Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.99
Gram Altın
2324.63
BIST 100
9095.85
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

HİBRİT ARABA ALINIR MI?

Son zamanlarda hybrid teknolojisinin gelişmesi ile birlikte hibrit araba alınır mı sorusu da merak edilmeye başlandı.
HİBRİT ARABA ALINIR MI?
24 Şubat 2023 12:00:35
Son zamanlarda hybrid teknolojisinin gelişmesi ile birlikte hibrit araba alınır mı sorusu da merak edilmeye başlandı.

Son zamanlarda hybrid teknolojisinin gelişmesi ile birlikte hibrit araba alınır mı sorusu da merak edilmeye başlandı.

Hibrit araç kullanımının her geçen gün artması ile birlikte araç sahiplerinde hybrid aramalara karşı bir merak oluşmaya başladı. Hibrit otomobil kullanılır mı sorusuna yanıt arayan araç kullanıcıları, hibrit teknolojisinin avantajlarını araştırma çabasına girdi. Hibrit arabaların dezavantajları da yine sık aratılanlar listesinde yer aldı. Sahip olduğu teknoloji sayesinde hibrit araba modelleri, yakıt tüketiminin daha az olmasını sağlar. Özellikle benzinli ya da dizel araçlarla hibrit araç modellerinin kıyaslanması durumunda hibrit aracın yakıt tüketiminin çok daha az olduğu görülür. Ulaşımda da çevre dostu özellik sergileyen hibrit araba dur kalk esnasında elektrikli motorun devreye girmesi ile daha az yakıt tüketir. Dolayısıyla hibrit araba almak isteyen bireylerin hibrit arabaların avantaj ve dezvantajları için araştırma yapması önemlidir.

HİBRİT ARABA NEDİR?

Hibrit araba nedir sorusundan önce hibrit nedir sorusunun yanıtlanması daha faydalı olacaktır. Karma ya da melez anlamına gelen hibrit, zıt ya da farklı özelliğe sahip durumların bir araya gelmesi olarak özetlenebilir. Karma bir sistemi temsil eden hibrit araç modeline uyarlanırken amaç aracın yakıt tasarrufu sunmasının yanı sıra maliyetlerin de azalmasını sağlamaktır. Hybrid teknolojisi ile geliştirilen otomobillerde iki farkı motor yer alır. Bir elektrikli motor ile benzinli motorun bir arada bulunduğu araçlar hibrit araba olarak adlandırılır. Hibrit nasıl çalışır sorusunu merak edenler için ise; sistem tamamen otomatik hareket eder. Dolayısıyla elektrikli ve benzinli motor arasındaki etkileşimin otomatik olarak devreye girmesi hibrit otomobil kullanımını kolaylaştırır. Araç sahiplerinin alacakları modele karar vermeden önce en iyi hibrit araba modelinin hangisi olduğunu da araştırması faydalı olacaktır.

hybrid_ed6dac26eb90a3685dd6285663489cfa.jpg

HİBRİT ARABA FİYATLARI

Araç sahiplerinin merak edip araştırdığı konulardan biri de hibrit araba fiyatları konusu olarak ön plana çıkıyor. Özellikle araç piyasasında yaşanan yükseliş nedeniyle araç sahipleri 2. el araç piyasasına yöneldi. Ancak ikinci el araç piyasasında da fiyatlar bir hayli yüksek. En ucuz hibrit araba modelini araştıran araç kullanıcıları bu noktada bir fiyat karşılaştırması yapabilirler. Sıfır hibrit araba fiyatları genel olarak diğer araç fiyatlarına oranla daha yüksek. Ancak hybrid araba fiyatı incelendiğinde piyasada değişiklik olduğu da görünmektedir. Sabit bir fiyat segmenti bulunmayan hybrit teknolojisine sahip otomobil modellerinde fiyatlar farklı aralıklarda seyreder. Ayrıca hibrit otomobil fiyatları, araçta bulunan teknolojiye ve araç özelliklerine göre de değişkenlik gösterir.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan