Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

El Mecid anlamı nedir, Esmaül Hüsna

El Mecid ne demek? El Mecid Esmaül Hüsnasının faziletleri nelerdir? El Mecid ismi hangi durumlarda zikredilir. İşte Esmaül Hüsnadan El Mecid isminin manası ve faziletleri
El Mecid anlamı nedir, Esmaül Hüsna
25 Haziran 2021 12:09:22
El Mecid ne demek? El Mecid Esmaül Hüsnasının faziletleri nelerdir? El Mecid ismi hangi durumlarda zikredilir. İşte Esmaül Hüsnadan El Mecid isminin manası ve faziletleri

El-Mecîd İsminin Anlamı

El-Mecîd: Sonsuz yücelik sahibi, şan ve şerefi nihayetsiz yüce, ihsanı bol olan.

El-Mecîd: Şerefi üstün, nimeti sonsuzdur.

El-Mecîd: Şani yüce ve kadri büyük olan.

El-Mecîd Esmasının Ebced Değeri ve Zikir Saati

Zikir Adedi : 57

Zikir Saati : Zühre

Zikir Günü : Cuma

Sabah gündoğarken

İkindi namazı sonrasında

Ve... Tam gece yarısında;

Bu esma-i zikri zikir vakitlerinde ve diğer her vakitte de bu ism-i şerif 'El Mecîd' - 'Ya Mecîd' diyerek zikredilir.

Ya Mecîd İsminin Fazileti Havas ve Esrarı

İzzet ve şerefin artması için 'Ya Mecîd' ism-i şerifi 57 defa zikredilir.

Arabi ayın başı ortası ve sonunda oruç tutup akşam iftar vakti de bu esma-i zikri 'Ya Mecîd' diyerek zikreden bir kimsenin maddî ve manevî hastalıklarından şifa bulur iyileşir.

Bu esma-i zikri 'Ya Mecîd' diyerek günlük 57 defa zikretmeye devam eden bir kimseden şeytan uzaklaşır ve vesvese veremez hale gelir.

'Ya Mecîd' diyerek 57 defa hergün bu esma-i zikri zikreden bir kişinin dünya ve ahirete dair ne gibi dilek ve isteği varsa muradına nail olur.

'Ya Mecîd Ya Vâsi' diyerek 194 defa bu ismi şerifi sürekli zikretmeyi kendine vird edinen bir kimse bütün zorluklardan meşakketlerden kurtuluşa erer. Yapacağı her işde başarılı olur. Bütün hayırlı kapılar ona açılır.

Bu ismi şerifi 'Ya Mecîd' diyerek günlük 57 defa çekmeyi kendine vird edinen bir kul rızık endişesi çekmediği gibi, rızkı bollaşır ve sıkıntılarından da kurtularak refaha erer.

Ahiret alemindeki en büyük nimet yüce Allah azze ve cellenin cemalini görmektir. Rabbim bizi bu nimetinden mahrum etme. Cennetinde cemalinle bizleri müşerref kıl....

Mecîd İsminin Geçtiği Ayetler

Kur'an'ı Kerim'de Mecîd ismi iki ayette zikredilir:

"Zül-arşilmecîd"

"Arşın sahibidir, çok yücedir."

Bürûc-15

Elçiler dediler ki: "Sen, Allah'ın işine mi şaşırıyorsun? Allah'ın rahmeti ve bereketi var üzerinizde ey ev halkı, şüphe yok ki O, övülmeye lâyıktır, cömertliği boldur."

Hûd-73