Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2432.15
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Fransa'da İslam karşıtı aday ilk mitinginde darbedildi

İslam karşıtı yazar olarak bilinen ve Fransa'da cumhurbaşkanlığına aday olan Eric Zemmour, ilk mitingde darbedildi ve 9 gün iş göremezlik raporu aldı.
Fransa'da İslam karşıtı aday ilk mitinginde darbedildi
07 Aralık 2021 10:03:07
İslam karşıtı yazar olarak bilinen ve Fransa'da cumhurbaşkanlığına aday olan Eric Zemmour, ilk mitingde darbedildi ve 9 gün iş göremezlik raporu aldı.

Fransa'da Nisan 2022'deki cumhurbaşkanı seçiminde yarışacak radikal sağcı aday Eric Zemmour, yaptığı ilk mitingde darbedilmesinin ardından iş göremezlik raporu aldı.

Zemmour'un kampanya ekibi, cumhurbaşkanı adayının başkent Paris yakınlarındaki Villepinte fuar merkezinde düzenlediği ilk mitingde sahneye çıkmadan hemen önce bir kişi tarafından bileğinden tutularak çekilmesi sonucu yaralandığını açıkladı.

Bu kişinin hemen etkisiz hala getirildiğini, ardından polis tarafından gözaltına alındığını aktaran ekip, Zemmour'a 9 gün iş göremezlik raporu verildiğini bildirdi.

IRKÇILIK KARŞITLARI DARBETTİ

Diğer yandan, mitinge "ırkçılığa hayır" tişörtleriyle katılan SOS RACISM adlı gruptan 5 aktivist kameralar önünde Zemmour taraftarları tarafından darbedildi.

SOS RACISM'den yapılan açıklamada, 2 aktiviste ilk müdahalenin itfaiye ekiplerince yapıldığı kaydedildi.

ZEMMOUR'A SİYASETTEN ELEŞTİRİLER

İktidarın büyük ortağı LREM üyesi ve Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Hugues Renson, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Zemmour'un mitingine kaos ve şiddetin hakim olduğunu, bu olayların ulusal birliği bozduğunu ifade etti. Renson, Zemmour'un, temsil etmek istediği Fransa'yı tehdit ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak isimlerden Komünist Parti (PCF) Genel Sekreteri Fabien Roussel, mitingdeki olayların Fransa'yı Zemmour'un yönetmesi halinde yaşanacakları yansıttığını kaydederek şiddete maruz kalanlarla dayanışma içinde olduğunu belirtti.

İSLAM KARŞITI GÖRÜŞLERE SAHİP

Cezayirli Yahudi bir ailenin oğlu olan Zemmour, bir konuşmasında, "Müslümanlara, İslam ve Fransa arasında bir tercih hakkı vermemiz gerekiyor. Çünkü bunu açıktan söylemeseler de tüm Müslümanların cihatçıları 'iyi Müslümanlar' olarak görüyor" demişti.

İslam ve göçmen karşıtı fikirleriyle öne çıkan radikal sağcı aday Zemmour, 30 Kasım'da yayımladığı videoyla cumhurbaşkanı seçimi için adaylığını resmen açıklamıştı.