Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Gönder Bayrak Nedir?

Gönder bayrak çeşitli yerlerde kullanılan yüksekte bulunan bayrak çeşidine verilen isimdir.
​Gönder Bayrak Nedir?
09 Şubat 2021 20:33:34
Gönder bayrak çeşitli yerlerde kullanılan yüksekte bulunan bayrak çeşidine verilen isimdir.

Kelime anlamı olarak gönder bayrak yukarıya çekilen bayrak olarak öne çıkıyor. Göndere çekmek cümlesinde ifade edildiği gibi bu tür bayrakların yüksek bayrak direklerinde kullanımı öne çıkıyor. Bu amaçla da bu tür bayraklar göndere çekilme ile temsil ediliyor. Günümüzde bu tür bayrakları birçok yerde görebiliyoruz.

Gönder Bayrak Nerede Kullanılır?

Bu bayrak kullanımı genellikle resmi ve özel kurumların girişlerinde kullanılıyor. Aynı zamanda bu bayrak çeşidi çeşitli resmi kuruluşlarda, okullarda, benzin istasyonlarında da öne çıkıyor. Bunun yanında Atatürk büstlerinin yanında da gönder bayrak kullanılıyor. Birçok farklı yerde kullanımı nedeni ile bu bayrak çeşidine sıklıkla rastlanabiliyor.

Gönder bayrak direk uzunluğuna göre farklı büyüklüklerde olabiliyor. Özellikle şehir meydanlarında görülen büyük ebatlı bayrakların daha yüksekte olması da gerek milli ve manevi duyguların ifade edilmesi gerekse de temsil açısından önem taşıyor. Birçok özel firmanın yanı sıra resmî kurumlarda da bu tür bayrakların kullanılması zorunlu oluyor.

Gönder Bayrak Özellikleri

Gönder bayrak çeşitli yerlerde kullanılan yüksekte bulunan bayrak çeşidine verilen isimdir. Genellikle uzun bayrak direklerinin üzerine gelecek şekilde kullanılan bu bayrak çeşidi en sık görülen ve bayrak denilince akla gelen bayrak çeşitleri arasında yer alıyor. Bu tür kullanılan bayrak çeşidi resmi olarak istenilen ölçülere uygun olarak kullanılıyor.

Gönder bayrak kullanımı için aynı zamanda bayrak direği de gerekebiliyor. Temsil kabiliyeti açısından yükseklik önemli bir işlev görüyor. Bu nedenle de bu bayrağın kullanımı özellikle törenlerde de önem arz ediyor. Göndere çekmek kelime anlamı olarak da bayrağın yükseğe çekilmesi anlamına geliyor.

Gönder Bayrak Çeşitleri

Farklı özellikte gönder bayrak çeşitleri bulunuyor. Sadece ülkemizin değil aynı zamanda farklı ülkelerin de kullandığı bayrak çeşitleri yine bu tür bayraklar sınıfında giriyor. Aynı zamanda bu bayrakların kış ve yaz koşullarına uygun olarak üretilmesi de dayanıklı olması ile ilgili oluyor. Farklı ebatlarda ve farklı çeşitlerde bayrak çeşitleri bulunabiliyor.

Günümüzde genel anlamı ile bu bayrak çeşitlerinin kullanıldığı yerler arasında resmi ve özel kurumlar bulunmakla birlikte kullanım yerine göre farklı çeşitlerin tercih edildiği görülebiliyor. Aynı zamanda firmalar da farklı büyüklükte bayrak çeşitlerini farklı yerlerin kullanımı amacı ile tercih edebiliyorlar. Ülkelerin kendilerini temsil etmesi açısından öne çıkan bu bayrak genel olarak dünya üzerinde en fazla tercih edilen bayrak çeşidi olarak öne çıkıyor.

Gönder Bayrak Ölçüleri

Ülkemizde kullanılan bu bayrak çeşitlerinin 50 cm uzunluğundan 200 cm uzunluğuna varıncaya kadar çeşitleri bulunuyor. Bunların dışında daha büyük boyutlarda olanları da bulunuyor. Boy ve en oranları bayrakların büyüklüğünden bağımsız olarak öne çıkıyor. Günümüzde kullanım amacına göre ebat olarak farklı değişkenler öne çıkıyor.

50x75 cm en küçük boy olarak kullanılıyor. Bunun yanı sıra 70x105, 100x150, 150x225, 200x300 cm boyutlarında bayrak çeşitleri farklı yerlerde kullanılıyor. Aynı zamanda bayrakların kullanım alanlarının genişlemesi ile birlikte birçok çeşitte ve farklı büyüklükte bayrak sıklıkla kullanılarak görülebiliyor. Resmi ve özel kurumların ihtiyacına özel bayraklar firmalar tarafından temin ediliyor.

Gönder Bayrak Fiyatları

Firmaların bu konuda sunduğu hizmetlere göre farklı bayrak fiyatları ortaya çıkıyor. Aynı zamanda bu bayrakların kullanıldığı yerler göz önüne alındığında bayrakların zarar görmemesi ve uzun süreler kullanılması açısından kaliteli kumaştan hazırlanan bayrak çeşitlerinin kullanımı görülüyor. Bu nedenle farklı fiyatların ortaya çıkması da mümkün olabiliyor.

Özellikle kamu kurumlarında görmeye alıştığımız ve çeşitli seremonilerde de öne çıkan bu bayrak çeşidi ile istenilen temsil gücünün sağlanması mümkün oluyor. Fiyat olarak ise farklı firmalardan değişik fiyatlar alabilmek mümkün olabiliyor. Birçok açıdan fiyat avantajı sunan internet firmaları aynı zamanda yeni özelliklere sahip ve daha kaliteli bayrak çeşitleri ile müşterilerin beklentilerini karşılayacak çözümler sunuyorlar. Siz de bu tür internet sitelerinden bayrak alabilirsiniz. Günümüzde okullarda ve resmî kurumların bahçelerinde gönder bayrak kullanılmaktadır.

Diğer Bayrak Çeşitlerimiz

1- Türk bayrağı

2- Masa bayrağı

3- Flama bayrak

4- Yelken bayrak

5- Makam bayrağı

6- Kırlangıç bayrak

7- Ülke bayrakları

8- Ofis bayrağı