Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.98
Gram Altın
2434.74
BIST 100
9769.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İkinci Gezi Parkı Muharebesi (!)

Polis, Taksim Gezi Parkı'nın yıkımına karşı çıkan ve 4 gündür nöbet tutan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sırasında yaralananlar oldu.
İkinci Gezi Parkı Muharebesi (!)
01 Haziran 2013 00:00:00
Polis, Taksim Gezi Parkı'nın yıkımına karşı çıkan ve 4 gündür nöbet tutan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sırasında yaralananlar oldu.

Polis, Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesini engellemek için 4 gündür nöbet tutan gruba dün sabah saat 05.00 sıralarında gaz bombası, biber gazı ve TOMA araçlarıyla müdahale etti. Polis, eylemcilere ait çadır stand ve flamaları kaldırdı. Zabıtalar da çadırları kamyonetlere yükleyerek alandan çıkardı. Müdahale sonrası gruplar Harbiye ve İstiklal Caddesi'ne doğru dağıldı. Çevik kuvvet ekipleri ara sokaklara dağılan gruba biber gazı sıktı, bazı kişileri gözaltına aldı.

Bariyerlerle kapatıldı

Taksim Gezi Parkı'nın etrafını demir bariyerlerle kapatan çevik kuvvet ekipleri alana girişlere izin vermedi. Gece geç saatlerde eylemcilere destek vermek için gezi parkına gelen CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, "Valiyi, emniyet müdürünü aradım, hiçbiri telefonunu açmadı" dedi. Milletvekilleri biber gazı atılmasının durdurulmasını istedi.

Yaralananlar oldu

Polisin müdahalesinden kaçan eylemcilerden bazıları meydandaki merdivenin beton korkuluklarının devrilmesi sonucu yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Daha sonra ikiye ayrılan grubun bir kısmı Harbiye'ye, diğer kısmı ise İstiklal Caddesi'ne doğru kaçtı. Peşlerinden giden çevik kuvvet ekipleri ara sokaklara dağılan gruba biber gazı sıktı. Direnenlerden bazılarını gözaltına aldı. Bu arada, gece geç saatlerde eylemcilerin yanına gelen BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, polis müdahalesinden önce alanı terk etmişti.

Müdahale değil saldırı

CHP milletvekili İlhan Cihaner, hükümetin İstanbul'a, doğasına, ağacına özetle insani olan her şeye saldırı başlattığını söyledi. Cihaner, "Sabah saatlerinde şunu gördük; devlet vatandaşına tuzak kurdu. Sabah hiçbir uyarıda bulunmadan gaz bombaları, TOMA'larla saldırdı. Bu bir müdahale değil, saldırı" diye konuştu. Basın açıklaması sonrası polisin gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği, yaralıların olduğu bildirildi. Yaralıların arasında gazeteci Ahmet Şık'ın da olduğu belirtiliyor.