Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2511.36
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ya Samed Esmaül Hüsnasının faziletleri

Allah''ın güzel isimleri manasına gelen Esmaül Hüsna''dan Ya Samed zikri ''Hiç bir şeye muhtaç olmayan herkesin muhtaç olduğu'' manasına gelmektedir. Ya Samed Esması hangi durumlarda okunur? Ya Samed Esmaül Hüsnasını ebced değeri ve zikir vakti ne zamandır? Sizler için Ya Samed Esmaül Hüsnasını araştırdık. İşte Ya Samed Esmaül Hüsnası hakkında bilmeniz gerekenler...Esmaül Hüsna  
Ya Samed Esmaül Hüsnasının faziletleri
01 Nisan 2019 10:29:00
Allah''ın güzel isimleri manasına gelen Esmaül Hüsna''dan Ya Samed zikri ''Hiç bir şeye muhtaç olmayan herkesin muhtaç olduğu'' manasına gelmektedir. Ya Samed Esması hangi durumlarda okunur? Ya Samed Esmaül Hüsnasını ebced değeri ve zikir vakti ne zamandır? Sizler için Ya Samed Esmaül Hüsnasını araştırdık. İşte Ya Samed Esmaül Hüsnası hakkında bilmeniz gerekenler...Esmaül Hüsna  

Allah'ın güzel isimleri manasına gelen Esmaül Hüsna'dan Ya Samed zikri 'Hiç bir şeye muhtaç olmayan herkesin muhtaç olduğu' manasına gelmektedir. Ya Samed Esması hangi durumlarda okunur? Ya Samed Esmaül Hüsnasını ebced değeri ve zikir vakti ne zamandır? Sizler için Ya Samed Esmaül Hüsnasını araştırdık. İşte Ya Samed Esmaül Hüsnası hakkında bilmeniz gerekenler...Esmaül Hüsna

En güzel isimler manasına gelen Esmaül Hüsna Allah'ın 99 adet ismi bulunmaktadır. Esmaül Hüsna içerisinde büyük faziletler barındırır. Her ismin ayrı fazileti vardır.Bu yazımızda Es Samed Esmasının faziletlerini bulabilirsiniz. YA-SAMED; İhtiyaç ve sıkıntıları gideren tek merci. Hiç bir şeye ve hiç kimseye muhtaç olmayan fakat her şey ve herkes kendisine muhtaç olan.

“De ki: O, Allah birdir. Allah sameddir.” (İhlas Suresi 1-2)

Es-Samed Anlamı: Zeval bulmayan ve baki olan herkesin muhtaç olduğu yegane Merci, hâcetlerin, isteklerin, muratların verilmesi, ıstırapların giderilmesi için müracaat edilen tek Merci. Yerde gökte her şey kendisine muhtaç, fakat kendisi hiçbir şeye muhtaç olmayan. Varlığına bir şeyin girmesi, çıkması olanaksız, ihtiyaçtan beri olan, hiçbir şeye muhtaç olmayan ve her şeyin kendisine muhtaç olduğu.

Es-Samed, hiçbir ihtiyacı olmayan, kimseye muhtaç olmayan; izni olmadan hiçbir işin hükme bağlanmadığı ve ihtiyaçlar konusunda kendisine başvurulan lider anlamlarına gelir.

Es-Samed : الصمد Yâ Samed : يَا صَمَدُ

Es-Samed esmasının manası : Zeval bulmayan ve baki olan herkesin muhtaç olduğu yegane Merci, hacetlerin, isteklerin, muratların verilmesi, ıstırapların giderilmesi için müracaat edilen tek Merci. Yerde gökte her şey kendisine muhtaç, fakat kendisi hiçbir şeye muhtaç olmayan. Varlığına bir şeyin girmesi, çıkması olanaksız, ihtiyaçtan beri olan, içbir şeye muhtaç olmayan ve her şeyin kendisine muhtaç olduğu.

Es-Samed : الصمد Yâ Samed : يَا صَمَدُ

Fazileti ve faydaları : * 5 vakit namazdan sonra 134 kere ” Ya Samed celle celâlühû zikrine devam eden, hiç kimseye muhtaç olmaz. * Sabah namazından önce secdeye kapanıp 115 kere ” Ya Samed celle celâlühû ” ism-i şerifini okuyan bütün düşmanlarına karşı üstünlük sağlar. * Her gün 66 kere ” İhlas suresini ” ve ardından 134 kere ” Ya Samed celle celâlühû ” ism-i şerifini okuyanın her muradı hasıl olur. Ömür boyunca geçim sıkıntısı çekmez. * Her gün 100 er kere ” Ya Ferd, Ya Samed celle celâlühû okuyan Allah (c.c.) katında sevilen bir kul olur ve fenalıklardan muhafaza olunur. * Es-Samed ism-i şerifini her gün 134 kere okuyan, yeme içme ve uyku gibi Allah vergisi olan şeylerde hiç kimseye muhtaç olmaz ve bunların azlığından da asla üzülmez * Es-Samed ism-i şerifini, seher vakti “Ya Samed Celle Celalühü” diyerek 125 kere okuyanda sıdk alametleri görülür. Açlık elemi duymaz. * Ya Samed ismini 520 defa okuyan açlık hissi duymaz. * 100 Defa okuyan salaha erer. Suya okunur ve bu su içilirse içenin iradesi kuvvetlenir. * Es Samed esmasını hergün okuyan kimsenin kalbine nurlar, gönlüne huzurlar dolar, mesut ve bahtiyar olur. * Bu mübarek esma büyüleyici esmalardandır. Okuyan kadın-erkek, yaşlı-genç, yoksul-zengin, alim-cahil olması bir şey değiştirmez, herkese faydası vardır ve herkesi etkiler. * Seher vaktinde 150 kez okuyan kimse, güzel ahlak ve iyi hal sahibi olur, haram ve günahlardan uzak durur. Allah sevgisini ve rızasını kazanmaya çalışır. * Her namazdan sonra 134 kez zikrine devam eden kimse yeme, içme, uyuma gibi zaruri ihtiyaçlarında, zorluk ve yorgunluk duymaktan uzak kalır. Allah’tan başka hiç kimseye ve hiçbir şeye muhtaç olmaz. Maddi ve manevi bütün istek ve ihtiyaçları Allah tarafından ihsan edilir ve kolayca hepsini elde eder.

Es-Samed esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati : Ebced değeri ve zikir sayısı ; 134 Zikir günü ; Perşembe Zikir saati ; Müşteri (Sabah güneş doğarken ve ikindi sonrası. Gece okumalarında tam gece yarısı.) Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Bağırsaklar ve Mesane. Gezegeni : Jüpiter.

84 Yatağı ıslatmanın def’i için وَ اَسْئَلُكَ بِاَسْمَٓائِكَ Ve es’elüke biesmâike Yâ Ferd Yâ Vitr Yâ Ehad Yâ Samed Yâ Emced Yâ E’azz Yâ Ecell Yâ Ehakk Yâ Eberr Yâ Ebed سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ نَجِّنَا مِنَ النَّارِ Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l-emâ-nel-emâne neccinâ mine’n-nâr.

Allah’ım Senden şu isimlerinin hakkı için istiyor ve yalvarıyorum. Ey eşi ve benzeri olmayan Ferd, Ey zat, sıfat ve fiillerinde çifti olmayan Vitr, Ey her bir şeyde birliğini gösteren Ehad, Ey hiçbir şeye muhtaç olmayan ve her şeyin kendisine muhtaç olduğu Samed, Ey şan, şeref ve yüceliği en büyük olan Emced, Ey izzet ve galibiyeti mukayeseye gelmeyen Eazz, Ey sonsuz azamet ve celal sahibi Ecell, Ey bütün gerçeklerden daha gerçek ve ibadete en çok layık olan Ehakk, Ey herkesten fazla iyilik yapan Eberr, Ey varlığının sonu olmayan Ebed, Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin, Senden başka ilah yok ki bize imdat etsin. Eman ver bize, Eman diliyoruz. Bizi cehennemden kurtar.

Not : Cevşen-i Kebir duası alıntısıdır.

İçinde Es Samed İsm-i şerifi geçen Kur’an ayetleri : 1-) İhlas suresi 2. ayet اللَّهُ الصَّمَدُ Okunuşu : Allâhus samed(samedu). Anlamı : Allah Samed’dir (herşey O’na muhtaçtır, O, hiçbir şeye muhtaç değildir).

İhlâs Suresi’ndeki Es-Samed Anlamı

İhlâs Suresi’ndeki ikinci ayette geçen “Allâhüssamed” ayetinde Cenab-ı Allah’ın Samed ismi ifade edilmektedir. Türkçe Anlamı olarak Allah Samed‘dir.

Yani Allah,hiç kimseye ve hiç birşeye muhtaç olmayan ama her şey ve herkes kendisine muhtaç olan anlamına gelmektedir.

İhâs Suresi Türkçe Okunuşu
  • Kul hüvellâhü ehad
  • Allâhüssamed
  • Lem yelid ve lem yûled
  • Ve lem yekün lehû küfüven ehad
  • Es-Samed isminin Özellikleri, Faziletleri ve Faydaları:

    Es-Samed esmasını belirtilen gün ve saatte, belirtilen miktarda okuyan kimsenin gönlüne huzur ve kalbine nurlar dolar, mesut ve bahtiyar olur.

    Es-Samed ism-i şerifi oldukça tesirli bir esmadır

    Seher vaktinde 150 defa “Yâ Samed” ism-i şerifini okuyan kimse, güzel ahlak ve iyi hal sahibi olur, haram ve günahlardan uzak durur.

    5 vakit namazdan sonra 134 defa “Yâ Samed” ism-i şerifinin zikrine devam eden kimse yeme, içme, uyuma, gibi zaruri ihtiyaçlarında, zorluk ve yorgunluk duymaktan uzak kalır. Allah’tan başka hiç kimseye ve hiçbir şeye muhtaç olmaz. Maddi ve manevi bütün istek ve ihtiyaçları Allah tarafından ihsan edilir ve kolayca hepsini elde eder.

    Sabah namazından önce secdeye kapanıp 115 kere “Ya Samed celle celâlühû” ism-i şerifini okuyan bütün düşmanlarına karşı üstünlük sağlar.

    Her gün 66 kere İhlas suresini ve ardından 134 kere “Ya Samed celle celâlühû” ism-i şerifini okuyanın her muradı hasıl olur. Ömür boyunca geçim sıkıntısı çekmez.

    Her gün 100 er kere “Ya Ferd, Ya Samed celle celâlühû” okuyan Allahu Teala katında sevilen bir kul olur ve fenalıklardan muhafaza olunur.

    Ya Samed ismini 520 defa okuyan kimse açlık hissi duymaz.

    Ya Samed ism-i şeridini 100 kere okuyan salaha erer. Suya okunur ve bu su içilirse içenin iradesi kuvvetlenir.

    Yeme içme ve uyku gibi Allah vergisi olan şeylerde hiç kimseye muhtaç olmamak ve bunaların azlığından da asla üzülmemek için “Ya Samed Celle Celalühü”diyerek 134 kere okunur.

    Günah işlemekte devam eden bir kimse tevbe etmek ister ama bir türlü tevbe edemezse; Perşembe Cumave Cumartesi günleri oruç tutsun. Bu günlerde hayvansal gıdaları yemekten kaçınsın ve günde 100 kere “Ya Samed Celle Celalühü” ism-i şerifini okusun.

    Es-Samed Duası

    “Ey sıkıntıları gideren, kederleri kaldıran, zor durumda kalanların dualarına icabet eden, dünya ve ahretin Rahman ve Rahimi olan Allah’ım! Sen bana Merhamet edersin. Senden başka kimsenin merhametine ihtiyaç bırakmayan bir merhametle bana merhamet et.” Amîn

    Kuran’da Geçen Es-Samed Esması

    İhlassuresi 2. Ayet:

    اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾

    Allâhus samed(samedu).

    Allah Samed’dir (herşey O’na muhtaçtır, O, hiçbir şeye muhtaç değildir)

    Şeytani kötü düşüncelerden korunmak için zikredilen El Vahid Esmaül Hüsnasının faziletleri nelerdir?