Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gazze'ye sürpriz yapabiliriz

Başbakan Erdoğan, Gazze ziyaretine ilişkin, ''Gazze hazır. Biz olaylar nedeniyle hazır olamadık. Her an sürpriz yapabiliriz'' dedi.
Gazze'ye sürpriz yapabiliriz
25 Haziran 2013 14:13:00
Başbakan Erdoğan, Gazze ziyaretine ilişkin, ''Gazze hazır. Biz olaylar nedeniyle hazır olamadık. Her an sürpriz yapabiliriz'' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Gazze ziyaretine ilişkin, "Gazze hazır. Biz, olaylar nedeniyle hazır olamadık. Her an sürpriz yapabiliriz" dedi.
Erdoğan, AK Parti grup toplantısının ardından, Meclis'te basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Avrupa Birliği'nin yeni fasıl açılmasına ilişkin kararını değerlendiren Erdoğan, "Aynen beklediğimiz yönde. Bundan sonrası tamamıyla fasılla ilgili olan birimlerimiz, çalışmalarını zaten kendi aralarında yapacaklar. Öyle zannediyorum ki birkaç hafta içinde ilerleme raporundan sonra kurumsal çalışmalarını başlatacaklardır. Herhangi bir sıkıntı yok" diye konuştu.
Erdoğan, bir soru üzerine, ABD Başkanı Barack Obama ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde sadece Suriye konusunun ele alınmadığını, geniş anlamda Suriye, Irak, Ortadoğu ve Türkiye'deki gelişmeleri değerlendirdiklerini söyledi.
Obama ile 1 saatlik görüşmeyi aralarındaki güvenli hattan gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, "Doha toplantısında 11 ülkeden gelen dışişleri bakanlarının ittifakla aldığı bir karar var. O karar da muhaliflere her türlü desteğin verilmesi istikametindeydi. Orada zaten Kerry de bulundu. Kerry'nin de aynı şekilde açıklaması var. Ona aykırı herhangi birşey söz konusu değil" diye konuştu.
Bir gazetecinin Gezi Parkı olaylarına ilişkin ABD'de yapılan bazı yayınlardan Türkiye'nin rahatsızılığını dile getirip getirmediğini sorması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:
"Hala anlamadın mı? Olay Gezi Parkı değil. Siz bunu en yakından bilenlerdensiniz. Dolayısıyla idealiniz şu olsun, hakka sahip çıkın, doğruya sahip çıkın. Yeşil ile ilgili hassasiyetimi siz çok iyi biliyorsunuz. Yapılanlar maalesef hırsızı yakalamak değil, çok farklı şeylerle orada böyle bir adımı atmak. Tabii ki şık olmadı. Bu kadar huzurlu giden bir ülkenin geleceğiyle alakalı olarak bir gölge, bir yaralama meydana getirdiler. Bu bizleri üzmüştür, ama azmimizi asla kırmamıştır. Bunu da mitinglerde milletimizle paylaşıyoruz ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Olayla ilgili bir taraftan yargı süreci var o devam edecek. Bunların hepsini Türkiye aşmaya muktedirdir. Burada bir sıkıntı yok."
Başbakan Erdoğan, Gazze ziyaretine ilişkin soru üzerine ise "Gazze hazır. Biz, olaylar nedeniyle hazır olamadık. Her an sürpriz yapabiliriz" dedi.
AK Parti Grubu'nda konuştu
Başbakan Erdoğan, TBMM'deki partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
"Şiddet hiçbir zaman zaferin müjdecisi değildir. Şiddet biter, ötekileştirir. Şiddete başvuranlar, her zaman, her daim kaybetmeye mahkumdur. Bu millet bu kampanyaları yutmadı, kimin ne yapmak istediğini gördü, her zaman hakkın, haklının yanında yer aldı"
"Biz hiçbir zaman halkın tepkilerine, taleplerine sırtını dönen, yüz çeviren bir Hükümet olmadık. 10,5 yıl boyunca her bir ferdin, her bir grubun taleplerini, derisinin rengine, diline, inancına, kazancına bakmadan dinledik, dikkate aldık. Geçtiğimiz 10,5 yıl boyunca yüzde 100'ün Hükümeti olmak için tam bir hassasiyet gösterdik"
"Bazı yazılı ve görsel medyada olanlar, bu tiplere haddini bildirmiyor. Bundan daha büyük haddini bilmemek olur mu? Kalkacaksın sen, Hükümete 'Şu valiyi, şu emniyeti görevden al, şunu açığa al, şunu şuraya götür, bunu buraya götür.' Önce sen haddini bileceksin. Bilmem ne platformuymuş, ne platformu olursan ol. Ayaklar ne zamandan beri baş olmaya başladı. Böyle şey olur mu? Milletin vermiş olduğu bir yetki var. Milletimizin verdiği bu yetkiyi kullanamaz duruma gelirsek o zaman bittik demektir"
"Biz yüzde yüzün Hükümeti olarak Türkiye'deki her inanç grubu gibi Alevi vatandaşlarımızın da sorunlarına büyük bir samimiyetle eğildik. Bu sorunları çözüme kavuşturmak için önemli adımlar attık. Yeterli olmayabilir. Sorunları henüz tamamen çözme kavuşmamış olabilir. Ancak bu sorunları çözmek için samimiyet göstermediğimizi, art niyetli hiç, hiç kimse iddia edemez"
"Son yıllarda CHP'nin Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için gayret sarf etmek yerine onları tahrik etmek için hangi kirli planların içinde yer aldığını da çok iyi biliyoruz. Türkiye genelindeki tüm Alevi kardeşlerimizin de CHP'nin bu kirli, bu tehlikeli oyununu görmelerini kendilerinden önemle rica ediyorum. Kapıların işaretlenmesi olayından tutunuz, Reyhanlı saldırısına, Suriye ile irtibatlarından tutunuz, Gezi olaylarına kadar CHP, çok tehlikeli bir senaryoya aleni şekilde destek vermiştir, destek vermektedir"
"Faşist diktatör görmek istiyorlarsa aynaya baksınlar, geçmişlerine baksınlar. Eğer faşist diktatör görmek istiyorlarsa emri altına girdikleri Suriye'nin Eset'ine baksınlar. Eğer faşist diktatör görmek istiyorlarsa parti genel merkezlerindeki Milli Şef'in fotoğrafına, Dersim katliamının mimarı Milli Şef'lerinin fotoğrafına baksınlar"
Polis durup dururken saldırmadı
(Divan Oteli'ne polis saldırdı) iddialarına "Durup dururken polis otele saldırmadı. Meydanlarda polisle çatışanlar, oraya kaçtılar, oraya sığındılar. Oranın sahipleri de onlara güzel bir ev sahipliği yaptı. Onun peşinden polis oraya girdi. Biliyorsunuz, yasalarda yataklık etmek de suçtur. Bu bir yataklık etme suçudur aynı zamanda"
(Gençlere) "Bu oyuna gelmeyin, kullanılmayın. Gerçek manada yapacağınız bir şey varsa STK'larla hukuk içinde yapın"
"Polisimin de yanlışları vardır. Doğrudur. Yanlışı olanlara ilgili zaten Bakanlığım gerekli araştırmayı, soruşturmayı yapıyor. Ama burada olaya geniş baktığımız zaman zulme uğrayan polisimizdir. Şiddete uğrayan polisimizdir"
"Çözüm sürecini sabote etmek, kardeşliğimizi zedelemek için kullanılan bu gösteriler tam tersine, kardeşliğimizi, birliğimizi daha da perçinlemiştir"
Türkiye üzerinde bu ameliyatı yapamadılar
Erdoğan, Gezi Parkı odaklı eylemlerle Türkiye ekonomi üzerinde ciddi operasyon yapılmak istendiğini vurgulayarak, "Bu operasyon tutmadı. Rahat olun. Türkiye üzerinde bu ameliyatı yapamadılar. 10,5 yıldır boyunca yaptığımız köklü reformlar, böyle böyle bir operasyonun başarıya ulaşmasını engelledi. Yatırımcılar ülkemize, ülkemiz ekonomisine, demokrasimize, geleceğimize güven duymaya devam ediyorlar. Ülkemize yatırım yapanlar yatırımlarından vazgeçmiyorlar. Hem doğrudan hem portföy yatırımları devam ediyor" dedi.