Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2322.23
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Fotoğraf kağıdı seçiminde nelere dikkat edilmeli?

​Dijital fotoğraflar, mobil cihazların yaygınlaşması ile oldukça popüler olurken, baskı fotoğraflar ise anlamını hiçbir zaman kaybetmeyen parçalardır. Peki fotoğraf kağıdı seçiminde nelere dikkat edilmeli?
Fotoğraf kağıdı seçiminde nelere dikkat edilmeli?
30 Ağustos 2022 12:07:48
​Dijital fotoğraflar, mobil cihazların yaygınlaşması ile oldukça popüler olurken, baskı fotoğraflar ise anlamını hiçbir zaman kaybetmeyen parçalardır. Peki fotoğraf kağıdı seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Dijital fotoğraflar, mobil cihazların yaygınlaşması ile oldukça popüler olurken, baskı fotoğraflar ise anlamını hiçbir zaman kaybetmeyen parçalardır. Baskı fotoğraflar, hem ev içinde kullanımda hem de baskı merkezi gibi işletmelerde bir hizmet olarak ön plana çıkmıştır. Unutulmamak istenen, en özel hatıraları simgeleyen baskı fotoğraflarda en iyi kaliteyi elde etmek için fotoğraf kağıdının ideal özelliklere sahip olması çok önemli. Fotoğraf kağıdının ebatı, yazıcılar ile uyumluluğu ve parlaklığının ideal seviyede olması önemsenmesi gereken konular arasında yer alıyor.

Fotoğraf Kağıdı Çeşitleri ve Ebatları

Fotoğraf kağıtları genel olarak, yaprak ve rulo fotoğraf kağıdı çeşitlerine sahiptir. Ebat olarak değişkenlik gösterebilen, dijital baskı cihazları ile uyumluluk içerebilen fotoğraf kağıdı modelleri hem profesyonel baskı merkezleri hem de ev içi amatör kullanıma uygun modeller barındırmaktadır. Fotoğraf kağıdı seçiminde yazıcı ve kartuş uyumluluğu gibi konulardan ziyade, en çok dikkat edilen konular içinde ebat gelmektedir. Fotoğraf kağıdı boyutları içinde en çok tercih edilen seçenekler A3, A4, A5 ve A6 boyutlarıdır. Buna ek olarak 10 santime 15 santim gibi ebat alternatifleri de mevcuttur. Bir masada sergilenecek fotoğraf kağıdı için küçük boyutlu kağıtlar tercih edilebilirken, evlerde bir çerçeve ile birlikte asılması planlanan kağıtların A6 büyüklüğünde olması beklenebilir.

Marka Uyumluluğu

Fotoğraf kağıdı modellerinde baskı makinesi ile uyumluluk da oldukça önemli bir konudur. Fotoğraf kağıtlarının ebatı, ağırlığı, parlaklık yapısı ve rulo-yaprak gibi formu baskı kalitesi açısından önemli bir konudur. Fotoğraf kağıdı seçiminde satin yaprak, parlak yaprak ya da lustre yaprak gibi alternatifler, en iyi baskı kalitesini almayı sağlarken, marka ve model uyumluluğu da oldukça önemli

Epson, Canon, HP ve Brother gibi baskı makinesi markaları ve sundukları modellerde, fotoğraf kağıdı sarf malzemeleri sunan Ricoh, Fujifilm ve Lexmark gibi markaların kaliteli ve eşsiz bir baskı sunan modelleri tercih edilebilir. Fotoğraf kağıdı seçeneklerinde tüm alternatiflerin yer aldığı Sarfet, kaliteli baskı arayanlar için en iyi ürünleri sunuyor. Güvenli alışveriş altyapısı ve hızlı kargo gibi olanaklar ile öne çıkan Sarfet’te ihtiyaç duyduğunuz fotoğraf kağıdını anında satın alabilirsiniz.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan