Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2431.55
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Günahlarınızı örtemezsiniz!

"İmam Hatiplilerin kökünü kurutmak lazım" diyen CHP'li kaymakam, ikna odalarının kurucusu CHP'li milletvekili, Kuran'a hakaret eden CHP'li siyasetçinin sözleri ve daha niceleri arşivde kayıtlıyken CHP'nin göstermelik olarak yanında tuttuğu başörtülüler, CHP'nin başörtüsü düşmanlığını örtmeye yetmiyor.
Günahlarınızı örtemezsiniz!
03 Ocak 2021 01:00:00
"İmam Hatiplilerin kökünü kurutmak lazım" diyen CHP'li kaymakam, ikna odalarının kurucusu CHP'li milletvekili, Kuran'a hakaret eden CHP'li siyasetçinin sözleri ve daha niceleri arşivde kayıtlıyken CHP'nin göstermelik olarak yanında tuttuğu başörtülüler, CHP'nin başörtüsü düşmanlığını örtmeye yetmiyor.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

CUMHURİYET Halk Partisi, başörtüsü düşmanlığını örtmek için her yolu deneyip takiyye yapmaya devam ediyor. 1923’te şapka yüzünden Şalcı Bacı’yı idam eden CHP, 28 Şubat sürecinde de Müslüman Türk milletinin evlatlarının başörtüsüne ve İmam Hatiplere adeta savaş açmıştı. Yıllardır iktidar yüzü görmeyen ve kurulduğu günden bu yana halkın teveccühünü alamayan CHP, muhafazakârların oyunu almak için göstermelik olarak törenlerde başörtülü hanım taşıyor fakat 97 yıllık geçmişindeki utanç dolu eylem ve söylemleri yüzünden inandırıcı olmuyor. Arşivler, CHP’li isimlerin özellikle 90’lı yıllardaki İslam düşmanlığını gözler önüne seriyor.

yasak_d7685aca5fea547cf174bf48f6860b3f.jpg

CHP’nin başörtülü avukat hazımsızlığı

1993’te Malatya’da başörtülü bir avukatın duruşmalara alınmaması dönemin Adalet Bakanı CHP’li Seyfi Oktay’a soruldu. Bu uygulamanın hangi hukuk kuralında yer aldığının gösterilmesi isteği üzerine Oktay, “Duruşmalara katılan hâkim ve savcıların cüppe dışında belirlenmiş bir kıyafetleri olmamasına karşı, mahkemenin saygınlığına uygun bir kıyafetle görev yapmaları teamül gereğidir. Avukatlar ve stajyerleri, mesleğe yaraşır bir kılık kıyafetle başları açık olarak mahkemelerde görev yaparlar hükmü vardır” açıklamasında bulunarak başörtüsünün avukatlık mesleğine yakışmadığını söylemişti.

ihl_b0a3649c54670bb3e75cdb492826519c.jpg

Bunların kökünü kazımak lazım

Yine 90’lı yıllar yine CHP zihniyeti. Ordu’nun Korgan ilçesinde Cumhuriyet’in 69. Yıldönümü kutlanacaktı. Tören alanına gelen İmam Hatipliler dönemin Korgan kaymakamı olan Sami Sezen’i çok sinirlendirdi ve başörtülerinin çıkarılmasını istedi. Daha sonra SHP ve CHP’den aday olan Sami Sezen, 23 Ekim 1992’de Ordu Valiliği toplantı salonundaki açılış konuşmasında şu skandal ifadeleri kullandı: “Korgan İmam Hatip Lisesi’nde kız ve erkek öğrenciler birlikte okumuyor. Bu okullara hep kafası çalışmayan köylüler gönderiyor çocuklarını. Bunların kökünü kazımak lazım.”

Erdal İönünü_9487578f680237a49f2cfe3fc36efa11.jpg

Erdal İnönü’den Kuran’a hakaret

CHP başörtüsü düşmanlığını unutturmak istese de arşiv unutmuyor. 1939 yılında Türk Ceza Kanunu’nun 526. Maddesine yaptığı ilaveyle Arapça ezan ve kamete yasak getiren tek parti faşizmi, uymayanlara hapis cezası veriyordu. Camileri kapatan, ahıra çeviren CHP’nin şefi İsmet İnönü’nün oğlu Erdal İnönü de bir konuşmasında Kuran insanların mutluluğunu ve huzurunu engelliyor sözleriyle büyük tepki toplamıştı. Ankara’daki Belediye evinde sosyal demokrat gençlerle bir araya gelen İnönü, “Sadece bir kitaba bağlı kalacaksın yaklaşımı, insanların mutluluğunu ve ilerlemesini engeller. Aklın egemenliğini kabul etmeyen dini kurallara göre yönetim, insanlara mutluluk ve gelişme getirmez” ifadelerini kullanmış, bu sözlere tepki gösteren vatandaşlar da Başbakanlık konutunun telefon ve fakslarını kilitlemişti.

ikna_951126793e6dabb213d406afaa54506b.jpg

İkna odalarının kurucusu CHP’li

28 Şubat darbecilerinin ürünü olan ve başörtülü öğrencilere üniversite kapılarında psikolojik işkence ve baskıların yapıldığı 'ikna odaları'nın kurucusu dönemin İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nur Serter de CHP’den milletvekili oldu. CHP’li Serter, “Benim sayemde o öğrenciler başlarını açarak, üniversite okudular" ifadeleriyle insanların inançlarını nasıl baskıladığını kendi ağzıyla itiraf etmişti.