Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2309.40
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

EXPO 2023 Kahramanmaraş için bir milat olacak

Kahramanmaraş'ın metropol ilçesi Onikişubat'ın Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, insan odaklı hizmetleriyle ve ilçesinde farkındalık oluşturan projeleriyle, daha önce yapılmayanı yaparak adından sıkça söz ettiriyor. Mahçiçek, yüz binlerce ziyaretçiyi buluşturacak EXPO 2023'ün renkli geçmesi için de hummalı bir çalışma yürütüyor.
EXPO 2023 Kahramanmaraş için bir milat olacak
28 Haziran 2021 14:35:38
Kahramanmaraş'ın metropol ilçesi Onikişubat'ın Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, insan odaklı hizmetleriyle ve ilçesinde farkındalık oluşturan projeleriyle, daha önce yapılmayanı yaparak adından sıkça söz ettiriyor. Mahçiçek, yüz binlerce ziyaretçiyi buluşturacak EXPO 2023'ün renkli geçmesi için de hummalı bir çalışma yürütüyor.

MEHMET GÜNGÖRDÜ/KAHRAMANMARAŞ

Merkezde ne yaptıysa kırsala da aynı hizmeti götürerek, herkesin erişebileceği şekilde spor, sanat, sosyal, eğitim ve kültür alanlarında verdiği hizmet ile örnek bir belediye olmayı başarmış durumda Onikişubat Belediyesi. Aynı zamanda down sendromlular ve engelli bireyler için iki ayrı merkezi de ilçesine kazandırarak her kesimden bireye hizmet ulaştırabilmiş.

‘’Eğitim Önemli’’

“Bizim için eğitim, her türlü projenin önündeydi ve bu alanda da birçok yatırım yaparak ilçemize kazandırdık” diyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları kaydetti: “Yurtlarıyla birlikte 6 okulu yaparak Milli Eğitim Müdürlüğü’müze devrettik. Merkezde ve kırsalda toplamda 72 adet Bilgi ve Kültür Evini çok amaçlı salonlar ile hizmete sunduk. İlçemizde bulunan tüm 1. sınıf öğrencilerine “Kitaplar Devletten, Okul Çantası ve Kırtasiye Seti Onikişubat Belediyesi’nden” projesi kapsamında 70 bin okul çantası, kırtasiye seti, beslenme çantası ve su matarası hediye ettik.’’

‘’Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’’

1_8106571e5fedb58ee32dd86ccbe8f119.jpg

‘’Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’ projesiyle ilköğretim 2. sınıftan lise son sınıfa kadar il genelinde tüm öğrencilerimize 5’li setler halinde 282 bin kitap dağıtımı yaptık. 300 bin öğrencinin sınava girdiği yarışmamızla 2.5 milyon okuma oranına ulaşıldı. Sosyal etkinlik merkezlerimizde dar gelirli ailelerin çocukları için açtığımız ücretsiz üniversite hazırlık kurslarında gençlerimizin üniversite kazanmalarına yardımcı olduk.”

“Bir Hayalimiz Vardı Gerçek Oldu”

2_2f73b281dccc60073daaa9f62136b782.jpg

“Kahramanmaraş’ın değerlerini, güzelliklerini ve kültürünü dünya bilsin, tanısın istiyorduk. Bunun için neler yapabilirizi çok araştırdık ve 2018 yılında İtalya’da düzenlenen oylamaya katılarak EXPO 2023’ü şehrimizde yapmaya hak kazandık. 60 ülkenin oylarıyla belirlenen EXPO ev sahipliğimiz, katılımcı hiçbir ülkenin karşı oyu olmaksızın kabul edildi. Bir hayalimiz vardı gerçek oldu. Tabi bu müracaatımız öncesinde çok fazla araştırmamız ve hazırlıklarımız oldu. EXPO; kültür, tarih, eğitim, sanat, eğlence ve ticaret alanlarında düzenlenen bir olimpiyattır. Yenilikçi paylaşımları, ilerlemeyi teşvik ederek iş birliğini desteklemeyi ve halkın eğitim seviyesini artırmayı amaçlayan uluslararası bir etkinliktir. Günümüzde EXPO, FIFA Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunları’ndan sonra dünyada hem ekonomik hem kültürel etki oluşturan üçüncü en büyük organizasyondur. 150 yıldan fazla süregelen EXPO’lar yetki sahibi kişileri, uzmanları, sivil toplum kuruluşlarını, politikacıları kapsayan geniş bir kitlenin beraberce çalışmasına olanak veren ve 6 ay süren bir etkinliktir. Tanıtım, turizm ve reklam değeri olarak sağladığı imkânlar dışında EXPO 2023’ün en büyük artısı, oluşturduğumuz bu yeni yaşam alanı ile senenin 365 günü devam edecek programlar, etkinlikler ve faaliyetlerle bölgenin cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacak olmasıdır.”

“Kahramanmaraş, Turizm Koridorunda Yerini Alacak”

3_3c220b139b068d64c429f04d9abdfbce.jpg

Nevşehir/Ürgüp-Göreme’den başlayıp Şanlıurfa/Halfeti’ye kadar uzanacak turizm koridoru içerisinde yer alması gereken, doğası ve güzellikleri ile saklı bir cennet olan Kahramanmaraş, EXPO 2023 ile hak ettiği değere kavuşacak. Dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin bakış açısı ile zenginleşerek, yeni turizm projelerine de imkân tanıyacak.

“Türkiye’nin En Büyük 2. Organizasyonu”

4_2cf16303ddb779fb13af289bf971aeda.jpg

Tayland, Çin, Hollanda Kore, Almanya, Katar, Avustralya, Polonya, Fransa, İtalya gibi birçok ülkede düzenlenen bu dev organizasyonlar, Türkiye’de 2016 yılında sadece Antalya’da düzenlenmişti. Antalya’nın ardından Kahramanmaraş da, Türkiye’nin en büyük 2. organizasyonuna ev sahipliği yaparak tarihte yerini alacak.

Kahramanmaraş Kazanacak

Başkan Mahçiçek, “EXPO’nun getirileri başka hiçbir şekilde elde edilemeyecek bir reklam ve tanıtım vesilesi olacaktır ülkemiz ve şehrimiz adına” diye konuştu. Etkinliğin Kahramanmaraş’a katkılarını şöyle sıraladı: ● Uluslararası tanıtıma katkı sağlamak ● Kahramanmaraş’ı dünya kenti yapmak ● Şehrimizin kültürünü, gastronomisini coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak ● Ulusal ve uluslararası çevre problemlerini ortaya koymak ve alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek ● Kentsel alanda yeşil yaşam alanları oluşturmak, ● Eko ve yeşil turizmi desteklemek ● Kente yeni alt ve üst yapı kazandırmak ● Kentin sahip olduğu değerleri dünyaya pazarlayarak ekonomik gücünü artırmak ● Tarımsal potansiyeli ve endemik zenginliğimizi dünyaya tanıtmaktır.’’

5_e349dbc2e497adcac589ec8f6bcc0fc1.jpg

Ekonomiye 1.2 Milyon Katkı

Yeni gelir kaynakları üretirken, uluslararası bir iş ağı oluşturarak şehir ve ülkelerin kalkınmasına imkân sağlayacak. Şehre ve bölgeye EXPO öncesinde ve sonrasında büyük bir istihdam katkısı da sunacak.

EXPO 2023’de İlkler Yaşanacak

Türkiye’nin ilk ve tek 69 bin metrekare² büyüklüğünde turkuvaz rengiyle görsel güzelliğinin yanı sıra su sporlarının yapılabileceği Kristal Lagün’le birlikte, 2 konsept bir arada, yine dünyada ilk ve tek Kelebek ve Uğur Böceği Müzesi ile ziyaretçilerin ilgi odağı olacak. Rekreasyon Alan içerisinde Kahramanmaraş’ın yöresel el sanatları ve ustaları da Arasta Kültür Merkezi’nde yerini alacak. Ayrıca 284 adet Hobi Evi sayesinde vatandaşlar kendilerine tahsis edilen uygun alanlarda hobilerini gerçekleştirirken, hafta sonlarını verimli geçirme fırsatı bulabilecek. Gençlere hizmet verecek, son teknolojiyle donatılmış nezih ve ferah bir ortamda okuma, araştırma yapılabilecek, ders çalışılabilecek, özel yayınlara yer verilecek Kütüphane’yle şehre ayrı bir değer kazandırılacak. Ayrıca bu alan içerisinde kongre merkezi ve konferans salonu, müze, düğün salonları, nikâh sarayları, bitkisel heykeller, aquaparklar, tenis kortları, fitness kulüpleri, konser salonları, kafe ve restoranları gibi mekânlar bulunacak.

Bununla beraber fuar alanında 50’den fazla ülke bahçesi, 60 metre yüksekliğinde EXPO kulesi, bitkisel heykeller, Türkiye ili ve ilçeleri bahçesi, kamu kurum ve kuruluş bahçeleri, üniversite bahçeleri, firma bahçeleri ve sergi alanları yer alacak.

‘’Şehrimize her alanda katma değer sağlayacak, marka şehir olma yolunda bizim ismimizi dünyaya tanıtacak EXPO 2023 projemizi siz değerli halkımızın desteği ve sahiplenmesi ile en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Bu proje sadece Onikişubat Belediyesi’nin değil tüm şehrimizin projesi. 2023 yılı Kahramanmaraş için bir milat olacak ve şehrimiz mutfağıyla, tarihi ve doğal güzellikleriyle, coğrafi işaretli ürünleriyle hak ettiği yere kavuşacak.”

Onikişubat Belediyesi’nden Hobi Evleri

Baraj kenarında yer alan bölgede yeşil ve mavinin buluştuğu manzaraya sahip 284 adet Hobi Evi ile vatandaşlar kendilerine tahsis edilen uygun alanlarda hobilerini gerçekleştirirken, hafta sonlarını verimli geçirme fırsatı bulabiliyorlar. 35 ve 45 m² büyüklüğünde evlerin 60 m² bahçelerinde isteyen sebze ve meyve yetiştirirken, isteyenler de çiçeklerini yetiştirebiliyor.

Kimi aileler tam zamanlı olarak Hobi Evlerinde kalarak şehrin gürültüsünden uzakta vakit geçirmektedirler. Çocukların rahatça oynayabilecekleri park, basketbol sahası, kafeterya gibi sosyal alanların da düşünüldüğü Hobi Evlerine rağbet oldukça yüksek.

Onikişubat Belediyesi tarafından 1. etap evleri kısa sürede satılmış, 2. etap evlerin inşaat çalışmaları başlatıldı.

“Sen Değişirsen, Dünya Değişir” sloganıyla hizmet eden Onikişubat Belediyesi vatandaşını bilinçlendirerek sürdürülebilir projelerle, EXPO 2023 vizyon projesiyle tarihe büyük bir not düşüyor ve dünya kenti olma yolunda hızla ilerliyor.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan