Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hulusi Kentmen Kimdir?

​Geçmişten bu güne birden fazla filmde yer alan usta oyuncu Hulusi Kentmen Google'de doodle oldu.
Hulusi Kentmen Kimdir?
01 Kasım 2022 09:45:54
​Geçmişten bu güne birden fazla filmde yer alan usta oyuncu Hulusi Kentmen Google'de doodle oldu.

Geçmişten bu güne birden fazla filmde yer alan usta oyuncu Hulusi Kentmen Google’de doodle oldu. Ziyaretçi akını yoğun olan sayfanın yaptığı jest sonrası kullanıcılar Hulusi Kentmen kimdir, aslen nerelidir, Hulusi Kentmen kaç yaşında öldü ve hangi filmlerde rol aldı gibi sorulara yanıt bulmak için harekete geçti. Rol aldığı yapıtlarda çoğunlukla baba ve komiser rolüyle seyirci karşısına çıkan oyuncu, büyükten küçüğe birçok kişinin gönlüne taht kurmayı başardı. Başarılı oyuncunun ölümünün üzerinden 29 yıl geçti. 20 Ocak 1912’de doğan sanatçı 29 yıl evvel hayata ve sevenlerine veda etti.

Hulusi Kentmen Kimdir?

20 Ocak 1912 Bulgaristan Tırnova doğumlu olan sanatçı, sanat hayatına ilk olarak Akçakoca ilkokulunda başladı. 1961 yılına kadar Deniz Kuvvetlerinde Astsubay olarak görev yaptı. Askerliğini yaptığı esnada sanatını yapmaya devam etti. Kentmen, Burhan Tepsi tarafından keşfedildikten sonra ilk profesyonelliği Hisse-i Şaiya oyunuyla sergiledi. 1942 yılında sinemaya adım atan sanatçı, Ferdi Tayfur ile birlikte Senede Bir Gün adlı filmde rol aldı. Tiyatro hayatı sinemaya başladıktan sonra da devam etti. Cüneyt Arkın, Adile Naşit, Kemal Sunal, Gülşen Bubikoğlu, Halit Akçatepe ve Ferdi Tayfur gibi usta oyuncularla rol alan Kentmen, her rolü başarıyla tamamladı. Hulusi Kentmen hangi filmlerde oynadı, sorusuna yanıt arayanlar için oyuncunun rol aldığı filmlerden bazıları şöyle:

“ Ah Nerede”, “Meraklı Köfteci”, “Baba Bizi Eversene”, “Yumurcak”, “Keloğlan ile Cankız”, “Sezercik Yavrum Benim”, “Kendini Arayan Adam”, ”Kara Murat Ölüm Emri” , “Sev Kardeşim”.

Hulusi Kentmen neden öldü sorusu da merak edilenler arasında yer aldı. 1938’de Refika Kentmen ile hayatını birleştiren sanatçı, 81 yaşında böbrek yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi. 20 Aralık 1993’te vefat eden Kentmen, Karacaahmet mezarlığına defnedildi.

Sanatçının doğum günü ya da ölüm yıl dönümü olmamasına rağmen neden doodle olduğu henüz bilinmiyor.

hulusi kentmen 2_ee2dbdbe2785c45efcf3cc7250e30ff7.jpg