Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2488.33
BIST 100
9470.92
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Filistinliler Korku Içinde

Yahudi yerleşimcilerin devam eden saldırıları sebebiyle Batı Yaka'daki Filistinliler korku içinde yaşıyor. Katliam endişesi duyulan Batı Yaka'da, saldırıların terör devleti İsrail destekli olduğu vurgulanıyor
Filistinliler Korku Içinde
07 May 2013 00:00:00
Yahudi yerleşimcilerin devam eden saldırıları sebebiyle Batı Yaka'daki Filistinliler korku içinde yaşıyor. Katliam endişesi duyulan Batı Yaka'da, saldırıların terör devleti İsrail destekli olduğu vurgulanıyor

İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilerin evlerine ve araçlarına yönelik saldırıları Batı Yaka'da korku saldı. İsrailli yerleşimciler, geçen Salı gününden bu yana, Batı Yaka'nın kuzeyindeki Nablus kentinde Filistinlilerin araçlarına taş atıyor, ekili alanları ateşe veriyor, evlere baskın düzenliyor ve Filistinlileri darb ediyor.

KATLİAMDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Batı Yaka'daki Filistin Hükümeti'nin İsrailli yerleşimlerden sorumlu Bakanı Gassan Değles, yerleşimcilerin Filistinlilere ve mülklerine saldırdığını belirterek, Batı Yaka'da bir katliam işlenmesinden endişe ettiklerini dile getirdi. Değles, Filistin devletinin kurulması ve İsrail'le barış müzakerelerinin gündemde olduğu bir zamanda bu saldırıların gerçekleşmesinin, yerleşimcilerin göç etmek zorunda kalmaktan duydukları endişenin göstergesi olduğunu ifade etti.

SALDIRILAR DEVLET DESTEKLİ

Filistinli aktivist Bilal Iyd ise yerleşimcilerin saldırılarının "İsrail hükümeti tarafından desteklenen organize terör eylemleri" olduğunu, bu durumun devam etmesi durumunda da yeni bir intifadanın patlak verebileceğini dile getirdi. İsrailli yerleşimcilerin geçen Salı Nablus kentinde Filistinlilere ait araçları taşlamaya başlamasıyla çıkan olaylarda 21, ertesi gün Ramallah kentinde İsrail askerlerinin Filistinlilere ateş açması sonucu ise 5 Filistinli yaralanmıştı.

Yahudi yerleşimciler Filistin köyüne saldırdı

İsrailli bir grup Yahudi yerleşimcinin, Filistin'in Nablus kentinin güneyindeki Calut köyüne saldırdığı ve bazı evleri yakmaya çalıştığı bildirildi. Batı Yaka'daki Filistin hükümetinin İsrailli yerleşimlerden sorumlu Bakanı Gassan Değles, bir grup Yahudi yerleşimcinin Calut köyüne saldırdığına dikkat çekerek, "Evleri yakılmaya çalışılan Filistinlilere yardım için koşan köylüler ile Yahudi yerleşimciler arasında kavga çıktı" dedi.