Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2282.86
BIST 100
8984.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Haddinizi bilin küstahlar!

17-25 Aralık ve 15 Temmuz'da seçilmiş hükümeti devirmeyi başaramayanların milletin iradesini abluka altına almaya çalıştığını ifade eden Uzmanlar: "CHP, Cumhur İttifakı karşıtlığı konusunda söylenen her türlü sözü himaye ediyor. FETÖ, PKK söylemi de olsa emekli rütbeli darbecilerin bildirisi de olsa CHP'de kabul görüyor."
​Haddinizi bilin küstahlar!
05 Nisan 2021 00:42:22
17-25 Aralık ve 15 Temmuz'da seçilmiş hükümeti devirmeyi başaramayanların milletin iradesini abluka altına almaya çalıştığını ifade eden Uzmanlar: "CHP, Cumhur İttifakı karşıtlığı konusunda söylenen her türlü sözü himaye ediyor. FETÖ, PKK söylemi de olsa emekli rütbeli darbecilerin bildirisi de olsa CHP'de kabul görüyor."

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Türkiye’de 28 Şubat sürecinde yaptıkları gibi rahatça at koşturabileceklerini zanneden cuntacı asker eskileri geceyarısı darbe bildirisi yayınladı. Eski rütbelerine güvenip siyaset yapmaya kalkarak Kanal İstanbul ve Montrö konusunda milletin iradesine Kemalizm sopası sallayan emekli amirallere Türk milletinden büyük tepki yağıyor. 103 amiralin 15 Temmuz’a 103 gün kala belirli bir sayı ve tarih üzerinden darbe bildirisi yayınlanmasının ardında kimler var? Darbe bildirisiyle amaçlanan nedir? Emekli cuntacılara sahip çıkan CHP’li isimler darbecilikten neden vazgeçmiyor? Güvenlik Analisti Necdet Özçelik ve Hukukçu Cem Kaya darbe bildirisini Milat’a değerlendirdi.

NECDET ÖZÇELİK_2898a82d2946cc9c343ddb8cd7c24566.jpg

Siyaseti dizayn edebilme çabası

Darbe bildirisinin hem üslup hem de içerik itibarıyla çelişen taraflarına dikkat çeken Güvenlik Analisti Necdet Özçelik, “Darbe bildirisine imza atanların siyasi iradenin kontrolünde bulunan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve Kanal İstanbul gibi büyük konulara dair görüş bildiriyor olmaları, sivil-asker ilişkilerine doğrudan darbe vurabilecek bir anomali doğuruyor. Toplum algısını dizayn edebilecek şiddette görüntü vermeye çalışıyorlar. İçerisinde bir takım sembolik mesajların bulunduğunu da görebiliyoruz. Darbe imalarına işaret edebilecek ve herkesin kolayca değerlendirebileceği bir durum söz konusu. Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle Kanal İstanbul’u birebir ilişkilendirmek suretiyle eşleştirmeleri emekli amirallerin işi değil. Bu bildiri, mütekaid askerlerin siyaseti dizayn edebilme, aktif bir aktör olarak rol oynayabilme gayretidir” dedi.

CHP yine darbecilerin yanında

CHP’nin kendi söylemleriyle paralel olan her türlü ifadeye sahip çıkan bir anamuhalefet partisi olduğunu vurgulayan Özçelik, “CHP öyle bir boyuta geldi ki Erdoğan-Bahçeli; Cumhur İttifakı karşıtlığı konusunda söylenen her türlü sözü himaye ediyor. Bu, FETÖ, PKK söylemi de olsa, darbecilerin bildirisi de olsa CHP’de belli bir rasyonel filtrasyondan geçmeden kabul görüyor” diye konuştu.

579797_43605d8921b5a23db033358890d88441.JPG

Milletimiz teyakkuzda olmalı

Son dönemde Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik olarak içeriden ve dışarıdan saldırılar yaşandığını ifade eden Hukukçu Cem Kaya, “Seçilmiş hükümeti devirmeyi 17-25 Aralık ve 15 Temmuz’da başaramayanlar şimdi de abluka altına almaya çalışıyor. Adının önünde amiral rütbesi olan bir kısım mütekaid şahısların yayınladığı bildirinin hiçbir şekilde kabulü mümkün değil. Bu bildiriyi kaleme alanların, aldıranların ve yayınlama noktasında irade serdedenlerin hukuki çerçevede tüm yönleriyle araştırılması gerekiyor. Toplumsal geçmişimizde 27 Mayıs darbesi, 12 Mart muhtırası, 12 Eylül darbesi, 28 Şubat postmodern darbe ve 27 Nisan e-muhtırası gibi demokrasiye darbe vuran süreçler var. Milletimize, silahlı kuvvetlerimize, emniyet birimlerimize, hukuk camiasına ve STK’larımıza sağduyulu, ferasetli ve teyakkuzda olma çağrısında bulunuyorum” şeklinde konuştu.

Rütbeleri sökülsün maaşları kesilsin

103 mütekaid amiralin yayınladığı darbe bildirisine tepki gösteren vatandaşlar sosyal medyadan sabaha kadar tepki yorumları paylaştı. Halk, milli iradeye yönelik darbeye yeltenen emekli amirallerin rütbelerinin sökülmesini ve maaşlarının kesilmesini istedi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan