Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2489.83
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Haftanın yalan(cı)ları belli oldu

Milletin gözüne baka baka yalan haber yapanlar ve yalan söyleyenler, gerçekler ortaya çıktığında ise sessizliğe gömülüp bir özür dahi dilemeyenler... İşte Gununyalanları sitesinden derlediğimiz haftanın yalanları...
Haftanın yalan(cı)ları belli oldu
27 Eylül 2020 08:28:10
Milletin gözüne baka baka yalan haber yapanlar ve yalan söyleyenler, gerçekler ortaya çıktığında ise sessizliğe gömülüp bir özür dahi dilemeyenler... İşte Gununyalanları sitesinden derlediğimiz haftanın yalanları...

1- İyi Partili İlay Aksoy'un "Kızılay, kendisine yapılan bağışları Suriyelilere veriyor" Yalanı

İyi Partili İlay Aksoy'un sosyal medya hesabından paylaştığı ve pek çok hesabın yaydığı "Kızılay, kendisine yapılan bağışlarıı Suriyelilere veriyor" iddiası tamamen gerçek dışı.

iyi parti yalani2

Türk Kızılay'ı, iddialar üzerine açıklama yaptı. Kızılay tarafından yapılan açıklamada, Ş.K. isimli bir bağışçının pandemi sürecinde Türkiye'de yaşayan farklı milletlerden mülteciler için 4495 gıda kolisi yardımında bulunduğu belirtildi. Kızılay, "Türk Kızılay'ı başka bir amaçla ya da kendisine yapılan bağışları Suriyeli mültecilere dağıtmamıştır." dedi.

iyi parti yalani 2

2- Genco Erkal'ın "Devlet, tiyatroya destek vermiyor. Desteklenen firmaların tiyatro ile ilgisi yok" Yalanı

Genco Erkal, sosyal medya hesabından devletin tiyatroları desteklemediğini, desteklenen firmaların ise tiyatro ile ilgisi bulunmadığını iddia etti.-

genco erkal yalani

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2020-2021 sanat sezonunda aralarında Ali Poyrazoğlu ve Uygur tiyatrolarının da bulunduğu 328 tiyatro projesine destek oldu.


3- FOX Haber'in ekranlara getirdiği Kovid-19 hastası vatandaşın "İlaç istedim, ilgilenmediler" Yalanı

FOX Haber, 23 Eylül tarihinde ekranlara Kovid-19 enfekteli bir vatandaş çıkarmış, kendisiyle röportaj almıştı.

Vatandaşın "İlaç istedim, ilgilenmediler, vermediler" iddialarına karşı, Çekmeköy Kaymakamlığı tarafından yapılan basın açıklaması ile olayın aslı ortaya çıktı.

Kaymakamlık açıklamasında, "F.K. isimli vatandaşımızın, 22.09.2020 tarihinde Çekmeköy Filyasyon ekipleri tarafından takibi yapılarak, ilacı kendisine teslim edilmiş, ekibimiz tarafından hasta kişilerin bu süreçte ne yapması gerektiği aileye bildirilmiştir" ifadelerine yer verildi.


4- Mardin Tabip Odasının "600 sağlık çalışanı enfekte, kirli maskelerle çalışıyoruz" Yalanı

Mardin Tabip Odasının yayınladığı, 600 sağlık çalışanının Kovid-19 ile enfekte halinde olup, kirli maskelerle çalışıldığını iddia ettiği rapor gerçeği yansıtmıyor.

mardin tabib odasi yalani

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile rapor yalanlandı.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü: "Tabipler Odasının yayınladığı rapor gerçeği yansıtmamakta olup asılsızdır. Bütün hastanelerimizde, İlçe Sağlık Müdürlüklerimizde ve Aile Sağlığı ile Toplum Sağlığı Merkezlerimizde gerek ekipman gerekse tıbbi malzeme açısından hiçbir sıkıntı yaşanmamıştır."

mardin tabib odasi yalanına cevap

5- FOX Haber'in "7 kardeş kırık bir telefonla eğitime ulaşmaya çalışıyorlar" Yalanı

Fox Haber'de yayınlanan "Zehir gibi 7 kardeş, bir kırık telefon ile eğitime ulaşmaya çalışıyor." haberi hayal ürünü.

fox haber yalani1

Tuzla'da yaşayan aile için Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, "Ailemize 2 bilgisayar verilmiştir. Aynı ailemize; 2012 yılı itibarıyla her ay ayni ve nakdi yardımlar yapılmaktadır." dedi.


foxhaberyalani2