Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2324.06
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Eski eşe ödül gibi nafaka

Nafaka mağduru Eyüp Yılmaz, 1,5 yıl evli kaldığı eski eşine 7 yıldır nafaka ödüyor. nafaka artırım davalarının, yapılan İkinci evliliklerin huzurunun kaçırdığını aktaran Yılmaz “Şu an işsizim. Bana bir şey olursa çocuklarıma kim bakacak?” diye sordu.
Eski eşe ödül gibi nafaka
19 Şubat 2020 00:02:00
Nafaka mağduru Eyüp Yılmaz, 1,5 yıl evli kaldığı eski eşine 7 yıldır nafaka ödüyor. nafaka artırım davalarının, yapılan İkinci evliliklerin huzurunun kaçırdığını aktaran Yılmaz “Şu an işsizim. Bana bir şey olursa çocuklarıma kim bakacak?” diye sordu.

Ezgi ÇELİKANKARA

Milyonlarca kişiyi mağdur eden süresiz nafaka uygulamasının kararttığı hayatları, Milat Gazetesi gündeme taşımaya devam ediyor. Nafaka zulmüne ilişkin medyada çıkan haberler buzdağının yalnızca görünen kısmı. Biten evliliğin ardından maddi ve manevi bedel ödeyen kişiler, nafaka nedeniyle sancılı bir süreç geçiriyor. Kimisi ikinci evliliğinin huzuruna sağlamakta güçlük çekerken, kimisi ise işsiz kaldığı için psikolojik sorunlar yaşıyor. Bazıları ise nafaka borcunu ödeyemezse hapis yatmak zorunda kalıyor. 1,5 yıl süren evliliğini anlaşamayarak sonlanan ve 7 yıldır nafaka ödeyen Eyüp Yılmaz da bu mağdurlardan sadece biri. İkinci evliliğini yapan ve şu an işsiz olması nedeniyle nafaka ödemekte zorlanan Eyüp Yılmaz, eski eşinin maddi durumunun iyi olmasına rağmen her geçen gün nafaka artırım davaları ve mahkeme masraflarıyla karşılaştığını dile getiriyor.

Babamın parası sürekli eksiliyordu

Süresiz nafaka mağduru Eyüp Yılmaz, yaşadığı sancılı süreci anlattı.2009’da evlendiğini ve ailesiyle aynı apartmanda altlı üstlü oturduklarını kaydeden Yılmaz, eşinin hırsızlık yaptığını ve babasının parasını aldığını iddia etti. Eşinin sürekli yalanlarını yakaladığını ifade eden Yılmaz, “2010 yılında bir oğlum oldu. Onun sürekli yalanlarını yakalıyordum Bu süreçte babamın sürekli cebinden para eksiliyordu. Babamın cebindeki parayı saydım. Toplam 800 TL vardı ve hepsi 100’lüktü. Paranın üzerine işaret koydum. Babam yine parasının eksik olduğunu söyledi. Ardından eve geçtim. Eski eşime ilk olarak ‘Bizim eve gelen oldu mu?’ diye sordum ve ‘hayır’ yanıtını verdi. Sonuçta insan konduramıyor. Bana hep para biriktiğini söylüyordu. Benim verdiğim harçlıklarla yüklü bir miktar biriktirdiğini söylemişti ama imkânı yok. Birikim yaptığı paralara baktım. Babamın işaret koyduğum eksik parası ondan çıktı. Hiçbir şey söyleyemedi. Sonra ailesine durumu bildirdik. Aile büyükleri geldiğinde ‘O parayı verelim ve konu burada kapansın’ dediler. Bu olayın huzursuzluğu evde devam etti ve ben iş için şehir dışına gittiğimde evi terk etmişti” dedi.

Eski eşimin maddi durumu iyi

Evliliğinin 1,5 yıl sürdüğünü, 2011 yılında boşanma davası açtığını ve davanın 2015 yılında sonuçlandığını dile getiren Yılmaz, boşanma sürecinin kendisini çok çok yıprattığını söyledi. Yılmaz, “Mutlu olmak için yaptığım, çoğu zaman sabrettiğim bu evlilik bana 150 bin TL’lik bir rakama mal oldu. Sürekli nafaka artırım davaları açıyor. Avukatların vekâlet ücretleri vs. hala yıpranmaya devam ediyorum. Boşandığım kişinin babasının 10 dairesi ve 2 dükkânı var. Aylık 12-13 bin TL’lik gelirleri var. Fakat her ay 500 TL nafaka ödemek zorundayım. Geçen ay işten çıkarıldım. Kafaya takmaktan sağlığımı da kaybedeceğim” ifadelerini kullandı.

İkinci evlilikler dağılmasın

2016 yılında ikinci bir evlilik yaptığını ifade eden Yılmaz, “Benimle sırf yeni kurduğum yuvanın huzurunu kaçırmak için mücadele ediyor. Artık dayanacak gücüm ve psikolojim kalmadı. Bana bir şey olursa çocuklarıma kim bakacak? Süresiz nafaka konusu şu an Türkiye’nin kanayan yarası. Çocuklarımızın geleceği, ikinci evliliklerimizin geleceğiyle alakalı kaygılanıyoruz. İkinci evlilikler de dağılmasın istiyoruz.

Yuvamızda mutlu olabilmemiz için fırsat verilsin” açıklamalarında bulundu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan