Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İhvan ABD heyetini reddetti

Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Şatır, tutuklu bulunduğu cezaevinde ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Burns'n da aralarında bulunduğu heyetle görüşmedi.
İhvan ABD heyetini reddetti
06 Ağustos 2013 00:00:00
Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Şatır, tutuklu bulunduğu cezaevinde ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Burns'n da aralarında bulunduğu heyetle görüşmedi.

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır, tutuklu bulunduğu Tura Cezaevi'nde, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns, Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El Atiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah Zayed Al Nahyan ve Avrupa Birliği (AB) Güney Akdeniz Özel Temsilcisi Bernardino Leon'un da aralarında bulunduğu heyetle görüşmeyi reddetti.

Mursi ile görüşün

İhvan kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şatır, Tura Cezaevi'nde kendisini ziyaret etmek isteyen Arap ve Batılı temsilcilerden oluşan heyetin görüşme teklifini geri çevirdi. Şatır, ülkeye gelen yabancı heyetlerle görüşme yetkisinin, ordunun yönetime el koymasının ardından görevden alınan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ait olduğunu söyleyerek, heyetin Mursi ile görüşmesini talep etti.

Çözüm anahtarı o

Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan da resmi internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, "Mısır halkını temsil eden biri varsa o da anayasal olarak bu ülkenin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'dir. Meşru makamlarla görüşmek isteyen tüm heyetler Mursi'ye yönelmelidir. Çünkü 'çözüm anahtarını' taşıyan kişi odur" ifadelerine yer verdi.

Mursi ile görüşecekler

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır ile görüşme talebi reddedilen Arap ve Batılı temsilcilerin oluşturduğu arabulucu heyet, ordunun yönetime el koymasının ardından görevinden alınan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüşecek.

Arabulucu heyet

ABD Kahire Büyükelçiliği diplomatik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns, Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El Atiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah Zayed Al Nahyan ve Avrupa Birliği (AB) Güney Akdeniz Özel Temsilcisi Bernardino Leon'un da aralarında bulunduğu arabulucu heyet, Şatır ile başarısız görüşme girişiminin ardından Mursi ile bir araya gelmenin yolunu arıyor. Şatır ile görüşme girişiminin neden başarısız olduğuna ilişkin açıklama yapılmazken heyetin önümüzdeki saatlerde Mursi ile görüşebileceği ancak konunun henüz netlik kazanmadığı öğrenildi.