Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2435.92
BIST 100
9792.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Evdale Zeynike Festivali'ne yoğun ilgi

Ağrı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKYAD) tarafından '1.Uluslararası Evdale Zeynike Festivali' düzenlendi.
Evdale Zeynike Festivali'ne yoğun ilgi
22 Ağustos 2013 18:01:00
Ağrı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKYAD) tarafından '1.Uluslararası Evdale Zeynike Festivali' düzenlendi.

HALKEğitim Merekzi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde Evdalu00ea Zeyniku00ea'nin yaşamı felsefesi, kilamları üzerine yorumlar yapıdı ve onun sadece Kürterin değil Ortadoğu'nun Homeros'u olduğu vurgulandı. Vali Tekinarslan, Ağrı ve Türkiye'nin kültüründe, gönül dünyasında derin izler bırakmış bir halk ozanı olan Evdale Zeynike'nin bugüne kadar tanınmamış olmasının büyük eksiklik olduğunu ifade etti

Ünü dünyaya yayılacak

Festivale konuşmacı olarak katılan ve Evdale Zeynike hakkında yıllarca araştırmalar yapan Ahmet Aras ise Zeyniku00ea'nin Kürt halkı için önemine değinerek, Zeynike'nin ilk Kürt ozanlarından biri olduğunu ifade etti. AKYAD Başkanı Mehmet İzci ise bu festival ile hem Ağrı kültürünün tanıtımın katkı sağlamayı hem de ünlü Kürt ozanı Evdale Zeynike'nin hatırasını canlandırarak onu tüm dünyaya anlatmayı amaçladıklarını bildirirken, program türkü konseriyle devam etti.

Çok sayıda davetli katıldı

Sunuculuğunu ve moderatörlüğünü gazeteci yazar Erdal Şimşek'in yaptığı ve yoğun katılımın gözlemlendiği programa, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Eski AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Hanifi Alır, AKYAD Başkanı Mehmet İzci, araştırmacı-yazar Ahmet Aras, Kürt kültürü üzerine araştırmalar yapan Prof. Dr. Kadri Yıldırım ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda davetli katıldı.