Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2323.83
BIST 100
9068.66
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Görmez: Çocukları üzecekseniz teravihi evde kılın

Diyanet İşleri Başkanlığı, yarın akşam itibariyle başlayacak ve Ramazan ayı boyunca sürecek Teravih namazı ile ilgili uyarılarda bulundu.
Görmez: Çocukları üzecekseniz teravihi evde kılın
05 Haziran 2016 17:03:00
Diyanet İşleri Başkanlığı, yarın akşam itibariyle başlayacak ve Ramazan ayı boyunca sürecek Teravih namazı ile ilgili uyarılarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ramazan ayında kılınacak namazların, tutulacak oruçların usulüne uygun bir şekilde yerine getirilebilmesi için cami cemaatinden din görevlilerine kadar bütün kesimlere uyarılarda ve önerilerde bulundu.

Camide çocuk hassasiyeti üzerinde özellikle duran Görmez, "Büyüklere diyorum ki: 'eğer çocukların hafızasında ve muhayyilesinde kötü iz bırakacak şekilde müdahale edecekseniz teravihinizi evinizde kılın.' Camiye gelen çocuklar ister oynasınlar ister koştursunlar. Biz, secdeye eğildiğinde, çocuk sırtına bindiği için secdesini uzatan bir Peygamberin ümmetiyiz." Görmez, "Şu anda camilerin kapılarında yaz kurslarında çocuklarımızı çikolata ile karşılayan imamlarımız var" diye konuştu.

2 REKATTA BİR SELAM

Teravih namazlarının iki rekatta bir selam verilerek kılınacağını söyleyen Görmez, müezzinlere de çağrıda bulunarak, "Teravih namazları sırasında aralarda söylenen çiçekli böcekli ilahiler doğru değil. Aralarda sadece tekbirler, salavatlar olacak" dedi.

"BU RAMAZANDA CAMİLER ÇOCUKLARIN OLACAK"

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kursları 20 Haziran'da başlıyor. Yaklaşık 3 buçuk milyon çocuk, günde 3 saat camiye giderek cami yolunu sevgi yolu yapacak, camiler çocuk açacak.

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kursları 20 Haziran'da başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, her yıl olduğu gibi bu sezon da yaz Kur'an kurslarını başarıyla gerçekleştirmeyi arzuladıklarını söyledi. "Yaklaşık 3 buçuk milyon öğrencimizi cami ve Kur'an kurslarımızda ağırlıyoruz. Yaz döneminde çocukları camiyle, caminin mihrabı, kürsüsü, minberi, imamı, müezziniyle tanıştırmak, onları Kur'an'ı, yüce dinimiz İslam'ı sevdirerek eğitmek istiyoruz. Yaz Kur'an kurslarımız için kitaplarımız, müfredatımız ve programlarımızı hazırladık" diyen Albayrak, şöyle devam ett:

9 HAFTA SÜRECEK

"Yaz tatilinde çocukların hem eğlenmelerini hem öğrenmelerini arzu ediyoruz. Bu nedenle yaz günlerinde 9 hafta süren bu eğitimimiz günlük 3 saatten oluşuyor. Bunu fazla yoğunlaştırmıyoruz. Çocuklarımız günde 3 saat camiye gelsin, çünkü cami yolu onlar için sevgi yolu oluyor. Yazın 'Camilerimiz çocuk açacak' diyoruz." Bu yıl yaz Kur'an kurslarının 2 haftasının ramazana denk geldiğini hatırlatan Albayrak, bu dönemde çocuğun camiyle buluşmasının ayrı bir önem taşıdığını, bu ortamı görmesinin çocuğun manevi hayatına ciddi katkılar sağlayacağının altını çizdi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan