Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.44
Gram Altın
2488.34
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Galatasaray, Torku Konyaspor'u 2-1 Yendi

Galatasaray, evinde karşılaştığı Torku Konyaspor'u 2-1 yenerek puanını 19'a çıkarttı.
Galatasaray, Torku Konyaspor'u 2-1 Yendi
01 Kasım 2013 23:10:00
Galatasaray, evinde karşılaştığı Torku Konyaspor'u 2-1 yenerek puanını 19'a çıkarttı.

Süper Lig'in 10. hafta açılış maçında Galatasaray sahasında Konyaspor'u konuk etti. Maça Umut, Burak ve Drogba gibi üç forvetle başlayan sarı kırmızılı takım Konyaspor'un önde baskı yapan taktiği nedeniyle geriden oyun kurmakta zorlanırken, 16. dakikada Muslera'nın büyük hatası sonrası Recep Aydın Konyaspor'u 1-0 öne geçirdi.

ASLANIN SIKINTILI DAKİKALARI BAŞLADI

Sneijder'in henüz altıncı dakikada sakatlanması rakip kale önünde pas organizasyonlarında istediği futbolu ortaya koyamayan Galatasaray, Konyaspor'un golü sonrası eşitliği bulmakta hayli zorlandı. 18. dakikada Selçuk'un uzaktan şutu kaleyi bulmazken, 33. dakikada Muslera karşı karşıya kaldığı pozisyonda farkın ikiye çıkmasını önledi. Muslera'nın sakatlığı nedeniyle ilk yarının sonunda dört dakika uzatma gösterildi ve ilk 45 dakikanın son anlarında Drogba skora dengeyi getiren golü kaydetti. Drogba bu golle gol krallığı yarışında da Hugo Almeida'yı yakaladı.

AYDIN'DAN HARİKA ASİST

Maçın ikin yarısına da hızlı başlayan Galatasaray, 47. dakikada Burak ile gole yaklaştı ama Konyaspor'un Kamerunlu file bekçisi Itandje başarılıydı. 61. dakikada gene Drogba'nın Burak'a güzel bir pası vardı ancak milli futbolcu bu pasa yetişemedi. 61'de Drogba'nın pasına yetişemeyen Burak beş dakikaa sonra Aydın Yılmaz'ın harika pasıyla topla buluştu ve Itandje'yi de geçerek topu ağlara gönderdi: 2-1

GALATASARAY, 2. SIRAYA ÇIKTI

77. dakikada kullanılan köşe vuruşuna iyi yükselen Chedjou'nun kafa vuruşu üst direkten dönerken, kalan dakikadalarda başka gol olmayınca Galatasaray, üç puanı kaptı ve önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi puan kaybı yaşamadı. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 19'a yükseltti ve maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi. Konuk Konyaspor ise 10 puanla 12. sırada kaldı.

KAYNAK: HABERLER.COM