Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Halkı düşman gibi gördüler!

28 Şubat sürecinde TSK'dan ihraç edilen Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Vekili ve Emekli Hava Albay Mustafa Hacımustafaoğulları, o dönem yaşadıklarını Milat'a anlattı.
Halkı düşman  gibi gördüler!
28 Şubat 2021 00:28:46
28 Şubat sürecinde TSK'dan ihraç edilen Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Vekili ve Emekli Hava Albay Mustafa Hacımustafaoğulları, o dönem yaşadıklarını Milat'a anlattı.

Ezgi ÇelikAnkara

Bundan tam 24 yıl önce yaşanmış 28 Şubat darbesinin Türkiye tarihine kara bir leke olarak yazıldığını dile getiren Hacımustafaoğulları, “28 Şubat, milli iradeyi temsil eden meşru hükümete karşı sinsice girişilen, milletin inanç değerlerini hedef alan ve kendi halkımıza zulmedilen bir darbenin adıdır. 28 Şubat, halkı topyekûn düşman kabul eden ve milletin verdiği silahlı gücü halka karşı kullanma tehdidinde bulunan kendi bilmez bir güruhun icraatıdır” diye konuştu.

FETÖ’nün izleri

Hacımustafaoğulları sözlerine şöyle devam etti: “28 Şubat süreci öncelikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisinde başladı. Bu milletin değerlerini içine sindirememiş hainler tarafından kendi silah arkadaşlarına karşı bir sindirme, mobbing ve ihraç etme faaliyeti başlatıldı. Amaçları şuydu: Herhangi bir darbe girişiminde bulunduklarında kendilerine engel olacaklarını düşündükleri bizim gibi kişileri ordudan ihraç ederek kendi yollarını açmak istediler. Tabi FETÖ’nün 28 Şubat’taki izleri de sonradan anlaşıldı” ifadelerini kullandı.

Hainlerin istediği!

Hayatlarının bir döneminin çalındığını ifade eden Hacımustafaoğulları, “Ben Harbiye’yi dereceyle bitiren ve istikbal vadeden bir insandım. Tamamen milli olan insanlarız ama gayri milli insanlar sadece kendi menfaatlerini gerçekleştirmek için gerçek vatan evlatlarını harcamak istediler. Bizim hayatımız çalındı. Mesleğimiz elimizden alındı. o dönem TSK'dan atılan kişiler ciddi manada hem silahlı kuvvetleri hem de Türkiye’yi daha iyi noktalara getirecek temiz kadrolardı. Bizim geleceğimizi karartmaktan ziyade ülkenin geleceğini karartmak istediler" dedi.

Hakkından geliriz

28 Şubat sürecinin ‘bin yıl sürecek’ dendiği halde 10 yıl bile sürmediğini vurgulayan Hacımustafaoğulları, “Bunlar, milletimiz tarafından tarihin çöp tenekesine atılmıştır. Bugün çok şükür nereden nereye geldi Türkiye. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat süreci, 10 yıl bile sürmedi. Bunlar bizim rütbelerimizi sökmeye kalktılar ama sökemediler. Allah, o dönemin kudretli paşalarının rütbelerinin söküldüğü ve cezalarını aldığı günleri bize gösterdi. Ordumuz artık çok daha güçlü. Güçlü olan bünyede mikrop üremez. Ürese bile kendi bağışıklık sistemiyle hepsinin hakkından gelir inşallah” diye konuştu.