Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2427.94
BIST 100
9695.31
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Helal olsun size gençler!

Diyarbakır'da okuyan bir grup üniversite öğrencisi, Erzincan'ın bir köyüne gelerek, yıkılmaya yüz tutan bir okulun tüm tamirat işlerini yaptı.
Helal olsun size gençler!
19 May 2013 00:00:00
Diyarbakır'da okuyan bir grup üniversite öğrencisi, Erzincan'ın bir köyüne gelerek, yıkılmaya yüz tutan bir okulun tüm tamirat işlerini yaptı.

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf ve Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencileri, Erzincan'da belirledikleri bir okula tadilat yaparak, modern bir görünüme kavuşturdu. "Diyarbekir'den Erzincan'a Yol Gider" projesi kapsamında topladıkları 50 bin lirayla Günebakan Köyü İlkokulu'nu tamir ettiren öğrenciler, temizliğini ve boya işlerini ise kendileri yaptı.

Söz konusu proje, geçen mart ayı başlarında hayata geçirildi. Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçen proje koordinatörleri, şehir merkezine 20 kilometre mesafedeki Günebakan Köyü İlkokulu'na yardım edilmesini kararlaştırdı. Projeye Diyarbakır halkını da dahil etmek için çalışma başlatan öğrenciler, düzenledikleri kermes, konserler, sinema gösterimleri, Diyarbakır Büyükşehir ve Erzincan belediyelerinin katkılarıyla 50 bin lira civarında para topladı. Bununla toplam 63 öğrencisi olan okulun anasınıfıyla birlikte üç dersliği, çatısı ve pencereleri elden geçirildi. Sınıflar laminat parke döşenirken klimalar alındı. Tuvaletler ve çevre düzenlemesi yeniden yapıldı. Yaklaşık 120 öğrenci tarafından desteklenen proje kapsamında çalışmaları yerinde görmek isteyen üniversite öğrencileri, Diyarbakır'dan otobüsle Günebakan köyüne gitti. Burada sınıfları temizleyip camları sildiler, boyaya yardım ettiler.

Proje hakkında bilgi veren Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yalçın Tombul, "Fakültemizdeki, 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında hedef okul olarak Günebakan Köyü İlkokulu'nu belirledik. Bizler Türkiye'nin Güneydoğu'sundan buraya geldik. Güneydoğu hep yardım alan, yardım getirilen bir bölgedir. Halbuki Güneydoğu insanı, özellikle Diyarbakırlılar nerede kendine ihtiyaç duyulursa orada olacağını bu projelle göstermiştir." dedi.

Projeye büyük katkı sağlayan üniversiteliler de ilkokul öğrencilerin mutluluğunun yüzlerinden okunduğunu, bu tarz projelerle köy okullarının belirli bir standarta kavuşabileceğini söyledi. Köy okulu öğrencileri de okullarının yenilendiğini vurgulayarak herkese teşekkür etti.