Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2502.24
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Görmez Selimiye'de sabah namazını kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Selimiye Camisi'nde sabah namazı kıldırdı. Sabah namazına Bulgaristan ve Yunanistan'da gelen yüzlerce Müslüman da katıldı.
Görmez Selimiye'de sabah namazını kıldırdı
17 Nisan 2016 11:05:00
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Selimiye Camisi'nde sabah namazı kıldırdı. Sabah namazına Bulgaristan ve Yunanistan'da gelen yüzlerce Müslüman da katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Selimiye Camisi'nde sabah namazıkıldırdı.

Sabah namazı vaktinden çok önce Bulgaristan'ın Rusçuk, Kırcaali, Filibe, Varna, Razgrad ile Yunanistan'ın İskeçe ve Gümülcine kentlerinden yüzlerce Müslüman Selimiye Camisi'ni doldurdu.

Camiye gelen Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in sabah namazını kıldırmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Görmez, cemaate seslenişinde, Allah'ın rızasıyla Bulgaristan'dan Yunanistan'dan gelen Müslümanlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

"Selimiye'yi dürbünle izleten mahrumiyet"

Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı'nın kendisine hüzünlü bir anıyı anlattığını ifade eden Görmez, "Sıkıntılı günlerde Balkanlar'daki Müslümanların adeta esarete mahkum oldukları vakitte, bazı insanlar Bulgaristan'ın uzak köşelerinden sınırdan dürbünle Selimiye'nin minarelerini seyrederlermiş. Köyüne döndüğünde de Selimiye'nin minaresini gören gözleri görmek için köylüler o kişiye ziyarette bulunurlarmış. İşte böyle mahrumiyet dönemlerimiz oldu" dedi.

Sabah namazlarının hayrından bahseden Görmez, sınır ötesinden gelen Müslümanlarla sabah namazını eda ettiren Allah'a hamdettiğini belirtti.

Sınırlar ötesinde yaşansa da Kelime-i Tevhid'in tüm Müslümanları birleştirdiğini vurgulayan Görmez, şunları kaydetti:

"Cenab-ı Hak kardeşliğimizi daim kılsın, yeryüzündeki bütün mümin kardeşlerimize, sıkıntı çekilen, kan, göz yaşı dökülen yerlerdeki kardeşlerimize dualarımızı gönderiyoruz; barış, güven, huzur, emniyet lütfetsin, yeryüzündeki tüm mümin kardeşlerimizi kötülüklerden korusun."