Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2429.72
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Gıdada 'sansür' geri çekildi

Gıda ve tarım alanında önemli düzenlemeler öngören torba yasanın 'gıdada yanıltıcı yayın' ile ilgili maddeleri Başkan Erdoğan'ın talimatıyla geri çekildi.
​Gıdada 'sansür' geri çekildi
16 Ekim 2020 01:00:00
Gıda ve tarım alanında önemli düzenlemeler öngören torba yasanın 'gıdada yanıltıcı yayın' ile ilgili maddeleri Başkan Erdoğan'ın talimatıyla geri çekildi.

Gıdada 'yanıltıcı yayın' gerekçesiyle ifade özgürlüğünü tehdit eden, gıda konusunda yayın yapan, açıklama yapan, görüş bildirenlere yönelik 20 bin liradan 50 bin liraya kadar ceza öngören tasarı kamuoyunda, sosyal medyada büyük tepkilere yol açmıştı. Tarım alanında düzenlemeler öngören torba yasanın 'gıdada yanıltıcı yayın' ile ilgili maddeleri Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla geri çekildi. Gıda Güvenliği Hareketi, 'yanıltıcı yayın' gerekçesiyle doğruyu konuşana da 50 bin TL ceza öngören tasarıyı şiddetle eleştiriyordu.

gıda yasasi (1)

Tekliften çıkartıldı

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Yunus Kılıç, Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi içerisinde yer alan yanıltıcı yayınlarla ilgili maddelerin tekliften çıkarılacağını açıkladı. Kılıç, "Herkesin her alanda konuşmasının önüne geçecek bir mevzuat değişikliği getiriyorduk. Farklı fikirlerin olduğunu görünce bu konunun yeniden tartışılmaya ihtiyacı olduğunu gördük. Toplumun beklentilerini dikkate alarak ve saygıyla karşılayarak bir karara ulaştık. Aldığımız yeni kararla yanıltıcı yayınlarla ilgili konuların daha fazla tartışılmasına meydan vermek, sağlıklı çıkmasına zemin hazırlamak için ilgili maddeleri tekliften çıkarıyoruz" dedi.

Yanıltıcı yayınlarla ilgili maddelerin kanun teklifinden çıkarılacağının açıklanmasının ardından bazı sivil toplum kuruluşları, Başkan Erdoğan'a teşekkür etti. Sosyal medyadan “Hak yerini buldu” şeklinde açıklama yapan Gıda Güvenirliği Hareketi, “Sansür maddelerinin geri çekilmesi talimatını veren Erdoğan’a şükranlarımızı arz ederiz” ifadelerini kullandı.