Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2426.20
BIST 100
9698.19
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Görmez'in gösterdikleri

Mehmet Görmez, bu ülkeye son 50 yılda gelmiş en düzgün Diyanet İşleri Başkanı idi. Bir takım yapıların oyununa gelmediu2026 Milli ve manevi duruşuyla takdir topladı. Ancak bazı mihraklar onun bu duruşundan rahatsız oldular ve onu istifaya kadar götürdüler!
Görmez'in gösterdikleri
03 Ağustos 2017 15:10:00
Mehmet Görmez, bu ülkeye son 50 yılda gelmiş en düzgün Diyanet İşleri Başkanı idi. Bir takım yapıların oyununa gelmediu2026 Milli ve manevi duruşuyla takdir topladı. Ancak bazı mihraklar onun bu duruşundan rahatsız oldular ve onu istifaya kadar götürdüler!

İSMAİL ZELVİ

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yoğun tezvirat kampanyasının ardından istifasını vererek emekliliğini istedi. Başbakanlıkda bu talebi kabul ederek, Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Ekrem Keleş'i vekaletle görevlendirdi. Görmez'in 11 Kasım 2010 tarihinde başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı 31 Ağustos tarihi itibariyle son buldu. Mahkeme kadıya mülk değildir. Herkes bir makamda belli bir süre hizmet ettikten sonra bayrağı kendisinden sonrakine teslim eder.

Türkiye'nin önemli olaylar yaşadığı bir dönemde önemli bir makamda bulunmak kolay değil. Görmez'in bu bağlamda dostu da düşmanı da olmuştur. Bizim görmek istediğimiz husus iseGörmez'i hedef göstererek aslında bize düşman olan, iktidarın koltuk altında gizlenerek süfli işlerini yaptırmaya çalışan ve düşmanlarımıza maşalık yapmaktan çekinmeyen yapılarla ilgili. 15 Temmuz hain darbe girişiminde maşa olan FETÖ idi ancak mücadelemizi FETÖ'ye bu ihaleyi verenleri unutarak yaparsak aynı ihalenin yarın başka bir yapıya verilebileceğini aklımızdan çıkarmayalım.

İçerideki hainler

Soruyu şöyle soralım, Görmez'i istemeyen, aleyhinde kulis yapan yapılar neler? Bunları iyi görürsek, içerdeki maşalarını da iyi görürüz. Bir Arap atasözü şöyle diyor, "Eğer bir vatan kurmak istiyorsan tabancana 10 tane mermi koy, dokuz tanesini içerdeki hainler için, bir tanesini de asıl düşmanın için ayır. Çünkü içerdeki hainler olmasa dışardaki düşman sana saldıramaz."

Bu ülke 1960'da, 12 Mart'ta, 1980'de, 28 Şubat'ta, E-muhtırada, 17-25 Aralık'ta, Gezi provokasyonunda, Kobani bahanesiyle yapılan katliamlarda, çukur katliamlarında, 15 Temmuz hain darbe girişiminde hep içerdeki hainler kullanılarak dizayn edildi veya edilmeye çalışıldı. İhale verenler, her grubu darbe için kullanmıyor tabiiki, bazılarını basın algı operasyonları için, bazıları iş dünyasında yapacakları operasyonlar için, bazılarını sosyal operasyonlar için kullanıyorlar. Kullandıkları da sağcı, solcu, dindar, laik, mezhepçi, ırkçı her cinsten adam olabiliyor.

Görmez'i istemeyenler!

Gelelim Görmez'i kimler istemiyordu sorusunau2026 Görmez'i 15 Temmuz darbe gecesi minarelerden okuttuğu 'Sala'larla halkı yiğitçe sokağa davet ettiği için ABD ve uşağı hain FETÖ örgütü istemiyordu. Görmez aleyhinde DİTİB'de yaptığı uygulamalar için Almanya ve Türkiye'de operasyon yapmaya alışmış vakıfları büyük bir kampanya başlatmıştı. Görmez'i Suriye'yi bölerek, İsrail'e alan açmak için bölgede Yahudi bir Kürt devleti kurdurmak planını işletmeye çalışan Müslümanı Müslümana öldürten, terör örgütlerine silah vererek İslam topraklarını kan gölüne çeviren ABD-NATO-Batı ittifakı istemiyordu. Mescid-i Aksa'da hutbe okuyan her fırsatta Filistin halkına yardımı kendisine vazife sayan Görmez'i, işgal ettiği Kudüs'ü başkent yapmak için her türlü zulüm ve katliamı yapan Siyonist alçak İsrail istemiyordu. Saymaya devam edersek liste uzayıp gider, Dünyada Türkiye aleyhine operasyon yürüten güçleri bir bir sıralasak sayfalar almaz.

Venezuela örneği

Türkiye düşmanlarının içerdeki işbirlikçilerine geçmeden önce, Venezuela'da neler olup bittiğine bir bakarsanız, yıllardır Türkiye'de çevrilmek istenen dolapları biraz daha net görürsünüz. Sözüm ona muhalefet, sözüm ona sivil toplum örgütleri aylardır Venezuela'yı karıştırmak için kampanya yürütüyor. Medyayı operasyonun bir parçası olarak kullanan emperyalizm, üç beş çapulcuyu, iktidar ve para vaadiyle kandırdığı sözüm ona muhalefeti sokağa salarak, yaptırdıkları eylemleri büyütüp büyütüp, sanki Venezuella halkı Maduro'yu istemiyormuş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyor. Ama işin aslı öyle değil. CIA başkanının ağzından kaçırdığı gibi operasyonu çoktan hazırladılar, diktatör ilan ettikleri sosyalist Maduro'yu seçimlerde deviremeyince, seçimleri gayri meşru ilan etmek dahil şiddeti tırmandırmaya devam ediyorlar.

Uyduruk eylemler!

Türkiye'de de bu böyle olmadı mı? Yapılan anayasa değişikliği oylamasında, CHP ve HDP'li sandık başkanlarının zarflara mühür basmadıklarını gerekçe göstererek seçimi gayri meşru ilan etmeye kalkmadılar mı?, Seçim sonrası MİT Tırları ihanetinden hüküm giyen bir vekil için sözüm ona adalet yürüyüşü yapmadılar mı? PKK/HDP hainlerinin hapisten çıkmaları için, vekillere özgürlük, basına özgürlük gibi kılıflar altında eylemler yapmadılar mı? Kısacası operasyon aynı, Mısır'da ne yapıldıysa Türkiye'de aynı şey yapılacaktı. Bugün Venezuela'da ne yapılmaya çalışılıyorsa, Türkiye'de de aynı şey yapılmaya çalışılıyor.

Katar'a dur İsrail'e geç

Suriye'de ve Kudüs'te Siyonist emperyalizmin planlarını örtmek amacıyla bir Katar sorunu patlatılmadı mı? Siber saldırı sonucu fake hesaplar bahane edilerek, kontroldeki devletlerin Katar'a ambargo koyması sağlanmadı mı? Dünya bu bela ile uğraşırken, Katil İsrail, askerlerine bıçakla saldırdıklarını iddia ettiği üç Filistinliyi Mescid-i Aksa'nın ortasında katletmedi mi? Katledilen şehit Filistinlilerin cenazeleri bir hafta sonra kaldırıldı. Bugüne kadar yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ve orada öldüğü iddia edilen İsrail İşgal askerlerinin cenazelerinin kaldırıldığı yolunda tek bir habere rastladınız mı? Bu askerler öldürüldü ise İsrail bunların cenazelerini nerede saklıyor, İsimleri soy isimleri ne? Bilen var mı? Adli bir olay bahane edilerek Mescid-i Aksa'ya girişler yasaklanmadı mı? Namaz kılan Müslümanlara terörist muamelesi yapılmadı mı?

ABD'nin YPG aşkı

Mehmet Görmez'in darbe gecesi Suriyeli bir muhalif ve MİT müsteşarı ile ne işi vardı diyen ahmak hainlerin ne kadar Türkiye dostu ne kadar İsrail-ABD-Esed dostu olduğunu söylememize gerek var mı? Suriye'de DEAŞ ile mücadele ediyoruz bahanesiyle terör örgütü PKK/YPG'ye 1000 tırın üzerinde ağır silah ve cephane, müttefikimiz Amerika tarafından verilmedi mi? Suriye'de bugün İsrail-ABD, bütün muhalifleri PKK/YPG çatısı altında topluyor. DERA'da 170 grubu Esed'e karşı savaşta silah vereceği vaadiyle PKK/YPG saflarında yapılandırıyor. Bundan sonra atılacak adım ise ABD'nin desteklediği PKK kontrolünde muhalifler ile Rusya-İran ekseninin desteklediği Esed Rejim güçlerine meydanı bırakmak. Diğer grupları ise ya terörist ilan ederek veya sindirerek yok etmek olacak. Yani Türkiye'nin yaptığı Fırat Kalkanı harekatını boşa çıkartarak, Bölge'de Yahudi bir Kürt devleti kurulmasına zemin hazırlamak.

Görmez işlerine gelmedi

Yapılanlara karşı halkı doğru bilgilendirmek, sessiz çoğunluk olan ortalama bir Müslümanın net tavır almasını sağlayan bir Diyanet İşleri başkanı bu emperyalistlerin tabii ki işine gelmezdi. 15 Temmuz'da büyük planı bozacak, Kudüs'te, Körfez'de, Almanya, Hollanda'da Suriye'de Müslümanların aleyhindeki kampanyalara irşadile, insani yardım ile, vaaz ve nasihat ile minarelerden okunan salalar ile dur diyebilecek bir anlayışın, bir ismin orada kalmasına daha fazla tahammül edemezlerdi.

Kutulu Doğum ve yarışma

Kutlu doğum haftası kutlamaları ile bir televizyonda yayınlanan Kur'an okuma yarışması hakkındaki beyanları bahane edilerek, Görmez hakkında, 'FETÖ'ye imzalı kitap gönderdi, Camileri kiliseye çevirdi, Camilerde kadın oynattı" gibi tezviratları yapan yapılara bakınca geleceğimiz hakkında biraz daha endişeye düşüyoruz. Bu yapılardan birinin patronunun Obama ile fotoğraflarına rahatlıkla ulaşırsınız. CIA'nın bilgisi ve onayı olmadan ABD Başkanı ile fotoğraf çektirme erdemine erişme yolu var mı? Müslümanların hanımlarının kolundaki bileziklerle kurduğun televizyonu Amerikalıya peşkeş çekmeden bu fotoğrafı çektirebilir misin? Müslümanlardan toplanan paralarla kurdurdukları televizyonda sazlı sözlü dansöz oynattıranlar, bir sema programına katılan kadın semazen bahanesiyle 'Görmez camide kadın oynattı' diyenler, dinimizle imanımızla ne kadar alakalıdır sizce. Masonlarla kucak kucağa olan, mesela 33 dereceli bir masonu sözüm ona şeyhlerinin danışmanı yapan bir oluşumun, hastalar için camilere konulan tabureleri göstererek 'Görmez camileri kiliseye çevirdi' tezviratı sizce ne kadar mantıklıdır. Acaba masonlar mı bu yapıyı kullandı, bu yapımı masonları? Finans kurumları yoluyla on binlerce insanı dolandıran bir yapının diyanet vakfı hakkındaki eleştirileri ne kadar tutarlıdır.

CIA'nın kucağında sözüm ona Müslümanların imanını kurtarmaya soyunmuş bu yapıların iktidar gücüne yakın olmak için yaptıkları şaklabanlıklar ortada. Beklendiği gibi Görmez görevi bıraktı, ancak bu yapılar hala çalışıyor. Görmez'in yerine gelecek isimlerden de bir şeyler isteyecekler, alamadıklarında iseGörmez'e yaptıklarını yapacaklaru2026. Vesselamu2026.