Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2324.22
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gaziantep'teki STK'lardan Görmez'e destek

Gaziantep'te aralarında Memur Sen, Gaziantep İHH, Vahdet Vakfı, TÜGVA, AyderYenidünya Vakfı gibi 32 sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e yönelik eleştirilere düzenlediği ortak basın açıklamasıyla tepki gösterdi.
Gaziantep'teki STK'lardan Görmez'e destek
27 May 2017 10:17:00
Gaziantep'te aralarında Memur Sen, Gaziantep İHH, Vahdet Vakfı, TÜGVA, AyderYenidünya Vakfı gibi 32 sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e yönelik eleştirilere düzenlediği ortak basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

MEHMET GÜNGÖRDÜ/GAZİANTEP

32 STK adına basın açıklamasını okuyan Gaziantep Önder Gaimder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Yemliha Aksoy, Diyanet İşleri Başkanlığının köklü bir geçmişe ve geleneğe sahip olduğunu ve yasalar çerçevesinde insanlığa hizmet ettiğini belirterek Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanı Mehmet Görmez'in yanında olduklarını belirtti.

Gaziantep'te aralarında Memur Sen, Gaziantep İHH, Vahdet Vakfı, TÜGVA, Ayder gibi 32 sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e yönelik eleştirilere düzenlediği ortak basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Şirehan Otel'de düzenlenen ortak basın toplantısında 32 sivil toplum kuruluşu adına basın açıklamasını okuyan Gaziantep Önder Gaimder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Yemliha Aksoy, Diyanet İşleri Başkanlığının köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve yasalar çerçevesinde insanlığa hizmet ettiğini belirterek Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanı Mehmet Görmez'in yanında olduklarını belirtti.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KÖKLÜ BİR TARİHE SAHİPTİR

32 STK adına yaptığı açıklama yapan Gaziantep Önder Gaimder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Yemliha Aksoy, "Köklü bir tarihe ve geleneğe sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığımız kuruluşundan bu yana yasalar çerçevesinde halkımıza Kur'an ve sünnet ışığında sahih din anlayışını anlatma ve uygulama noktasında büyük bir özveri ve gayretle çalışmaktadır. Yakın zamana kadar çok sınırlı alanlarda din hizmeti sunarken bugün yeni Türkiye vizyonu ile beraber Asya'dan Afrika'ya Latin Amerika'dan Avrupa'ya Dünyanın dört bir yanında hizmet üreten gönül coğrafyamız başta olmak üzere tüm insanlığa umut olan bir kurum haline gelmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın ümmeti kucaklayıcı ve kuşatıcı hizmetlerinden rahatsız olan ve güçlü Diyanet istemeyen bir takım çevreler planlı ve koordineli bir şekilde başkanımızın şahsında başkanımızı ve başkanlığımızı yıpratmaya çalışmaktadırlar." Dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VE GÖRMEZ'İN YANINDAYIZ

Bu ülkede diyanetin pasifliğinin bürokratik ataletinin kaymağını yiyen dini kendi mülkiyetine alan ve sanki "Allah'ın sicil memuruymuş" gibi millete din iman notu veren tipler; dünyaya açılan, milletle ve içinde bulunduğu çağla barışık bir dil kurmaya çalışan güçlü bir diyaneti istememektedirler. Çünkü güçlü, sağlıklı ve toplumla barışık bir Diyanet Teşkilatı bu tip çevrelerin alanını daraltmaktadır. Bu bağlamda Başkanımızın ve Başkanlığımızın yalnız olmadığını ve bu yıpratıcı söylemlerin Diyanet İşleri Başkanlığımıza asla zarar veremeyeceğini belirtir, Sayın Başkanımızın giderek arttığına şahit olduğumuz özlenen hizmetlerinden ve duruşundan dolayı kendisinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz." Diye konuştu.

32 STK KATILDI

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e yönelik eleştirilere düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla tepki gösteren STK'lardan bazıları şu şekilde; "Memur Sen, Gaziantep İHH, Vahdet Vakfı, TÜGVA, Ayder, Anhars, Birlik Vakfı, Bülbülzade Vakfı, Cihander-Hayat Vakfı, Cihan Nüma, Eğitim-Hizmet Vakfı, Ensar Vakfı, EYAD, Gaziantep Darül Hadis, Gaziantep ÖNDER, Hasan Hoca İlim Yayma Vakfı, İlim Hikmet Derneği, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Köprü Der, Medeniyet Tasarımı Gençliği, Medeniyet Vakfı, Veren El Derneği, Yeni Dünya Vakfı, KADEM, KALEMDER.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan