Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2292.65
BIST 100
9038.85
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Fasıl açsalar da açmasalar da Türkiye büyümeye devam edecek

Bakan Bağış, AB müzakerelerinde açılması planlanan fasıllara ilişkin 'Onlar fasıl açsa da açmasa da Türkiye büyümeye devam edecek' dedi.
Fasıl açsalar da açmasalar da Türkiye büyümeye devam edecek
19 Haziran 2013 15:25:00
Bakan Bağış, AB müzakerelerinde açılması planlanan fasıllara ilişkin 'Onlar fasıl açsa da açmasa da Türkiye büyümeye devam edecek' dedi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaretinde yaptığı açıklamada, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kayseri'nin gururu, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini ifade eden Bağış, şunları söyledi:
"Bugün Türkiye artık eskiden olduğu gibi elitlerin kafasına göre, istedikleri tezgahı kurabilecekleri bir ülke değil. Kayserili bir torna ustasının oğlunun Cumhurbaşkanı olabildiği, Rizeli bir kıyı kaptanının oğlunun Başbakan olabildiği, Yozgatlı bir avukatın Meclis Başkanı olabildiği, Siirtli'nin de AB Bakanı olarak Türkiye'ye hizmet edebildiği, artık milletin içinden çıkmış, milletin değerleriyle hemhal olmuş, milletinin önceliklerini kendi önceliği haline getirmiş insanların yönettiği bir ülke haline geldi. O yüzden artık Türkiye üzerine kurulan tuzaklar tutmuyor. Milletin oyunu, tuzakları bozuyor. Çok şükür Türkiye her geçen gün güçleniyor, her geçen gün ilerliyor."
"Duran adam arıyorsak CHP Genel Merkezinde çok var"
"Aslında içinden geçmekte olduğumuz süreç de bize çok büyük dersler veriyor" diyen Bağış, şöyle devam etti:
"Kayseri'nin ticari zekası, Kayseri'nin dinamizmi, Kayseri'nin olaylara yaklaşımdaki pratikliği Türkiye'nin yönetiminde de kendini gösteriyor. Bugünlerde bir fenomen haline gelen duran adamlarda çok ciddi bir artış görüyoruz ama ben bunda da bir hayır görüyorum. Biliyorsunuz büyüklerimiz hep söylemiş; 'Duran saat bile günde iki kez doğruyu gösteririr.' Bu duran adam da Türkiye'nin aslında ana muhalefet partisinin durup bakmaktan başka hiçbir işe yaramadığını bizlere göstermiş oldu. Dün de söyledim, duran adam arıyorsak CHP Genel Merkezinde çok var. CHP'nin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu da dün bu durmayla ilgili yaptığı konuşmayla aslında kendisinin de durmaktan başka hiçbir işe yaramadığını ispat etmiş oldu. Bu da milletimizin bazı şeyleri yakından görmesi için vesile oldu."
"Bak oğlum git' demeyi çok iyi biliriz"
Egemen Bağış, bir gazetecinin "AB müzakerelerinde önümüzdeki hafta açılması planlanan yeni fasıllara Almanya ve Hollanda'dan rezerv geldi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz" diye sorması üzerine, şöyle konuştu:
"Türkiye 3 yılda bir fasıl açmadı ama AB sürecindeki kararlılığından hiçbir şekilde geri adım atmadı. Çünkü bizim için önemli olan Almanya'daki otoban standartlarını Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleştirebilmek. İsveç'teki insan hakları, ifade özgürlüğü standartlarını, İngiltere'deki eğitim standartlarını, İtalya'daki moda ve marka standartlarını, Fransa'daki gıda, hijyen standartlarını 76 milyon vatandaşımızın hizmetine sunmak. Onlar fasıl açsa da açmasa da Türkiye büyümeye devam edecek, zenginleşmeye, şeffaflaşmaya, kalkınmaya devam edecek ama bu fasıl açılmamasının Avrupa'ya da maliyetleri olur. Onun için o ülkeler de kendi hesaplarını, kitaplarını iyi yapsınlar. Hesabın kitabın en iyi yapıldığı yerden, Kayseri'den onlara bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu işin hesabını iyi yaparlarsa şunu göreceklerdir: Bugün Türkiye'nin AB'ye olan ihtiyacından çok daha fazla AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı vardır. Onun için biraz dikkat etsinler. Biz daha önce olduğu gibi gerektiğinde 'Bak oğlum git' demeyi çok iyi biliriz. Herkes ona göre hesabını kitabını yapsın."
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan