Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2426.45
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Fiat daima lider

Türkiye otomotiv sektörünün lokomotif üreticilerinden olan Fiat, ticari araçları Doblo ve Fiorino ile sınıfının satış lideri. 2017 yılında Türkiye'de 233 bin ticari araç satışı gerçekleştiğini belirten Altan Aytaç, "Fiat Professional markamız ile geçtiğimiz yıl 58 bin adet satış gerçekleştirdik ve pazarda yüzde 25'e pay aldık' dedi.
Fiat daima lider
07 May 2018 14:08:00
Türkiye otomotiv sektörünün lokomotif üreticilerinden olan Fiat, ticari araçları Doblo ve Fiorino ile sınıfının satış lideri. 2017 yılında Türkiye'de 233 bin ticari araç satışı gerçekleştiğini belirten Altan Aytaç, "Fiat Professional markamız ile geçtiğimiz yıl 58 bin adet satış gerçekleştirdik ve pazarda yüzde 25'e pay aldık' dedi.

FIRAT İPEK

Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, ülkemizde Tofaş çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Fiat Professional özelinde 2017 yılı değerlendirmesi yaparak, 2018 hedeflerini paylaştı. Geçtiğimiz yıl, Türkiye'deki hafif ticari araç bayi teşkilatlanmasını güçlendirecek bir adımla Fiat Professional markası altında yeniden yapılandıklarını hatırlatan Altan Aytaç, söz konusu oluşumla beraber Fiat Professional'ın hafif ticari araç pazarında, güçlü ürün gamı ve yaygın bayi teşkilatlanmasıyla büyümesini sürdürdüğünü belirtti.

2017 yılında Türkiye'de 233 bin ticari araç satışı gerçekleştiğini belirten Aytaç, "Fiat Professional markamız ile geçtiğimiz yıl 58 bin adet satış gerçekleştirdik ve pazarda yüzde 25'e pay aldık. Şu anda satış adetlerimizle tüm Fiat Professional dünyasında İtalya'dan sonra en iyi performansı gösteren ülke konumundayız" dedi.

11 bin yerli üretim

Aytaç ayrıca; "2018 ilk 4 ayına baktığımızda Türkiye hafif ticari araç toplam pazarının 52.138 adet gerçekleştiğini görüyoruz. Bu yılın ilk 4 ayında Fiat Professional markamız ile 12. 102 adetlik satış rakamına eriştik. Bu rakamın 11 bin adedini yerli üretim modellerimiz oluşturdu.

Nisan sonunda pazardaki mevcut durumumuzu koruduğumuzu görüyoruz. Doblo ve Fiorino kendi segmentlerinde paylarını artırarak başarı grafiklerini sürdürüyorlar, her iki modelimiz de liderliklerini koruyor" diye konuştu.

Doblo ve Fiorino 50 bin adedin üzerinde sattı!

Tofaş'ta üretilerek dünyanın dört bir yanına ihraç edilen Doblo ve Fiorino'nun iç pazarda önemli bir paya sahip olduğunu ifade eden Altan Aytaç, "Doblo ve Fiorino, 2017 yılında 50 bin adedin üzerinde satış rakamına ulaşarak kendi sınıflarının en çok satan modelleri oldu. Her iki modelimiz de bizler için çok önemli. Doblo'yu 2000, Fiorino'yu ise 2007 yılından bu yana üretiyoruz. Modellerimiz yurt içinde olduğu kadar uluslararası pazarlarda da beğeni ile karşılandı; pek çok önemli ödüle layık görüldü. Bu iki yıldız modelimizin ilk günden itibaren toplam üretim rakamı 3 milyon adedi geçerek bizlere önemli bir gurur yaşatıyor. Belirttiğim 3 milyon adetlik üretimin yaklaşık yüzde 25'inin satışını iç pazarda gerçekleştirdik. Öte yandan, Ducato ve Fullback modellerimizde ise geçtiğimiz yıl 7500 adedin üzerinde bir satış gerçekleştirdik. Fiat Professional olarak, 2018 yılında 60 bin adetlik satış rakamına ulaşarak pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Renault'tan bir ilk: Anne Vardım Ben

İlklerin markası Renault, yine bir ilke imza atıyor ve Clio'larda yepyeni bir teknolojisi sunuyor: ANNE VARDIM BEN TEKNOLOJİSİ. Bu teknoloji, özellikle annelerine değer veren bireyler için son derece kullanışlı. Meraklı annelerin ve unutkan çocukların sorununu çözmek için geliştirilen teknoloji sayesinde, anneler artık çocuklarının iyi olup olmadığını merak etmeyecek.

Bu teknoloji ile, otomobille gidilecek yere varıldığında, ön konsoldaki ANNE VARDIM BEN butonuna basarak, anneye önceden belirlenen mesaj otomatik olarak gönderiliyor. Anne dostu teknoloji şimdilik sadece sınırlı sayıda Renault Clio'da var.

Nasıl çalışır?

- ANNE VARDIM BEN butonu Renault Clio'nun ön konsoluna yerleştiriliyor.

- "Mum Button" mobil uygulaması indirilip çalıştırılıyor.

- Anne telefon numarası seçiliyor

- Varınca anneye gönderilecek mesaj belirleniyor.

- Gidilecek yere varıldığında anne vardım ben butonuna basılıyor.

- Tek tuşla anne içi rahatlatmanın mutluluğu yaşanıyor.

Mercedes-Benz CLS duygularınızı harekete geçirecek

2003 yılında CLS modeli ile bir coupu00e9 otomobilin şıklık ve dinamizmini bir sedanın konfor ve fonksiyonelliğiyle birleştirerek tamamen yeni bir otomobil segmenti üreten Mercedes-Benz, üçüncü nesil CLS'nin Mayıs ayından itibaren Türkiye'de satışına başladı.

Sadece heyecan uyandıran tasarımıyla duyguları harekete geçirmekle kalmayan yeni Mercedes-Benz CLS aynı zamanda uzun yol konforu, ses yalıtımı ve benzersiz teknolojileriyle de hayranlık uyandırıyor. Yeni CLS 0,26 cw'lik rüzgar sürtünme katsayısı ile kusursuz bir aerodinamiğe sahip. Mercedes-Benz, aracın sportif ve dinamik karakterine her zamankinden çok daha fazla vurgu yapıyor.

Konfor ve dinamizm

birlikteliği

Tamamen yeni jenerasyon sportif bir coupu00e9 olan CLS'nin konfor yönü de oldukça iddialı. AIR BODY CONTROL yürüyen aksam kadar akıllı telefon entegrasyonu ve kablosuz şarj imkanı da sunan en güncel bilgi ve eğlence sistemleri CLS'nin konfor yönünü destekliyor. Sayısız konfor fonksiyonu ve araç ayarlarını kumanda etmek üzere kullanılan orta konsola entegre Touchpad, sezgisel ve sesli geri bildirimi ile kullanım kolaylığı sağlıyor. Yeni CLS nesli birçok yönden otomobil dünyasının Amiral Gemisi niteliğinde olan yeni S-Serisi'nden yararlanıyor. Yeni CLS, sürücüyü destekleyen yeni nesil sürüş destek sistemleriyle donatılıyor. Yeni Mercedes-Benz CLS 400 d 4MATIC, Türkiye'de 878.600 TL'den başlayan fiyatlarla müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Hyundai i20 yeni tasarımıyla üretiliyor

Hyundai'nin çok yönlü B sınıfı modeli i20, şık tasarım öğeleri, gelişmiş bağlantı ve güvenlik özellikleriyle yenilenerek üretim hattındaki yerini almaya başladı. Hatchback, Coupe ve Active olmak üzere üç farklı versiyona sahip olan i20, sınıfının en iyi ve en çok satan modellerinden biri olarak öne çıkıyor.

Fleetcorp ile tasarruf sağlayın

Operasyonel filo kiralama sektörünün önde gelen isimlerinden Fleetcorp'un CEO'su Dr. Barbaros Çıtmacı "Filo kiralama hizmeti; hasar yönetiminden sigortaya, yedek araç temininden vergi ödemelerine kadar birçok hizmeti kapsıyor. Filo kiralamayı seçenler, satın almaya kıyasla araç başına %20'ye kadar tasarruf gerçekleştiriyor" dedi.

MAYIS KAMPANYALARI

Toyota: Türkiye'de üretilen ve tüm dünyada hayranlık uyandıran 2018 model yılı Toyota C-HR Hybrid'ler, 3 bin 200 TL'lik kampanya indiriminin yanında hibrit otomobiller için getirilen ÖTV teşviği ile birlikte 50 bin TL'ye varan fiyat avantajı ile sunuluyor.

Citroen: 2018 model Citrou00ebn binek modelleri ve Berlingo Combi modeli Mayıs ayına özel aylık 1.250 TL'den başlayan ödemelerle Citrou00ebn Yetkili Satıcıları'nda yeni sahiplerini bekliyor.

Peugeot: Peugeot Türkiye; eşsiz tasarımı, benzersiz teknolojik özellikleri ve ödüllü motoru ile üstün sürüş konforu sunan modellerini, 6.000 TL'ye varan Peşin Alım Fırsatları veya % 0 faizli kredi seçeneği ile satışa sunuyor.

Honda: Civic Sedan sahibi olmak isteyen müşterilerine Nisan ayında başlattığı yüzde 0,5'lik faiz fırsatını Mayıs ayında da sunmaya devam ediyor.

Dacia: Yeni bir Dacia sahibi olmak isteyen müşterilere Mayıs ayında Sandero, Lodgy ve Dokker modellerinde 30.000TL kredi, 15 aya kadar vade seçeneği için sıfır faiz fırsatı sunuluyor.