vebalin altından kalkamazlar. Bu katliamı, bu insanlık dışı manzarayı mezhep dayanışması, konjonktür adına, uluslararası çıkarlar adına görmezden gelenler, bu ağır vebalden kurtulamazlar."

EMZİKLİ BEBEKLERE KURŞUN

Ağzında emzik olan bebeklere kurşun sıkıldığını, dengeler adına bütün dünyanın buna sessiz kaldığını ifade eden Erdoğan, "Ben o fotoğrafta, o yavruların üst üste şehit edilmiş halini görünce adeta çılgına döndüm. Ama demek diğerlerinin böyle bir derdi yok. Batsın sizin uluslararası siyasetiniz. Böyle vicdansız siyaset olmaz olsun'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Şam'a yaptığı hava saldırısının da asla kabul edilemeyeceğini, hiçbir gerekçe ve bahanenin bu operasyonu mazur gösteremeyeceğini söyledi.

''Bu saldırılar Esed'in eline, gayrimeşru Suriye rejiminin eline altın tepsi üzerinde sunulan kozlardır, fırsatlardır'' diyen Erdoğan, Esed'in İsrail saldırısını bahane ederek Banyas'taki soykırımın üstünü örtme gayreti içinde olduğunu kaydetti. Erdoğan, ''Golan tepeleri için bırakın bir damla kanı, bir damla ter dökmeyen Esed'i, İsrail'in bu operasyonları dahi kurtaramaz. Önceki gün de ifade etim; Banyas'taki çocukların arşı inleten feryadı, inşallah Esed'in sonu olacak'' dedi.

İSLAM DÜNYASI UYANMALI

Erdoğan, uluslararası toplumun, özellikle İslam dünyasının yanı başında yaşanan soykırım girişimi karşısında uyanmasını, derhal somut çözümler üretmesini beklediklerini, Güvenlik Konseyi, Arap Ligi'nin hemen toplanarak konuyla ilgili uygulayıcı kararlar alması gerektiğini bildirdi.

VAKIFLAR AÇILACAK

28 Şubat sürecinde, Milli Gençlik Vakfı, Sahabe Eğitim ve Kültür Vakfı, Zöhre Ana Ali Sosyal Hizmet Vakfı'nın da aralarında bulunduğu 9 vakfın kapatıldığını hatırlatan Erdoğan, ''Şimdi bu mağduriyeti gidermek amacıyla, bu antidemokratik uygulamaya son vermek amacıyla kapatılan bu vakıfların yeniden kurulmasına imkan sağlayacak bir tasarıyı Meclis'e gönderiyoruz'' diye konuştu.

İMRALI GÖRÜŞMELERİ

Başbakan Erdoğan, devletin milli istihbarat teşkilatının bugün olduğu gibi geçmişte de İmralı ile görüştüğünü vurgulayarak, ''Eğer MHP Genel Başkanı hükümetin ortağı olduğu dönemde yapılan bu görüşmelerden habersizse o daha da vahimdir. Benim haberim yoktu diyene sorarlar. Sen o hükümette bostan korkuluğu muydun?'' ifadelerini kullandı.

TARİH AÇIKLAMALARI YANLIŞ

Terör örgütünün sınır dışına çıkmasıyla ilgili tarih açıklamasını da değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Onların tarih açıklaması filan, bu tür şeyler de bana göre yanlış şeylerdir" dedi. Başbakan Erdoğan, ''Yani yapacaksanız bir şeyi zaten bunu tarih açıklamaya, şuna buna gerek yok. Bunun esasları, sadece silahları bırakmak suretiyle terk etmektir. Kendileri zaten nasıl, nerelerden girdiyseler oradan da çıkmasını bilirler" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'NİN OYU YÜZDE 52

Başbakan Erdoğan, şu anda anketlerde AK Parti'nin oyunun yüzde 52 civarında göründüğünü belirterek, ''İnşallah Türkiye'nin en önemli meselesi olan terör meselesini çözdüğümüzde, kardeşliğimizi daha da pekiştirdiğimizde, engelleri kaldırıp, her alanda daha büyük hizmetleri gerçekleştirdiğimizde, milletimizin teveccühü daha da artacaktır'' şeklinde konuştu.