Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2513.40
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Gelecekte güven var'

Kerry, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memedyarov ile görüştü
'Gelecekte güven var'
05 Haziran 2013 00:00:00
Kerry, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memedyarov ile görüştü

Yukarı Karabağ sorununu 'dondurulmuş çatışma' olarak adlandırdıklarını ifade eden ABD Dışişleri Bakanı Kerry, bunun bölgenin istikrarını tehdit ettiğini fakat yakın gelecekte güven inşaa edici tedbirlerin alınabilmesi noktasında çalışmalere devam ettiklerini vurguladı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memedyarov ile görüştü. Daha sonra iki bakan açıklama yaptı. Yukarı Karabağ sorunuyla ilgili olarak, "Bunu 'dondurulmuş çatışma' olarak adlandırıyoruz ki; bu bölgenin istikrarını tehdit ediyor ve bu konuyla baş etmemiz gerekiyor" dedi.

Kerry, görüşmede Yukarı Karabağ konusunu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Bunu 'dondurulmuş çatışma' olarak adlandırıyoruz ki bu bölgenin istikrarını tehdit ediyor ve bu konuyla baş etmemiz gerekiyor. Minsk Grubu'nun eşbaşkanı olarak, Azerbaycan ve Ermenistan'a, ileriye yönelik bir yol bulabilmeleri için yardım etmeye ciddi ilgimiz var.

Son istediğimiz şey savaşa ve çatışmaya geri dönmek. İleriye dönük bir yol olduğuna inanıyorum ve yakın gelecekte belki güven inşaa edici tedbirlerin alınabilmesi veya bu konuda bir çözüme doğru bir yol bulunması noktasında, tarafları cesaretlendirme çabalarında sabırlı ve sessiz biçimde çalışmaya devam edeceğiz."

"TEK PROBLEM ERMENİSTAN"

Memedyarov da en büyük problemlerden olan komşuları Ermenistan ile uyuşmazlıkların çözümü dahil, ABD ile yüzleştikleri birçok zorlukta başarıyla yol alabileceklerine inandıklarını söyledi.

Ermenistan ile onurlu biçimde barış içinde yaşamak istediklerini bildiren Memedyarov, Ermenistan ile ihtilafın olumsuz neticelerinin geçmişte kalmasını istediklerini ve iyi komşular olarak yan yana yaşayan ve başarılı bir işbirliğinin bulunduğu parlak geleceği aramaya çaba gösterdiklerini belirtti.