Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hafızlık eğitimini tamamlayan 200 öğrenci icazetlerini aldı

​Gaziantep İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan 200 öğrenci için icazetlerini aldılar.
Hafızlık eğitimini tamamlayan 200 öğrenci icazetlerini aldı
06 Şubat 2022 21:52:49
​Gaziantep İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan 200 öğrenci için icazetlerini aldılar.

MEHMET GÜNGÖRDÜ/GAZİANTEP

Bugüne kadar binlerce hafız yetiştiren Hoşgör Kur’an Kursu başta olmak üzere Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde Gaziantep İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında eğitimlerini başarılı şekilde tamamlayarak mezun olan 200 hafız, düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi” ile icazetlerini aldı.

Şahinbey Belediyesi Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve sunuculuğunu Gaziantep İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörü Ahmet Mansur’un yaptığı “Hafızlık İcazet Merasimi” geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde Kur'an kursları arasında düzenlenen “Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda birinci olan Hafız İshak Mermer’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Hafızların tekbir ve salavatlar eşliğinde salona girdiği anda hafızların yakınları başta olmak üzere tüm katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Programda yapılan konuşmalarda ise Kur'an-ı Kerim öğrenmenin ve hafızlığın önemine değinildi.

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Profesör Doktor İbrahim Hilmi Karslı, ilmi hayatında aldığı en önemli diplomanın, hafızlık diploması olduğunu söyledi.

Hafızlığın zekanın gelişmesine de büyük katkı sağladığını belirten Karslı, bu eğitimi alan kişilerin daha çabuk kavradığını, özellikle Arapçanın öğrenilmesine önemli katkı sağladığını ifade etti.

Hafızların sadece Kur'an-ı Kerim’in ezberiyle yetinmemesi gerektiğini belirten Karslı, hafızlığın aynı zamanda manevi ve ahlaki olgunlaşma dönemi olduğunu vurguladı.

IMG-0755_a7cccf3731d3497902e2c8d3665d08b6.JPG

“Hafızlar kendine öz güveni olan, liderlik ve önderlik yapacak şahsiyetler olmalıdır”

Türkiye'de, “Kur'an- Kerim ezberlenince hafızlık bitiyor” gibi bir düşüncenin olduğunu ifade eden Karslı, “Gayemiz burada hafızlık bereketinden milletimizin daha fazla nasıl istifade edeceğidir. Bunun üzerine yoğunlaşmamız gerekiyor. Özellikle müftülerimiz Kur'an kursu yönetici ve hocalarımız, vakıf yetkilileri ve hayırseverlerimiz, hafızlarımız onların anne ve babalarına sizlere sesleniyorum, Asr-ı Saadette hafızlığın amacı Kur’an-ı Kerim'i anlamak ve yaşamaktı. Öyleyse bizim bugün bütün amacımız bu olmalıdır. Planlarımız, sistemlerimiz, programlarımız buna göre yapılanmalıdır. Hafızlarımız sadece Kur’an-ı Kerim'in ezberi ile yetinmemelidir. Hafızlık aynı zamanda manevi ahlaki bir olgunlaşma sürecidir. Hafızlar kendine özgüveni olan liderlik yapabilecek olgun kişilikte yetişmelidirler. Çünkü hafızlar Kur'an'ı ezberlemişlerdir. Hafızlık eğitimi düzenlemelerimiz buna göre yeniden gözden geçirilmelidir.” dedi.

“Çok özel bir güne hepimiz şahitlik ve tanıklık ettik”

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin de, “Bugün gerçekten Gazi şehrimizde çok özel bir güne hepimiz şahitlik ve tanıklık ediyoruz. Gaziantep çok müstesna bir şehirdir. Tarihte ‘Şam Gelini’ ve ‘Şehirlerin Gelini’ olarak anılmıştır. Manevi ve tasavvufi iklimi ile tarihte yine ‘Küçük Buhara’ olarak anılmış bir şehirdir. Biz bugün bu ‘Küçük Buhara’nın o küçük, müstesna iklimini bir kez daha bu çağda yeniden soluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep'in “Küçük Buhara” olduğunu ve geleceğin Bedreddin Aynilerini, Adil ve Mehmet Görmez hocaların hürmetle selamladığını belirtti.

“Ne zaman dinimize sarılmışsak, dinimizi yaşamışsak yükselmeye başlamışız”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, Kur'an-ı Kerim eğitiminin ve hafızlığın önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi.

“Biz tarih boyunca ne zaman dinimize sarılmışsak, dinimizi yaşamışsak yükselmeye başlamışız ve yükselmeye devam etmişiz. Çünkü bizim dinimiz bize öğrenmeyi, okumayı emrediyor. Dinimizin ilk emri ‘oku’dur. Hafızlarımız inşallah bundan sonra kendi öğrendiklerini Kur'an hakikatlerini millete de anlatacaklar, hayırlı bir nesil yetişmesine vesile olacaklar. Bunun için ümitliyiz, mutluyuz Allah kendilerinden razı olsun.”

Gaziantep İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar da çok sevinçli olduklarını belirterek, hafızlık icazeti alan tüm öğrencileri tebrik etti.

“Bu tablo Gaziantep'in şu ana kadar gördüğü en muhteşem tablolardan bir tanesidir”

Kur'an-ı Kerim'in ayetlerini nakış nakış gönüllerine nakşeden hafızları tebrik eden Hazırlar, “Cenab-ı Hak, hayatları boyunca yavrularımızın gönlünden Kur’an-ı Kerim'in rahmetini, bereketini ve inayetini inşallah hiçbir zaman eksik etmesin. bugün Gaziantep için gerçekten çok özel ve çok müstesna bir gündür. 200 civarında hafızımızın hafızlık icazet merasimi için bir araya geldik. Bu tablo Gaziantep'in şu ana kadarki gördüğü en muhteşem tablolardan bir tanesidir. 200 hafız bir arada ve bu yavrularımızın her biri diplomalarını aldılar, hafızlıklarını ikmal ettiler, sınavları geçerek bugün huzurunuza geldiler. Bu yavrularımız salgın döneminde her birimiz köşemize çekilirken, her birimiz hanelerimizde ‘ne olacak’ diye beklerken, bu salgın döneminin kahramanı oldular. Allah'ın kelamını ezberlediler, gönüllerine nakış ettiler. Can-ı gönülden tebrik ediyorum, muvaffakiyetler diliyorum.” diye konuştu.

“Hafızlık Cenab-ı Hakk'ın bir insana lütuf edebileceği en büyük şereflerden bir tanesidir”

Kur’an-ı Kerim ve hafızlığın önemine dikkat çeken Hazırlar, “Bizler inanıyor ve biliyoruz ki hafızlık Cenab-ı Hakk'ın bir insana lütuf edebileceği en büyük şereflerden bir tanesidir. Bugün yavrularımız hafızlıklarını ikmal ederek hayatları boyunca yapabilecekleri en nitelikli adımlardan birini attılar. İnşallah bu yavrularımız gelecekte İslami ve birçok alanda İslam dini ve insanlık için faydalı bilgiler öğrenen birer nesil olacak, birer evlat olacak. Rabbim onların bahtını açık etsin. Bizler inanıyor ve biliyoruz ki bizim öyle bir kitabımız var ki bu kitaba bakmak, okumak, dinlemek ibadet ama en büyük ibadet bu Kerim kitabın insanlığa hayat veren ilkelerini hayata yansıtmak. İnşallah yavrularımız böyle bir yolculuğa çıkacaklar, Rabbim bu yolculuklarında kendilerine muvaffakiyetler ihsan eylesin.” diye dua etti.

Programda Hoşgör Fatih İlim Araştırma Vakfı Fahri Başkanı Ökkeş Eruslu da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından hafızların kısa süreleri tilavet etmesiyle salonda manevi bir atmosfer yaşandı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından 200 hafıza icazetleri ve başarı belgesi ile çeşitli hediyeler verildi