Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.81
BIST 100
9084.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hatay Valiliği duyurdu: Gözaltına alınanlar var

10 Ekim 2020 16:43:56
Hatay'da birçok noktada başlayan ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangında sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor. Gözaltılar yapıldı, soruşturma sürüyor. PKK'ya bağlı Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Hatay'daki yangınları kendilerinin çıkardığını öne sürdü. Akıllara, PKK'nın daha önce Türkiye'nin birçok noktasında çıkardığı orman yangınları geldi.

Hatay'da dün Belen ilçesinde başlayan orman yangını, İskenderun ile Arsuz ilçelerine de sıçradı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, yerleşim yerlerine ulaştı. Bazı evler alevlerin arasında kaldı.

Kısa süre içinde 7-8 noktada başlayan yangınla ilgili sabotaj şüphesi bulunuyor. Hatay Valiliği, soruşturma başlatıldığını ve gözaltılar olduğunu açıkladı. Açıklamada ayrıca, henüz sabotajla ilgili kesin bilgiye ulaşılmadığı belirtildi.

nnn

BAKAN PAKDEMİRLİ: ŞÜPHELER VAR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bununla ilgili orman teşkilatımızın bazı kaygı ve şüpheleri var. Bizim şu anki işimiz yangını kontrol altına almak ve söndürmek. Bunla alakalı Hatay Valiliği çok yönlü soruşturmayı bir yandan sürdürüyor. Bazı görgü tanıkları olduğuna dair bazı söylemler var" ifadesine yer vermişti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: PLANLI BİR OLAY

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş "organize ve sabotaj ihtimali çok yüksek. Dün gece ikide soğutma çalışmalarını bitirdiğimiz üç yerde aynı anda tekrar yangın çıkması bunun planlı bir olay gibi olduğunu gösteriyor. Çok farklı noktalarda belki de eş zamanlı çıkan bu yangınlar için sadece rüzgarla yayıldı demek yetersiz" diye konuştu.

PKK'DAN TEHDİT VE İNTİKAM DOLU MESAJ!

PKK'lı teröristler daha önce birçok ilde orman yangını çıkarmıştı. Örgütün orman yakma timi olarak bilinen Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Hatay'daki yangından sonra tehdit ve intikam mesajları dolu bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Siz de bugün Ateşin Çocukları İnisiyatifi’nin intikam alevleri içinde kalarak hesabını vermeye başladınız. Bütün onurlu ve namuslu Kürt halkı sizde bu vahşi çete sürüsü ve destekleyicilerinden intikam zamanı olduğunu bilin. Hatay Belen’de ki faşist sürüleri ,askeri alanı ve bütün şehri ateş, kül ve korku içerisinde bırakan kutsal ateşi yakan inisiyatifimizin doğal üyelerine bin selam olsun" denildi.

MOTOLOF KOKTEYLİ İDDİASI

Hatay'ın Belen ilçesinde çıkıp, geniş bir alana yayılan, Fatih ve Sarımazı mahallerinde bazı ev ile iş yerlerinin kullanılmaz hale geldiği yangının, sosyal medyaya yüklenen iki videoda, molotof kokteyli atılarak çıkartıldığı iddia edildi. Her iki videoda motosikletle gezen, yeşil giyen bir kadının molotof kokteyli attığı öne sürüldü. Görüntülerdeki bir kişinin ise, "Kadının biri üzerime doğru molotof kokteyli attı" ifadelerini kullandığı görüldü.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan