Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2307.50
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gençler için güzel ‘Bir Gelecek’

BEKA Derneği ve Birevim, Bir Gelecek projesi ile gençler için üretiyor. Bir Gelecek projesi, madde bağımlılığına ve sanal bağımlılığa karşı spor, sanat ve eğitim çatısı altında faaliyet göstererek, ülkenin dört bir yanında çalışmalara başladı.
Gençler için güzel ‘Bir Gelecek’
03 Eylül 2019 11:04:00
BEKA Derneği ve Birevim, Bir Gelecek projesi ile gençler için üretiyor. Bir Gelecek projesi, madde bağımlılığına ve sanal bağımlılığa karşı spor, sanat ve eğitim çatısı altında faaliyet göstererek, ülkenin dört bir yanında çalışmalara başladı.

Gülden Ağ

Bir Gelecek Genel Koordinatörü ve BEKA Derneği Genel Başkanı Mustafa Alpay, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli, alanında uzman, devletini ve milletini seven, özgüveni yüksek bireylerin yetişmesi için çabaladıklarını ifade ederek, Bir Gelecek projesinin içeriğine ilişkin sorularımızı cevapladı.

Manevi yönlerinin kuvvetlendirilmeye ihtiyacı var

Bir Gelecek projesi nedir? Bu projenin amacı nedir?

Türkiye’de gençlerin ciddi problemleri var. Uyuşturucu bağımlılığı ve sanal bağımlılık gibi bir bela var. Bu çeşitli bağımlılıklarla gençler baş etmek durumunda fakat bunu yaparken ne yazık ki ebeveynler de yalnız kalıyor. Gençlerin bağımlılıktan korunması için sporun desteklenmesi ve gençlerin manevi yönlerinin kuvvetlendirilmesini ön plana alan çalışmalar yaptık. Bir Gelecek’i de bu bağlamda Birevim’in sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdik. Türkiye’nin 81 ilinde özellikle dezavantajlı bölgelerde eğitim, spor ve diğer alanlarda çocukları, gençleri destekleyerek her türlü olumsuzluktan korumayı amaçlıyoruz. Ayrıca yine dezavantajlı bölgeler öncelikli olmak üzere amatör sporlara vereceğimiz destekle çocukların bedensel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli, alanında uzman, devletini ve milletini seven, özgüveni yüksek bireylerin yetişmesi için projeler üreterek hayata geçirmek istedik.

Gençlerimizin geleceğini kurtaracağız

Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projesi dediğiniz ‘Bir Gelecek Projesi’nin misyonu nedir?

Kendimize gençlerimizin özellikle eğitim ve spor alanında desteklemeyi misyon edindik. Biz bu desteklerle gençleri her türlü olumsuz bağımlılıktan koruyacağımızı düşünüyoruz. Buna inanıyoruz. Ülkemizin birçok yerinde spor olanaklarını, kütüphane sayılarını, bilişim sınıfı sayılarını artırmayı amaçlıyoruz. Böylece gençlerimizin yeteneklerini keşfetmelerini ve doğru alanlara yönlenmelerine olanak tanıyacağımıza inanıyoruz. Vizyon olarak da Bir Gelecek projesini Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projesi haline getirerek projeler üreten ve gençlerin hayatlarına dokunarak onların geleceklerine katkı sunan bir yapıya büründürmek istiyoruz.

Gençleri desteklemek ülkemize borcumuzdur

Birevim ve BEKA Derneği iş birliği ile bakanlık nezaretinde bir çalışmanız olduğunu biliyoruz. Bu anlamda hazırladığınız proje kapsamındaki faaliyetleriniz nelerdir?

Önümüzdeki proje Türkiye Masa Tenisi Federasyonu, Birevim ve BEKA derneği iş birliği ile Ankara’da bakanlık nezaretinde bir protokol imzalayacağız. Protokol kapsamında yaklaşık 10 ilde 100 tane masa tenisi dağıtacağız. Onun dışında Karate Federasyonu ile anlaştık; birçok ilde karate sporunu destekleyici faaliyetlerde bulunacağız. Salon ve amatör sporlara yatırım yaparak aslında Anadolu da şampiyonlar çıkarmak istiyoruz. Bu ülkenin gençlerine inanıyoruz, güveniyoruz ve onları destekliyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Çiftçi’ye bu projeyi sunduğumuzda çok heyecanlandı, Birevim olarak ülkemize borcumuz olduğunu ifade etti. Bu borcu da bu ülkenin gençlerini destekleyerek ödeyeceğimizi ifade etti. Yönetim Kurulu Başkanımızın da teşviki ve gayretiyle bu proje hayata geçti.

Bu sene geleceğe değer kat konferansları yapacağız. Amacımız 2020 bahar döneminin sonuna kadar 5 üniversitede bunu gerçekleştirmiş olmak. Türkiye’ye mal olmuş değerleri gençlerle buluşturmak ve gençlerde farkındalık meydana getirmek noktasında geleceğe değer kat buluşmaları Bir Gelecek kapsamında olacak. Gerekli görüşmeler yapılıyor. İnşallah eğitim döneminin başlaması ile birlikte hayata geçecek.

Onları hayırlı işlerle meşgul edeceğiz

Çalışmalarınız kapsamında özellikle il ve ilçelerdeki gençlere yönelik çalışmalarınız, okul seçme kriterlerinizle birlikte nasıl bir çalışma yapıyorsunuz?

Okul seçiminde taleplere öncelik veriyoruz çünkü çaba kıymetli orada görev yapan devlet adamlarımızdan böyle talepler geliyor. Gelince de bunu değerlendiriyoruz. İl ve ilçeler kendi şanslarını kendi gayretleriyle doğru orantılıyorlar, çünkü gelen taleplere öncelik veriyoruz. Geçlerimize küçük yaşta spor yapma alışkanlığı kazandırırsak, onları sporla sanatla ve eğitimle buluşturursak, onları hayırlı işlerle meşgul edersek gençlerimiz boşluğa düşmeyecekler. Boşluğa düşmedikleri için de bu tarz bağımlılıklarla mahremi yönlerini doldurmaya temayül eylemeyecekler. Boş durmamak lazım. Tabiat boşluk kabul etmiyor. Dolayısı ile çocuklarımızı hayırlı işlerle meşgul edeceğiz boş işlerle değil.

Projeler genellikle süreklilik noktasında sıkıntı yaşıyor, Bir Gelecek projesi sürekliliği sağlayabilecek mi?

Bir Gelecek projesi uzun vadeli bir proje. Anadolu’da fırsat bekleyen çocuklar olduğu sürece projemizin hız kesmesi, kabuğuna çekilmesi söz konusu olamaz.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan